Jump to content
LeX LuTHoR

Un manual de biologie pentru liceu îi învaţă pe elevi că au fost creaţi de Dumnezeu

Recommended Posts

Autorul manualului ?Biologie clasa a IX-a- Măiestrie şi strălucire divină în biosferă“ pretinde că a primit avizul de publicare din partea MECI.

Adeptul reintroducerii teoriei evoluţioniste în şcoli , Remus Cernea, cere ministerului să clarifice situaţia.

IPB Image

?Cunoştinţele de biologie te vor ajuta să vezi, să auzi, să afirmi că fiecare celulă, fiecare frunză, fiecare insectă sau oricare organism strigă prin limbajul complexităţii: <Dumnezeu m-a creat! >”. Asta îi învaţă pe elevii de clasa a IX-a, un manual scos pe piaţă de Editura Casa Cărţii din Oradea, al cărui autor este Maria Popa.

Cartea ce îi îndeamnă pe liceeni să se întrebe dacă ?pe vremea când Iisus Hristos a fost pe pământ existau viroze” sau ?în zilele noastre El mai poate vindeca oamenii de asemenea boli care sunt din ce în ce mai ameninţătoare?”, are trecut pe prima pagină textul: ?avizat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu nr. 71817 din 25. 07. 2002”. Răsfoind manualul ce poartă denumirea ?Biologie clasa a IX-a- Măiestrie şi strălucire divină în biosferă” elevii pot găsi alte texte ce combină, practic biologia cu religia, aflând că ?Plantele au fost create în ziua a treia a săptămânii de creaţie, conform afirmaţiilor scripturale, toate în aceeaşi zi, indiferent de complexitatea lor”. Pe lângă numeroasele texte ce fac trimitere la Exod, Geneză, Evanghelia după Matei şi Evanghelia după Ioan, manualul ridică probleme de genul ?Are legătură transmiterea virusului HIV cu păcatul?”, nota de subsol definind păcatul prin ?sfidarea lui Dumnezeu prin călcarea poruncilor divine”.

Ministrul Andronescu spune că MECI nu poate controla toate manualele

Sesizarea cu privire la apariţia manualului, aflat la a doua ediţie, a fost făcută, ieri, de către Remus Cernea, preşedintele Asociaţiei Umaniste Române, care a depus un memoriu la Ministerul Educaţiei, cerând retragerea avizului pentru respectivul material de studiu. ?Cerem o decizie a ministrului prin care nici un fel de materiale auxiliare sau manuale creaţioniste să nu mai ajungă în şcoli la orele de ştiinţe. Dacă avizul se confirmă, avem de-a face cu o premieră în Europa. În nici o ţară membră a Uniunii Europene nu s-a adoptat vreaodată un astfel de manual creaţionist. E inacceptabil să predai abordări religioase la orele de ştiinţă”, ne-a spus Cernea precizând că a solicitat MECI să reintroducă teoria evoluţionistă, în cadrul orelor de biologie pentru clasa a XII-a, parte a curriculei ce a fost eliminată din programă în anul 2006.

De cealaltă parte, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, pentru Realitatea FM că manualul nu este acceptat de MECI, acuzându-l pe Remus Cernea că aduce instituţiei un prejudiciu de imagine: ”Toate manualele se avizează printr-un ordin scris pe carte. Niciodată ordinul nu a trecut de patru cifre (n.r. pretinsul aviz al manualului face trimitere la un număr compus din cinci cifre). Cel mult putea fi un răspuns la o scrisoare prin care autorii cereau să fie aprobat. Credeţi că ministerul poate să controleze tot ce apare tipărit în ţara aceasta? E posibil să existe alte manuale de acest gen. Nu cred că e singurul caz de acest fel şi vom sesiza organele abilitate”.

Reprezentanţii editurii orădene nu au putut fi contactaţi pentru a explica situaţia legală a manualului.

sursa : infoportal

Link to comment

In general religia este in razboi cu toata lumea .

Incepand din clasa 1-a copii primeau laptele si cornul (Nu sunt sigur daca si acum este lafel) miercuri si vineri nu poti bea laptele :cool2: asa zice profu'.Nu zic cat de mare prostie este sa ii interzici unui copil de 8-12 ani sa nu bea laptele :-j . Apoi sunt orele de religie care ataca aproapele toate obiectele. La Geografie esti invatat ca acum sute de milioane existau nu stiu ce placi ... relgiia zice ca NU .. ca pamantul este recert , fizica nu mai zic , si biologie #-o .

Link to comment
Guest stefteo21

Religia Romaniei este crestin-ortodoxa, copii atei si de alta religie fac cerere si nu se duc la ora de religie.

Lasa-ma sa corectez putin :

Religia Romaniei este ORTODOXA, cui nu-i convine religia sau alte legi care sunt in aplicare in aceasta tara este liber sa plece oriunde vrea. ( m-am luat dupa discursul primului ministru al Australiei )

Link to comment

La noi in liceu copii de alta religie (ex musulmani) faceau religia lor, doar cei sectanti aveau de ales daca vor sa participe la orele de religie ortodoxa sau sa fie invoiti. Dar aici este vorba de biologie, o materie obligatorie pentru toti elevii. Adica faci cerere sa nu mai participi la orele de biologie? Daca mai esti si la profil de stiinte ale naturii..

Link to comment

. Dar aici este vorba de biologie, o materie obligatorie pentru toti elevii. Adica faci cerere sa nu mai participi la orele de biologie? Daca mai esti si la profil de stiinte ale naturii..

Se conformeaza.Ce vrei sa faca? Cand muncesti intr-o tara straina te conformezi si inveti limba daca nu adios.

Link to comment

Vai,astia sunt idioti!Cum sa faca asa ceva domne?Cata idiotenie!Adica eu sa ma pun in postura unui copil care nu face religie si uraste tot ce tine de aceasta sa i se mai bage pe gat la biologie iar toate porcariile alea?Nu sunt deacord cu un astfel de manual.

@Imi place cum gandesti turbomaxim dar uitate la unguri fac tot ce vor din Romania.Daca nici in tara noastra nu stim sa impunem respect...

Link to comment

Se conformeaza.Ce vrei sa faca? Cand muncesti intr-o tara straina te conformezi si inveti limba daca nu adios.

Una e sa inveti limba, pentru ca esti nevoit sa faci asta pentru a te descurca in tara respectiva, si alta este sa inveti religia obligatoriu.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...