Jump to content
*Diabolik*

Rusia construişte noi rachete nucleare de croazieră şi şase submarine

Recommended Posts

Posted

Şase noi submarine atomice, echipate cu rachete nucleare de croazieră, vor intra în dotarea armatei ruse. Ministerul Apărării de la Moscova arăta că primul, Severodvinsk, va fi lansat în 2011, iar următoarele cinci, de acelaşi tip, vor fi lansate până în 2017.

Noile rachete de croazieră supersonice, cu o rază de acţiune mai mare sunt menite a lovi "portavioane ale unui potenţial inamic dacă prezintă o ameninţare directă la adresa securităţii Rusiei", arăta ministerul.

Acesta a mai precizat că rachetele sunt capabile să lovească şi ţinte pe uscat. Rusia se beazează din ce în ce mai mult pe arme nucleare pentru a comensa declinul forţelor sale convenţionale. În decembrie, şeful Statului Major, generalul Nikolai Makarov, declara că Rusia îşi va păstra arsenalul de arme nucleare tactice, care ar fi necesare pentru a contracara un masiv avantaj al NATO în armament convenţional. Armele nucleare tactice au o rază de acţiune mult mai scurtă comparativ armele nucleare strategice.

Acestea sunt destinate a fi folosite în cadrul câmpului de luptă. Săptămâna trecut, şeful statului major al marinei ruse declara că rolul armelor nucleare tactice a putea creşte. Vice-amiralul Oleg Burţev aprecia că raza din ce în ce mai mare şi precizia armelor nucleare tactice le fac un activ important.

Antena3.ro

Posted

nokia /\ chiar crezi tu ca rusia nu face fata razboiului conventional de asta isi face arme nucleare?

gandeste-te putin deocamdata sunt trei mari puteri usa (despre care masa tinde sa creada ca e principala putere) si urss (federatia rusa , dar tind sa cred ca doar pentru un timp..), si acum vine cu pasi grabiti china (tara comunista si nu prea), si undeva pe acolo ue. In principal puterile armate mondiale sua si rusia. sua este cea care s-a bagat in rahatii tuturor da? este cea care arata tehnologia lor peste tot in lume, este defapt doar cea cu vorba. rusia de pe alta parte ai vazut, cand a venit vorba de georgia imediat a actionat, usa nu s-a mai bagat cam deloc acolo, si vezi cum dintr-un timp, in mod misterios se afla de niste arme de distrugere in masa a chinei. Vai ce coincidenta! Si apoi, sua din cate vezi este tara care evolueaza foarte mult pe cam toate planurile, insa rusia chiar crezi tu ca daca nu ar investi si in ceea ce investesc alte tari, la cat de mare e si ce productie are, crezi ca nu ar putea ei sa ajunga la nivelul americicilor? doar poate ca ei investesc in altceva, si poate ca spre deosebire de altii nu zic "vai frate ce super mega arma am descoperit"

apropo.. am vazut pe discovery un documentar cum ca rusii plantasera niste dispozitive pe teritoriul alaskai, care au fost descoperite de sua peste 20 de ani. (iti dai seama si singur ce fel de dispozitive pot fi)

cat despre tehnologie, cam nimeni nu stie nimic despre puterea armata a japoniei, dar ai tu habar cam care ar putea fi aceasta avand in vedere ce tehnologie au aia? eu personal consider ca japonia este "grecia" contemporana..

@nah.. cam din cauza asta as vrea eu sa plec in elvetia sau cel mai rau caz in norvegia/noua zeelanda

Posted

da, rusia are cativa asi in maneca si e impunatoare, dar vazand cate chestii moderne are usa + zona 51 despre care se spune ca e un fel de "black mesa" tot tind sa cred ca usa e inca cea mai tare superputere la ora actuala.

japonia...delicat subiect.. tehnologie..da, nu se poate spune ca nu au asa ceva :)), chiar ma gandesc cu groaza la un scenariu 100% "I Robot" :))

Posted

ahah fraierii, nu fac fata razboiului rece conventional si se baga pe nucleare ...tipic lor

Aici nu se demonstreaza "curajul",aici nu este Red Alert. Fiecare cauta sa reduca pe cat posibil numarul mortilor. Urmarind acest lucru,rusii normal ca isi construiesc rachete.. bombardeaza tot,fara mari pierderi de partea sovieticilor.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...