Jump to content
lixandra

Un japonez a fost recunoscut oficial ca supravieţuitor al ambelor atacuri nucleare din 1945

Recommended Posts

Posted

Un japonez în vârstă de 93 de ani a fost recunscut oficial ca supravieţuitor al ambelor bombardamente atomice lansate de SUA asupra Japoniei la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Tsutomu Yamaguchi fusese deja certificat hibakusha, supravieţuitor al radiaţiei, urmare a bombardamentului de pe 9 august 1945 din Nagasaki. Acum însă oficialii au confirmat că acesta a supravieţuit şi atacului de la Hiroshima, ce a avut loc cu trei zile anterior.

Yamaguchi era la Hiroshima cu afaceri, pe 6 august 1945, când un avion US B-29 a aruncat bomba atomică. După aceasta el a revenit la case din Nagasaki la timp pentru al doilea atac.

Un oficial al oraşului Nagasaki arăta că din informaţiile de până acum este primul caz recunoscut oficial ca supravieţuitor al ambelor atacuri, dar este posibil să mai existe şi alte cazuri.

Certificarea în cauză asigură compensaţii din partea guvernului, printre care o pensie lunară, controale medicele gratuite şi suportarea înmormântării, dar pensia lui Yamaguchi nu va creşte.

Acesta face parte dintr-un total de 260.000 de oameni ce au supravieţuit atacurilor, ce au provocat moartea a 140 000 de oameni la Hiroshima şi 70 de mii la Nagasaki.

Sursa: bihon.ro.

Posted

saracu' om :) cred ca nu stia ce l-a lovit... :blink: totusi ciudat ca a supravietuit la radiatii...oricum sanatos nu e. .:) zic eu..

A avut un metabolism rezistent i guess. Heh, dar la varsta de 93 de ani nu poate fi sanatos tun, si daca a ajuns pana la varsta asta, eu zic ca a trait-o binisor. :)

Posted

are 93 de ani, consideri ca l-au afectat asa mult radiatiile?

consideri ca o fi superman si organismu' lui a respins tot?pe mine cel putin ma mira..cred ca stii ce impact au aceste radiatii asupra corpului uman de pui astfel de intrebari :)

# consider ca dupa ce a fost iradiat a urmat un tratament specific..si a continuat pana la varsta pe care o are cu acelasi tratament in asa fel incat corpul sau sa fie cat mai putin afectat..totusi era om de afaceri deci avea cascaval zic eu :)

Posted

consideri ca o fi superman si organismu' lui a respins tot?pe mine cel putin ma mira..cred ca stii ce impact au aceste radiatii asupra corpului uman de pui astfel de intrebari :)

# consider ca dupa ce a fost iradiat a urmat un tratament specific..si a continuat pana la varsta pe care o are cu acelasi tratament in asa fel incat corpul sau sa fie cat mai putin afectat..totusi era om de afaceri deci avea cascaval zic eu :)

da, stiu. radiatiile in cantitati mai consistente duc intotdeauna la o moarte prematura. expunerea la cantitati mai mici de radiatii au efect doar pe termen scurt. scaderea temporara a globulelor albe, oboseala, diaree bla bla

poftim o mica lista cu riscurile expunerii la cantitati mai mari: tumoare maligna, cataracta, keloid ( deformarea tesuturilor ), boli ale inimii, cancer...si pot continua

te intreb iar, consideri ca a fost atat de grav afectat incat a reusit sa ajunga pana la varsta de 93 de ani? apropo, ma indoiesc sa fi avut la vremea aia vreun tratament eficient impotriva radiatiilor. corecteaza-ma daca gresesc

si o poza cu tipul:

Imagine IPB

daca e intradevar el, eu zic ca arata destul de bine. nici urma de cataracta sau alte boli vizibile :-?

Posted

saracu' om smile.gif cred ca nu stia ce l-a lovit... blink.gif totusi ciudat ca a supravietuit la radiatii...oricum sanatos nu e. .smile.gif zic eu..

cred ca merge pe QDB Top 100.

@on

Parerea mea e ca omu nu era in oras in timpul bombardamentului precis era pe drum intre cele doua orase ( dat fiind faptul ca era intr-o calatorie de afaceri ), a parasit Hiroshima inainte de bombardament si a ajuns in apropiere Nagasaki dupa bombardament, probabil nu a ajuns in zonele afectate si a fost supus unor decontaminari. Uitati-va la Cernobil majoritatea celor afectati de radiatii au murit la scurt timp dupa.

Posted

daca a ajuns la 93 ani, inseamna ca a avut zile de la D-zeu indiferent cate radiatii a inghitit; oricum puterea bombelor de atunci erau infinit mai mica decat cea de la Cernobal - de ex.

Guest stefteo21
Posted

Am vazut si eu niste documentare pe Discovery despre atacurile de atunci si povestea unul dintre supravieturi ca se afla in pivnita casei sale... unde coborase cu 3 minute inainte de atac si a auzit o bubuitura cum n-a mai auzit de atunci si s-a cutremurat pamantul ceva timp. Pe urma a zis ca atunci cand a iesit afara, a iesit in iad, deci cu 3 minute in urma zona era plina de oameni, iar cand a revenit sa vada ce s-a intampla aeru era foarte greu de respirat... foc peste tot... si nimeni nu mai traia, nu existau raniti sau chestii de genu... era iadul.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...