Jump to content
nky*

Amenda pentru cei prinsi fumand in masini in care se afla si copii

Recommended Posts

Posted

Chiar daca este vorba despre propriile masini si propriii copii, canadienii din provincia Columbia Britanica vor fi amendati daca vor mai fuma in masina, atata timp cat in ea sunt prezenti si copii cu varsta sub 16 ani.

Noua prevedere urmareste protejarea copiilor de efectele nocive ale fumatului pasiv. Politistii vor fi autorizati sa opreasca orice masina “suspecta” ? una in care se banuieste ca ar fuma cineva in prezenta copiilor ? si sa aplice o amenda de peste 100 de dolari. Regulamentul va intra in vigoare in primele zile ale lunii aprilie. Prevederi similare exista si in legislatia provinciilor canadiene Ontario si Nova Scotia si a teritoriului Yukon.

Sursa: CBC News

open

Posted

daca parinti cred ca e bine asa dc sa li se interzica >.<

Cum poti sa spui asa ceva ? Poate tu o sa le zici la copii tai, "Du-te fumeaza, ca ma enervezi !" Sau ceva de genu` :|

Foarte bine au facut !

Posted

si cam cate de mult credeti ca o sa se respecte ? ... va zic eu deloc ... 8-|

o lege buna...

acolo la ei se respecta legea insa la noi mai putin -_-

Posted

E chiar inutila legea... nu se va respecta. Singura lege buna in ceea ce priveste fumatul e cea legata de spatiile publice. Legea asta ataca dreptul unui om. Masina e un bun personal, nu public.

Guest HateLord
Posted

E chiar inutila legea... nu se va respecta. Singura lege buna in ceea ce priveste fumatul e cea legata de spatiile publice. Legea asta ataca dreptul unui om. Masina e un bun personal, nu public.

Iar copilul nu este un "bun".

@ Este o lege Ok.

Posted

Iar copilul nu este un "bun".

@ Este o lege Ok.

M-am referit din punct de vedere constitutional. Moral... inca nu am ajuns la nivelul de sfinti. Ar mai ramane sa i se interzica si in casa, e acelasi lucru.

Mai bine ar finanta anumite programe care sa ii ajute sa se lase...

Posted

ataca dreptul unui om de a leza dreptul altuia? si anume dreptul copilului la o viata sanatoasa. ia uita-te tu acolo, ca tot in constitutie scrie si asta (Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei). mi se pare perfect echitabil sa le dea amenda.

Posted

Nu ar fi trebuit o lege pentru asta, ar fi trebuit ca parintii sa faca chestia asta din proprie initiativa. Daca eu sunt tampit si fumez si ma otravesc singur, asta nu inseamna ca si copilul meu sau orice alt copil trebuie sa suporte fumul de tigara. Fumatul pasiv e mai periculos decat cel activ.

Guest HateLord
Posted

M-am referit din punct de vedere constitutional. Moral... inca nu am ajuns la nivelul de sfinti. Ar mai ramane sa i se interzica si in casa, e acelasi lucru.

Mai bine ar finanta anumite programe care sa ii ajute sa se lase...

Te poti lasa de fumat daca iti doresti asta. In plus, daca esti parinte trebuie sa te gandesti si la sanatatea copilului, nu doar la placerea ta. Cei care fumeaza in preajma copiilor trebuie sanctionati.

Posted

Te poti lasa de fumat daca iti doresti asta. In plus, daca esti parinte trebuie sa te gandesti si la sanatatea copilului, nu doar la placerea ta. Cei care fumeaza in preajma copiilor trebuie sanctionati.

nimic nu este ceva ce TREBUIE sa faci, tot ce faci este alegerea ta, avem control deplin asupra creierului nostru. deci, atata timp cat nu exista "Mind control" tot ce facem este alegerea noastra deplina.

Guest zEdge
Posted

aduce pe undeva a comunism....e viata si masina lor personala,e treaba lor cum isi cresc copii.

Posted

aduce pe undeva a comunism....e viata si masina lor personala,e treaba lor cum isi cresc copii.

agree

nu prea vad rostul acesteia . cand poti la fel de usori sa fumezi acasa , unde majoritatea timpului se afla copii . shit .

Posted

agreez si eu acesta lege,

si cred ca prin aplicarea ei se poate preveni marirea numarului de fumatori, fiindca acei copii sant predispusi la a capata acest viciu ...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...