c3nz0r Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Autorităţile române se pregătesc de contractarea unui împrumut extern. O delegaţie română se află în aceste zile la Washington, pentru a vorbi cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional despre condiţiile contractuale ale unui eventual împrumut. Săptămâna trecută, oficialii români au purtat discuţii asemănătoare şi cu reprezentanţii Comisiei Europene. O delegaţie din care fac parte viceguvernatorul BNR Cristian Popa şi secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Bogdan Drăgoi se află la Washington pentru a negocia cu FMI un împrumut acordat României. Premierul Emil Boc nu a confirmat această informaţie, dar a declarat că, în prezent, oficialii români poartă discuţii cu Comisia Europeană în vederea găsirii unor soluţii pentru acoperirea deficitului bugetar.Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, a declarat că, "din păcate, nu este stadiul de negociere". "Negocierea apare într-un stadiu avansat, în care, probabil, vom ajunge în viitorul apropiat. Acum sunt evaluări, în vederea conturării unui tratat al României cu Fondul Monetar, în baza căruia să primim un împrumut", a spus Vasilescu.Consilierul Guvernatorului BNR a mai declarat că ţara noastră poate să facă un acord cu FMI fără să retragă imediat banii. "Dacă apare o nevoie pe timpul acestui acord, România se poate duce să-şi tragă banii", a spus Adrian Vasilescu.Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a declarat că România ar avea nevoie de un împrumut în valoare de 2-4miliarde de euro, în timp ce alţi oficali consideră că suma trebuie să ajungă până la 7 miliarde de euro.Sursa: RealitateaProblema sta in felul urmator:Romania are nevoie de bani, asta e sigur. Era de anticipat asa ceva din partea oficialitatilor romane. Era imposibil ca pe criza sa nu imprumutam bani.Lucrul grav il reprezinta valoarea imprumutului si conditiile impuse de FMI.Parerea mea este ca abia acum o sa simtim cu adevarat ceea ce s-a furat din 1990 pana azi.Multa vreme nu am fost implicati cu chestii gen UE, imprumuturi externe insotite de conditii, asa ca s-a furat in voie, s-a generat o situatie economica de rahat. Asta o stim cu totii.Dar, pana acum, neexistand o criza economica de proportii, Romania nu a simtit cu adevarat pe pielea ei ce inseamna sa nu ai resurse.Dand la o parte criza, odata cu trecerea timpului, Romania a inceput sa se miste, greu dar ne-am miscat ; investitori straini mai multi, locuri de munca mai multe, capsunarii nostri din afara (Dumnezeu sa le dea sanatate) etc. Am inaintat putin si am mai fi inaintat, tot putin cate putin.Atunci a venit criza mondiala, care era ultimul lucru de care am fi avut nevoie la momentul asta.Ne-a lovit, altii spun: 'mai putin ca pe restul tarilor', 'la noi si asa era criza' ... balarii destea.Ei, uite, criza asta o se ne sece masiv de tot si v-a lasa o rana urata multa vreme de acum incolo.Daca am fi avut oameni cat de cat cinstiti, cu cap si viziune am fi reusit sa adunam si noi ceva, am fi avut la timp oamenii necesari pentru astfel de situatii, am fi reusit sa scapam mai repede si cu mai putine sechele.La noi nu s-a intamplat asta pe cand in restul tarilor da, chiar daca acum sunt afectate serios de criza, isi vor reveni intr-un viitor mult, mult mai apropiat decat o vom face noi.La noi s-a intamplat ceva de genul:"Un terorist la granita pentru intrare in Romania: EL: Buna Ziua, sunt cutare terorist si am o bomba nuclera cu mine. Vamesul: Buna Ziua si ce doriti ?EL: Caut BucurestiulV: Faceti la dreapta si de acolo luati Maxi-TaxiEL: Va avertizez ca asta reprezinta un pericolV: Nu stiu, nu cunosc, nu eu decid asta"Cam asta s-a intamplat si la noi, s-a furat, nimanui nu i-a pasat, administratie deosebit de proasta, oameni incapabili, nici un plan de viitor. Nimeni nu s-a gandit la consecintele aparitiei unei astfel de crize. Daca ne-ar fi lovit peste 20 de ani, poate ar fi avut acelasi impact care il are acum asupra tarilor dezvoltate.Pe scurt, ne-a prins cu garda lasata jos, jos de tot si cautam solutii rapide si nesigure iar, noi, majoritatea, belim **** la propriu (pe termen lung :D)Inca ceva, va rog mult nu postati aici ca si in celelate threaduri. Macar in asta abtineti-va si postati ceva serios.
celmaislabaN Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 o sa ajunga ca ceausescu, din cate stiu si ceausescu a facut ceva super imprumut, nu?
