Jump to content
lixandra

Medicii de familie spun că îşi închid cabinetele de la 1 aprilie

Recommended Posts

Posted

Medicii de familie spun că de la 1 aprilie vor închide toate cabinetele din ţară, pe termen nelimitat, până când va avea loc "o negociere reală" a Contractului cadru şi va exista o garanţie că problemele negociate se vor regăsi în document.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Patronatul Naţional de Medicina Familiei (PNMF) arată, într-un comunicat de duminică, că nu au avut loc niciun fel de consultări prealabile între reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, SNMF şi PNMF cu privire la Contractul cadru şi, respectiv, la normele de aplicare ale acestuia pentru anul 2009.

Potrivit surselor citate, forma finală a Contractului cadru pentru anul 2009 nu ţine cont de niciun fel de propuneri ale medicilor de familie, ci dimpotrivă, conţine prevederi care îngreunează şi birocratizează suplimentar activitatea cabinetelor de medicină de familie.

"În aceste condiţii SNMF şi PNMF decid menţinerea în continuare a hotărârii de a nu se semna contractul pe anul 2009 şi, fiind în afară de contract, decid închiderea tuturor cabinetelor de medicină de familie din ţară cu începere din data de 01.04.2009, pe termen nelimitat, până când va avea loc o negociere reală a contractului cadru şi a normelor între reprezentanţii autorităţilor şi cei ai SNMF şi PNMF în calitate de reprezentanţi ai medicilor de familie şi, respectiv, va exista o garanţie reală că elementele negociate real se vor regăsi în prevederile Contractului cadru şi ale normelor de aplicare", se mai arată în comunicatul citat.

Medicii de familie, reuniţi în şedinţă extraordinară, au decis, sâmbătă, în unanimitate, să nu semneze Contractul cadru pe 2009 întrucât acesta nu conţine şi propunerilor lor, astfel încât de miercuri, 1 aprilie, pacienţii vor trebui să plătească reţetele compensate, consultaţiile şi analizele.

Medicii de familie refuză semnarea Contractului cadru pe anul 2009 întrucât forma actuală a documentului nu ţine cont de propunerile avansate de medici şi cuprinde prevederi care le încalcă drepturile.

Sursa: mediafax.ro

Posted

da mai da'i undeva :| medicii de la noi is in stare sa iti jupoaie pielea de pe tine si pe cea din portofel ca sa scoata bani..te duci la spital sa te internezi?nici nu se uita la tine..medicii de familie sunt exact la fel..plocoane peste plocoane.. -_- 50 - 50 au dreptate..insa sunt printre cele mai corupte medii..am citit de curand un articol cu o clinica la care se faceau transplanturi..cei care nu aveau bani si erau programati erau lasati pe listele de asteptare..ca venea barosanu' cu cascavalu' si lua' organu' ! trist <_<

Posted

da mai da'i undeva :| medicii de la noi is in stare sa iti jupoaie pielea de pe tine si pe cea din portofel ca sa scoata bani..te duci la spital sa te internezi?nici nu se uita la tine..medicii de familie sunt exact la fel..plocoane peste plocoane.. -_- 50 - 50 au dreptate..insa sunt printre cele mai corupte medii..am citit de curand un articol cu o clinica la care se faceau transplanturi..cei care nu aveau bani si erau programati erau lasati pe listele de asteptare..ca venea barosanu' cu cascavalu' si lua' organu' ! trist <_<

:tiphat:

O.T.: acum cand sunt si eu racit inchid astia cabinetele. Cine-mi mai da mie reteta? :))

Posted

nu le pasa de noi, vor numa banii

ei si profesorii, unde vor sa ajunga ?

pe profesori ii mai cred.. ca chiar muncesc pentru un salariu de cacao, dar medici ?? astia au bani garla.. vor mai multi ??

Posted

pe profesori ii mai cred.. ca chiar muncesc pentru un salariu de cacao, dar medici ?? astia au bani garla.. vor mai multi ??

si profesorii la fel

tu ce crezi ca au salariile asa de mici ? + ca mai scot bani si din meditatii (2-3 ore cu 5 copii iti dai seama)

Posted

si profesorii la fel

tu ce crezi ca au salariile asa de mici ? + ca mai scot bani si din meditatii (2-3 ore cu 5 copii iti dai seama)

Sunt de acord.

Medicii au un salariu cred ca ok , nu fac cine stie ce munca pentru a-si merita salariu parerea mea . + ca daca nu dai bani nici nu se uita la tine , te lasa sa mori .

PS : Mai este un topic la fel .

Posted

Sunt de acord.

Medicii au un salariu cred ca ok , nu fac cine stie ce munca pentru a-si merita salariu parerea mea . + ca daca nu dai bani nici nu se uita la tine , te lasa sa mori .

PS : Mai este un topic la fel .

Daca te referi la cel cu: "România vrea sistem de sănătate "american”: plăteşti ca să fii tratat", nu e la fel.

Doar profesorii de la oras (mai mult cei din orasele mai mari) au profit satisfacator din meditatii. In schimb, cei din mediul rural...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...