Jump to content
LeX LuTHoR

Sambata spre duminica, dam ceasurile cu o ora inainte

Recommended Posts

Posted

IPB Image

Romania trece la ora de vara la sfarsitul saptamanii. In noaptea de sambata spre duminica, 28 spre 29 martie, vom da ceasurile cu o ora inainte - ora 3:00 va deveni ora 4:00. Diferenta fata de timpul universal (GMT) va fi de 3 ore.

In tara noastra, ora de vara este corelata cu orarul practicat in statele Uniunii Europene, care isi schimba ora in ultima duminica a lunii martie si in ultima duminica a lunii octombrie.

Potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucuresti, pe perioada lunilor de

vara, cand soarele rasare la ora 4.30 si apune la ora 20.00, s-a recurs la aceasta conventie, aplicata in Romania din 1979, pentru folosirea optima a luminii naturale si reducerea iluminatului artificial.

CFR a anuntat ca trenurile de calatori aflate in circulatie in noaptea de 28 spre 29 martie, intre orele 3:00 si 4:00, vor circula cu intarziere. Mai exact, 115 trenuri aflate in circulatie la ora 3:00 vor fi afectate de schimbarea orei si ar purtea avea intarzieri.

sursa : infoportal

Posted

explicami pls si mei cum ca nu inteleg. Din moment ce ora 3 o sa fie 4 si tu te trezeai la 7 deci o sa dormi pana la 8. deci cu o ora in plus! explicami si mie cum teoretic dormi cu o ora mai putin!

Posted

explicami pls si mei cum ca nu inteleg. Din moment ce ora 3 o sa fie 4 si tu te trezeai la 7 deci o sa dormi pana la 8. deci cu o ora in plus! explicami si mie cum teoretic dormi cu o ora mai putin!

Ora 7 dimineata va deveni ora 8, si tu te vei trezi cu o ora mai devreme ca sa mergi la gradinita.

Posted

Daca ora 3 devine 4 inseamna ca o ora o pierzi..nu? Deci dormi mai putin cu o ora. Ai inteles acum?

ups...am scris in acelasi timp cu Valek

Posted

dar chiar nima nu isi da seama ca daca tu te trezeai la ora 8(ACUM) duminica ora 8 va fi ora 9 deci dormi cu o ora mai mult si deci nu te mai trezesti la ora 8 ci la ora 9. deci cu o ora in plus sau nu imi spuneti ca voi in octmbrie cand din ora 3 devine ora 2 voi dormiti cu o ora in plus.... omg ganditi si voi cata! nu ami e gmt+2 e gmt+3 O ORA IN PLUS! e simplu...

EDIT: AVETI DREPTATE AM RECALCULAT in noaptea aceea da dormi cu o ora in minus dar dupa aia cu o ora in plus ca practic ziua se mareste! :P am lasat si ce am scris mai sus ca na asa e... oricum da aveti dreptate greseala mea.

Posted

for all noobs.

in noapte dintre 28-29 o sa dormiti cu o ora mai PUTIN

dar in noaptea dintre 29-30 dormiti la fel ca in noaptea dintre 27-28 ... what's that hard ... 8-|

Posted

nici eu nu inteleg de ce ziceti ca se doarme mai putin. eu dorm de obicei 8-9 ore. apoi ma scol singur, asa m-am obisnuit. n-o sa dorm tot atat in noaptea aia? sau atunci se accelereaza trecerea timpului? :huh:

Posted

draguts

Ce-i asa "draguts" . Sau doar +1 la post-uri . ? GTFO MY FORUM . -_-

----

On. Foarte tare ca se da inapoi. niciodata n-am stiut cand e timpul pt asta. bine ca avem o ora in plus de stat afara ^_^

Posted

Aiurea, deabea ma trezesc la 7 nush cum o sa ma descurc sa fiu in picioare la 6 :-j, that's so f#@#'d up

pai baaaaaa, tot acelasi numar de ore dormi, tot la aceeasi ora te scoli, doar ca o sa se lumineze mai tarziu afara :|

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...