Jump to content
DemonuL_

Stiati ca se reinveteaza roata de automobil?

Recommended Posts

http://stirileprotv.ro/stiri/international...-automobil.html

Si ne promit ca in curand o sa scapam de penele de cauciuc, de verificarea presiunii, de schimbarea cauciucurilor de vara cu cele de iarna si invers.

Asta pentru ca rotile viitorului pur si simplu nu vor mai avea cauciucuri umflate cu aer. Absoarbe socurile la fel de bine ca batrana ei surata, dar permite o deplasare mai usoara pe teren denivelat si poate chiar pe scari.

Asa ca gata cu valvele si compresorul de la statia de benizna, gata cu cauciucurile sparte in mijlocul drumului pustiu! Inginerii spun ca mai sunt probleme de rezolvat. Deocamdata, cu cat mergi mai repede, cu atat aceste roti fac un zgomot mai mare.

Se lucreaza la eliminarea acestui neajuns. Insa, roata fara aer e folosita la vehicule care nu merg cu viteza prea mare. Asa cum se intampla de obicei cu marile inventii, primii interesati au fost militarii.

Noul tip de roata e inca e functionala dupa ce a trecut peste o mina. Si daca merge pe front, de ce n-ar fi buna si pe luna.

Pana va echipa masinile noastre, va mai trece ceva timp. Insa, in avanpremiera, roata care nu trebuie umflata a fost deja prezentata publicului la parada de investire a presedintelui Obama.

Sursa:ProTv

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...