Jump to content
LeX LuTHoR

Hackerii români au clonat site-ul de plăţi online al Poştei italiene

Recommended Posts

IPB Image

Poşta italiană a fost principala ţintă a hackerilor români care, miercuri, au fost reţinuţi de poliţiştii de la ?Crimă Organizată”, în urma uneia dintre cele mai mari operaţiuni din vestul ţării împotriva pirateriei informatice.

Membrii reţelei au clonat pagina de internet care asigura sistemul de plăţi on-line al clienţilor Poştei italiene. Pe motiv că a apărut o defecţiune tehnică, iar banca a pierdut datele, clienţii erau rugaţi printr-un e-mail să acceseze un anumit link care, în realitate, îi redirecţiona spre site-ul clonă. Aici, credulilor li se cereau toate datele, inclusiv conturile şi codurile de acces, care ajungeau de fapt în e-mail-urile hackerilor. Ulterior, membrii din România ai reţelei, care coordonau întreaga afacere, luau legătura cu complicii lor din Italia, a căror principală misiune era de a recupera banii.

?Săgeata” era trimisă la un oficiu poştal şi în momentul în care era aproape de ghişeu, hackerul transmitea on-line ordinul de plată din contul păgubitului. În numai câteva secunde, destinatarul ridica suma de bani, de obicei sub 1.000 de euro, pentru a nu trezi suspiciuni, şi dispărea. Acţiunile extrem de rapide aveau şi o explicaţie ? proprietarul contului primea un SMS prin care era informat asupra plăţii şi exista posibilitatea să sesizeze că este ceva în neregulă şi să ceară anularea tranzacţiei.

Pe lângă banii scoşi efectiv din conturile clienţilor Poştei italiene, românii s-au folosit de conturile sparte şi pentru a-şi alimenta cu credit cartelele pre-pay, extrem de folosite pentru a-şi coordona acţiunile. Demn de remarcat este faptul că pe site-ul Poştei italiene, în paginile alocate serviciilor de plăţi on-line există numeroase atenţionări privind fraudele, inclusiv asupra phishing-ului folosit de români. Aceştia au realizat clone şi pentru site-urile a două bănci, din Spania şi Italia.

Chiar dacă există două dosare penale investigate de Serviciul de combatere a crimei organizate Caraş-Severin şi BCCO Timişoara, suspecţii au lucrat împreună, aproape toţi copilărind la Caransebeş. Hakerii făceau între ei schimb de conturi ?sparte”, existând situaţii când victimele erau furate de mai multe ori. După ce judecătorii din Timişoara au decis, miercuri seara, arestarea a doi hackeri, ieri, Tribunalul Caraş-Severin a decis arestarea altor opt suspecţi, în frunte cu liderul reţelei, Flavius Brăgăilă. Alături de tânărul de 21 de ani, a fost arestat, printre alţii, şi Ovidiu Andraş, fiul directoarei de la BCR Caransebeş.

sursa : infoportal

Link to comment

Astia is mici copii pe langa aia care vindeau Arcul de Triumf din Bucuresti pe e-buy :))

si ti se pare tare ?

Au vandut ei portu' din dragasani ( care nu exista =)):))=)) ).

Mall'ul din valcea, era de vanzare , si doar cel deschisesera =)):)).

Romani sunt cei mai tari B)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...