Jump to content
Cristinadiana

Ingrijirea tenului. Masti

Recommended Posts

Tenul este invelisul fetei, o parte din epiderma. Este sensibil si de aceea trebuie sa'l ingrijim. Tenurile pot fi: normale, grase, uscate, mixte. Daca nu stii ce fel de ten ai, iata ce trebuie sa faci: freaca de obraz o foita de tigara. Daca pe foita nu ramane nicio urma ai un ten normal. Daca ramane o pata de grasime tenul este gras, iar daca pe hartie apar scoame, tenul este uscat. Tenul mixt are portiuni de ten uscat, si altele de ten gras, in special pe nas, barbie, portiunea dintre ochi.

Seara trebuie sa te demachiezi pentru a indeparta de pe piele praful depus in timpul zilei sau fardurile utilizate la machiaj. Dupa demachiere foloseste un gel de curatare a fetei, ideal ar fi sa il aplici cu o perie speciala pentru fata. Dupa ce ai limpezit cu apa fata, nu freca prosopul pe fata ci tamponeaza. Apoi aplica o crema masand usor cu palmele, cu varfurile degetelor de jos in sus. La gura maseaza cu degetele de la ambele maini. Obrajii ii masezi cu miscari circulare, nasul de la varf in sus, apoi foarte fin apasa in regiunea ochilor de la unghiul extern spre cel intern - circular. Ciupeste calota craniana, coboara spre ceafa, ciupeste bine pielea in dreptul coloanei, treci la gat si barbie cu intreaga palma de sus in jos si circular, astfel stimulezi si circulatia sangelui pentru o mai buna hranire a epidermei.

Daca ai ten uscat foloseste mai mult sapun pe nas si barbie. Pentru un ten gras e indicat sa te speli cu sapun de sulf si sa folosesti lotiuni speciale.

Pentru a-ti curata pielea de punctele negre prepara intr-un vas o infuzie fierbinte dintr'un amestec de plante ca: musetel, petale de trandafiri, salvie, menta si tine obrazul deasupra vaporilor, acopera capul cu un prosop gros timp de 10-15 minute. Respira cu gura deschisa ca sa nu te sufoci, astfel infuzia ajuta si gatului. Dupa ce ai stors cosurile dezinfecteaza locul cu spirt. Apoi poti aplica o masca, fie una din comert care nu sunt scumpe, fie una preparata in casa gen:

Pentru tenul uscat: 1. un galbenus de ou, branza de vaca, ulei de floarea soarelui sau de masline.

2. 1 lingurita de miere de albine se amesteca repede cu putina drojdie de bere (cat o nuca).

Pentru un ten obosit: se prepara dintr'o laptuca oparita, frecata cu o lingura de lapte si o lingurita de ulei de masline. Se tine pe obraz 30 de minute, dupa care aplici comprese cu infuzie de musetel.

Pentru ten gras si acneic: 1. Se aplica pe obraz o masca de tifon imbibata cu iaurt.

2. Un morcov ras se amesteca cu o lingurita de zeama de lamaie, se aplica pe obraz si dupa 20 de minute se tamponeaza obrazul cu solutia: o lingura de cimbru se opareste cu 2 linguri de apa clocotita si se strecoara.

3. Ridichi rase, se storc si cu zeama lor se spala obrazul, tinandu-se 10 minute nesters.

4. Cateva bucati de praz se oparesc si se aplica caldute direct pe obraz. Deasupra se aseaza un tifon, ca o masca, spre a nu cadea prazul. Se tin 25 de minute, apoi se spala cu musetel. Prazul si ridichile contin sulf si combat cosurile.

Masca pentru combaterea cosurilor: o ridiche neagra se rade si se stoarce printr'un tifon. Ceea ce ramane se incalzeste si se faramiteaza ca un piure. Se aplica caldut pe obraz, timp de 20 de minute. Se spala obrazul cu zeama de ridichi, timp de 10 minute tinand obrazul ud. Se spala cu apa in care s'a dizolvat o lingura de bicarbonat.

Masca de fructe: se spala bine fructele (fragi, capsune, caise, pepene galben si verde, piersici, cirese, etc) se zdrobesc si se aplica direct pe obraz timp de 20 de minute. Se spala obrazul cu apa minerala.

Pentru cearcane foarte proeminente incearca sa mananci cat mai sanatos si sa dormi noaptea cat mai multe ore. Alimentatia trebuie sa fie bogata in morcovi atat cruzi cat si fierti, suc de fructe natural, cruditati, branza de vaca, si seara inainte de culcare o cana de lapte. Cu aceste "medicamente naturale" se regenereaza celulele, tenul apare neted si proaspat, cearcanele apar mai palide, aproape invizibile.

Link to comment
Share on other sites

Namolul se foloseste in general in mastile destinate tenurilor grase/acneeice. Motivul este foarte simplu: namolul contine foarte multe saruri si minerale capabile sa absoarba sebumul acumulat la nivelul pielii, curata, vindeca cicatrici, ajuta in tratarea acneii, are rol antiseptic si tine departe ridurile. In compozitia sa intalnim elemente importante pentru un ten sanatos printre care se numara: potasiul, calciul si magneziul.

deci fetelor,daca vi se deterioreaza tenul, folositi namol !

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...