Jump to content
LeX LuTHoR

Află predispoziţia la cancer, în funcţia de grupa sangvină

Recommended Posts

Cele mai ?norocoase” par să fie persoanele cu grupa 0

IPB Image

Persoanele care au grupa sangvină B prezintă un risc crescut de a face cancer pancreatic, spre deosebire de cei cu grupa 0, care au cele mai mici probabilităţi de a se îmbolnăvi de această maladie, arată un studiu.

Potrivit cercetării întreprinse în SUA, persoanele care au grupa sangvină B au un risc de 72% de a se îmbolnăvi de cancer pancreatic. În cazul celor cu grupa AB, riscul este de 51%, iar la persoanele cu grupa de sânge A, probabilitatea este de 32%. Descoperirea legăturii dintre grupa sangvină şi cancerul pancreatic le oferă medicilor o nouă perspectivă asupra mecanismelor biologice implicate în declanşarea maladiei.

?Se cunosc foarte puţini factori genetici de risc pentru cancerul pancreatic. Studiul arată că grupa sangvină, care este determinată de o genă situată pe a noua pereche de cromozomi, pare să fie asociată cu riscul de declanşare a acestei boli”, a explicat Brian Wolpin, de la Harvard Medical School, principalul autor al studiului.

Specialiştii sunt de părere că această genă care determină grupa sangvină sau o genă apropiată ei, amplasată pe aceeaşi pereche de cromozomi, ar putea reprezenta un factor de risc moştenit care contribuie la declanşarea cancerului pancreatic. Recenta descoperire ar putea avea un rol important în viitor, în metodele de analiză şi diagnostic, potrivit specialistului Brian Wolpin.

Cancerul pancreatic se răspândeşte adesea foarte repede în organism, iar în cazul multor persoane el nu este detectat decât atunci când este în stare avansată, îndepărtarea lui prin operaţie fiind imposibilă.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 100.000 de persoane, a căror stare de sănătate a fost monitorizată timp de zece ani.

sursa : infoportal

Link to comment

grupa 0 e cea mai tare grupa sangvina posibila :))

poate dona oricarei grupe sangvine si acum vad ca e si mai sanatoasa :))

grupa 0 :cool1:

au aparut si primii fani :))

totusi ea e cea mai pretentioasa (accepta doar 0) spre deosebire de AB4 care le accepta pe toate.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...