LeX LuTHoR Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Uniunea Europeana interzice folosirea apelativelor "doamna" si "domnisoara" pentru ca acestea ar fi sexiste. Folosirea apelativelor de acest gen a fost interzisa de liderii Uniunii Europene, dupa ce birocratii de la Bruxelles au decis ca ele sunt sexiste. UE propune crearea unui limbaj neutru din punct de vedere al sexului, arata Daily Mail, consultat de ziare.com. Noul set de reguli le interizice politicienilor europeni sa se refere la statutul marital al unei femei. Astfel, nu se mai vor folosi "doamna, domnisoara, miss, mrs, madame, mademoiselle, frau, fraulein, senora sau senorita". Pentru a evita folosirea acestor apelative, UE cere politicenilor sa se adreseze femeilor simplu, pe nume. Regulile nu se opresc aici. Se interzis de asemenea, folosirea adresarilor de genul "statesmen" (oameni de stat, n.red), sau "sportsmen" (sportivi). Ele vor fi inlocuite cu "lideri politici", respectiv "atleti". O alta denumire inclusa pe lista neagra este "stewardesa", care ar trebui inlocuita cu insotitoare de bord. Printre apelativele care nu s-au regasit pe lista de reguli se numara "chelner" si "chelnerita", ceea ce inseamna ca politicienii europeni au scapat de griji, macar atunci cand comanda o cafea. Totusi, politicenii de la Bruxelles nu au fost deloc incantati de noua reglementare, pe care au caracterizat-o drept "corectitudine dusa la extrem" si o risipire a banilor contribuabililor. sursa : romania libera
spauny Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 regulile astea sunt chiar absurde...ei in loc sa se gandeasca cum sa rezolve probleme reale ale Europei... fac probe de vocabular...
oick Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Totusi, politicenii de la Bruxelles nu au fost deloc incantati de noua reglementare, pe care au caracterizat-o drept "corectitudine dusa la extrem" si o risipire a banilor contribuabililor. De acord cu cei din Bruxelles mi se parea mult mai elegant o "doamna profesoara, o domnisoara invatatoare" decat... Madalina
LuckyShot Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 si daca politicienii li se vor adresa femeilor pe nume, barbatilor tot pe nume li se vor adresa? sau lor in continuare cu "domnule"? <_< si nu vad de ce ar fi sexiste dna si dra. Dl de ce nu e sexist?
oick Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Daca au interzis statesman probabil au interzis si stateswoman.Acelasi lucru valabil si la domnule si domnisorule( nu cred ca am auzit pe cineva vreodata folosind domnisor ^_^ ) daca sunt interzise pentru un gen ar trebui si pentru celalalt :-"
LuckyShot Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 pai normal. daca se vrea egalitate, atunci sa fie egalitate pana la capat :D
spauny Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 cred ca in curand o sa se strige "Nea Ioane facem pactu ala ? "
Einstein Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 pai doamna si domnisoara sunt pronume de politete .. cum draq ma duc la directoare si ii zic tanti, sau ii zic pe numemi se pare absurd
andy31 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Vine criza peste ei si ei ce fac ? fac niste porcarii .. daca ma duc la masa lu fratini si ii zic "doamna" aia ma aresteaza ?
Guest spanky Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 lol e absurd #-o .......de exemplu cum sa o strigi pe profesoara de la scoala "Hei Ioana ce mai faci?"
Vengence Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 nu ca astia se trezesc dimineata la cafea si isi zic...neata ce ar fi sa mai inventam o lege? si poc ce iese iese...jur ca astia nu sunt cu toate la cap
[IlluSioN] Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Astia nu mai au ce legi sa dea exact :D chiar si interzise .. pe cineva pe care respecti o sa strigi tot Doamna x decat pe nume .
m4x Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 s-au plictisit si ei...absurd.. :)Chiar ca da, s-au trezit azi dimineata si si-au propus "azi scoatem doamna, domnisoara ca sunt sexiste". Mie cel putin mi se pare lipsa de respect pentru femeile mai in varsta, unde nu poti sa le zice pe nume direct ci le zici D-na X.
NoComment Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 ce prostie cat ei de mare ... pai si cum strig pe vreo fata pe care nu o cunosc ?=)) " fa uita-te la mine ca n-am voie sa folosesc cuvintele domnisoara doamna etc " =))