Jump to content
lixandra

Ou Gigant in valoare de 5.000 de lire

Recommended Posts

Posted

Un ou gigant, vechi de aproximativ 400 de ani, ce apartine unei specii disparute, este asteptat sa fie vandut pentru 5.000 de lire sterline.

Oul este de pasare elefant gigant din Madagascar, considerata cea mai mare pasare din lume: inaltime de 3 metri si greutate de jumatate de tona. Oul are o circumferinta de aproape 1 metru.

Un dealer de antichitati este proprietarul oului ce a fost pus in vanzare la Londra, in cadrul targului de antichitati din Chelsea, ce va tine pana duminica.

Sursa: bihon.ro

Posted

Un ou gigant, vechi de aproximativ 400 de ani, ce apartine unei specii disparute, este asteptat sa fie vandut pentru 5.000 de lire sterline.

Oul este de pasare elefant gigant din Madagascar, considerata cea mai mare pasare din lume: inaltime de 3 metri si greutate de jumatate de tona. Oul are o circumferinta de aproape 1 metru.

Un dealer de antichitati este proprietarul oului ce a fost pus in vanzare la Londra, in cadrul targului de antichitati din Chelsea, ce va tine pana duminica.

Sursa: bihon.ro

Si unde a fost tinut acest ou timp de 400 de ani ?

Eu as da banii astia (daca as avea) numa sa-l sparg sa vad ce e in el :)

Posted

exista alte metode de a vedea ce este in interiorul oOulu, nu ee nevoie sa-l spargi :blink:

Posted

=)))))))) dute ma la plimbare !

sa il spargi? ce gandire prosteasca :)

# normal..e doar pentru colectionari si ptr cei care stiu despre ce e vorba..nu ptr oricine..cum ar fi si cazul tau :) nu e neaparat sa il spargi ca sa afli ce e in el..la tehnologia actuala sunt N posibilitati de a'i afla continutul.. :happy1:

Posted

exista alte metode de a vedea ce este in interiorul oOulu, nu ee nevoie sa-l spargi :blink:

Asa e :))

Era frumos sa putem clona specia din ramasitele din ou. :D

Posted

L-au tinut in pivnita timp de 400 de ani na :))

Ai uitat sa precizezi sursa :)) dumneata.

Anyway, omul a licitat probabil pt ou(sau nu), presupun ca a avut si cu ce-l intretine. :)

Posted

catamai pasaroiu :blink:

nu cred ca ar trebui ca oul sa fie cumparat de oricine, in niciun caz de Bobo =))

nu te'ai gandit prea mult cand ai zis asta :rofl:

poti afla ce este in el fara sa il spargi

Guest stefteo21
Posted

Pai oul ala e pentru excentrici, ceva mai bogati decat media, oamenii care sunt interesati in asa ceva etc. .Nu cred ca foloseste la oricine :) sau eventual sa-l cumpere cineva sa-l sparga...

Posted

Pai oul ala e pentru excentrici, ceva mai bogati decat media, oamenii care sunt interesati in asa ceva etc. .Nu cred ca foloseste la oricine :) sau eventual sa-l cumpere cineva sa-l sparga...

excentrici...

costa doar 5000 de lire, nu vorbim de rembrandt aici. si un om de rand poate sa-l cumpere

Posted

si sa faca omleta nu ? :|

oul nu va ajunge la oricine, cel mai probabil intr'un muzeu cred :-??

Guest stefteo21
Posted

excentrici...

costa doar 5000 de lire, nu vorbim de rembrandt aici. si un om de rand poate sa-l cumpere

Da poate ! Dar nimeni n-ar da 5 mii pe el decat un om caruia ii place sa fie original, care se deosebeste de ceilalti. Cum se deosebte el de ceilalti ? prin chestii de genu asta ? Cine mai are un ou vechi de 400 de ani acasa?

Aia care cumpara tablouri scumpe nu sunt neaparat excentrici, poate sunt iubitori de arta.

Posted

Da poate ! Dar nimeni n-ar da 5 mii pe el decat un om caruia ii place sa fie original, care se deosebeste de ceilalti. Cum se deosebte el de ceilalti ? prin chestii de genu asta ? Cine mai are un ou vechi de 400 de ani acasa?

Aia care cumpara tablouri scumpe nu sunt neaparat excentrici, poate sunt iubitori de arta.

saaaaaaaau pur si simplu vor un ou enorm in sufragerie ca sa le arate vecinilor

Posted

"Oul este de pasare elefant gigant din Madagascar"

okeh...de ce arata ca un strut cand spune ca este de elefant? :))) :pumn: :crazy: imi imaginam deja un elefant zburator =)))))

hmm.....OOOMLEEEETAAAAAA!!! :yum: :)))

Posted

"Oul este de pasare elefant gigant din Madagascar"

okeh...de ce arata ca un strut cand spune ca este de elefant? :))) :pumn: :crazy: imi imaginam deja un elefant zburator =)))))

hmm.....OOOMLEEEETAAAAAA!!! :yum: :)))

"Peste 20% din totalul primatelor se gasesc in Madagascar

Ouale acestor pasari cantareau aproape zece kilograme, iar omleta facuta dintr-unul singur era suficienta pentru 150 de persoane. Pasarea-elefant a disparut pe parcursul ultimelor sute de ani. Un alt element inedit legat de aceasta locatie il reprezinta dinozaurii care au trait aici in urma cu sute de milioane de ani. Astfel, oamenii de stiinta apreciaza ca cele mai vechi specii de dinozauri cunoscute la ora actuala au trait pe aceasta insula (Madagascar)".

Ce a spus Lucian inseamna "Pasarea-elefant" (Aepyornis Maximus).

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...