{Strik3} Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a declarat că România ar avea nevoie de un împrumut în valoare de 2-4miliarde de euro, în timp ce alţi oficali consideră că suma trebuie să ajungă până la 7 miliarde de euro.2-4 Miliarde euro sunt necesitatile tarii , si 3 miliarde comisionu celor ce negociaza .. buna afacere pt "patrie".o sa ajunga ca ceausescu, din cate stiu si ceausescu a facut ceva super imprumut, nu?Nu stiu daca Ceausescu a facut imprumutul dar stiu k el a platit datoria externa a tarii.. si din cauza asta a cam ramas tzara saraca la momentu respectiv. Asta stiu din surse sigure.. de la o profa din facultate..
lixandra Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Nu stiu daca Ceausescu a facut imprumutul dar stiu k el a platit datoria externa a tarii.. si din cauza asta a cam ramas tzara saraca la momentu respectiv. Asta stiu din surse sigure.. de la o profa din facultate..Tara a ramas saraca din cauza bisnitarilor care a distrus structura activitatilor agricole, a industriilor in general. Nu Ceausescu ne-a bagat in groapa, ci bisnitarii si barbugii care ii vezi in parlament acum. Profa ta nu stie de procentajul lor? Pana acum 10-20 de ani, ii vedeai cum vindeau diverse lucruri la supra-pret, pe la stadioane, concerte, bazare, pe unde era rost de specula sau niste amarati de barbugii care jucau pe 100 de rom... (Dan Iosif) si acum ii vezi mari domni in Parlament.Un imprumut relativ mic, in comparatie cu necesitatile.
spauny Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 cine jtie cati romani aflati "sus" vor fura si din imprumutul asta.. asha cum fac si din fondurile europene...
c3nz0r Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Am spus sa nu postati aiurea !!!Sa dea naiba. Parca duceti altceva pe umeri in loc de cap.Ultimele 2 posturi sunt irelevante.
lixandra Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Acum se spune ca ar fi vorba de un imprumut de 12 miliarde de euro + inca vreo 8 de la cea europeana . Naiba mai stie...
turbomaxim Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Retragerea soldatilor nostri din Iraq si Afganistan 1 miliard de euro anul. Reducerea numarului capetelor de organe de 6 ori pentru a le aduce la nivelul statelor europene inca 1 miliard de euro anual. Reducerea pensiilor zecilor de mii de securisti si activisti din anii dictaturii proletare si epocii de aur ce isi duc batrinetile la umbra pensiilor grase 600.000.000 de euro pe an. Deci dintr-un foc, daca se vor lua aceste trei masuri se pot economisi la bugetul de stat cel putin 2, 6 miliarde de euro anual. Aproape jumate din deficitul bugetar al Romaniei pe un an de zile.Acest presedinte are asa o proasta parere despre poporul roman incat continua sa ne prosteasca mereu.Ne da FMI banii iar basescu "destept" incepe s-ai ramburseze peste 4-5 ani(cand se crede ca va fi tot pres.) atunci cand ne da UE banii.Si unii si altii castiga,inclusiv "iubitul nostru presedinte".Dar noi,noi "prostimea cu ce ne alegem?CU JALE,LACRIMI SI DURERE !
Guest stefteo21 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 20 de miliarde de euro in total ? Sa mor de mi-ar fi ciuda daca as sti ca din astia 20 de miliarde pe care urmeaza sa-i imprumutam ar face autostrazi, cate avem nevoie, ar investi in marile orase, deci cu alte cuvinte sa vad schimbarea. Abia astept sa vad ce se intampla cu ei, in fond e o idee buna daca chiar se va face ceva.
The DeaD HelL Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 eu sper ca din banii acestia imprumutati sa faca ceva real si necesar tarii noastre :)
vLaur Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Nu vor face mai nimic nici cu acest imprumut!Romania nu trebuia sa se imprumute la FMI dupa ce 80% din tara este privatizata.Cum zicea cineva,pleaca un hot de la conducere si vine alt hot...
[IlluSioN] Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 ei imprumuta .. ei o sa consume din suma .. nu au luat pentru tara .. nu mai au benzina in s'uri si q7
TombRaider Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Tara a ramas saraca din cauza bisnitarilor care a distrus structura activitatilor agricole, a industriilor in general. Nu Ceausescu ne-a bagat in groapa, ci bisnitarii si barbugii care ii vezi in parlament acum. Profa ta nu stie de procentajul lor? Pana acum 10-20 de ani, ii vedeai cum vindeau diverse lucruri la supra-pret, pe la stadioane, concerte, bazare, pe unde era rost de specula sau niste amarati de barbugii care jucau pe 100 de rom... (Dan Iosif) si acum ii vezi mari domni in Parlament.Un imprumut relativ mic, in comparatie cu necesitatile.ceausescu a fost cel mai imbecil om care a trait in romania, si da el a bagat tara in cacat.
RaZeR*ZyLeX Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 ceausescu a fost cel mai imbecil om care a trait in romania, si da el a bagat tara in cacat. offtopic : dupa cum vorbesti tu nu ai mai mult de 15-18 ani ... era de 1000 de ori mai bine pe vremea lui nu era asa saracie in tara :) :beer: ontopic : