Jump to content
George_Copos

Jocurile video de acţiune îmbunătăţesc vederea

Recommended Posts

Acuzate că strică vederea, jocurile video de acţiune îmbunătăţesc de fapt distingerea contrastelor.

Distingerea contrastelor este una dintre primele capacităţi afectate de vârstă şi de boli precum ambliopie (scădere a acuităţii vizuale). Aceasta nu se poate ameliora în principiu decât prin chirurgie, ochelari sau lentile de contact, însă se pare că intervin şi factori neurologici şi că sensibilitatea la contraste poate fi astfel îmbunătăţită.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Rochester (SUA) în cadrul căruia au fost studiaţi iniţial jucători de jocuri de acţiune, care au fost dup[ aceea comparati cu un alt grup care juca alte jocuri. Primii aveau o mai bună sensibilitate la contraste.

Pentru a confirma aceste rezultate, un grup de jucători care nu preferau decât jocuri de acţiune a fost împărţit în două grupe cărora li s-a cerut să se antreneze timp de 50 de ore în maxim nouă săptămâni. O grupă juca jocuri de acţiune, cealaltă de alt tip, chiar dacă erau jocuri complexe.

După cele două săptămâni de antrenament, jucătorii din prima grupă şi-au îmbunătăţit distingerea contrastelor cu 43%, ceilalţi deloc. Ameliorările durează luni, uneori chiar şi ani.

Sursa si un filmuletz ... la mine nush de ce nu se incarca :|

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...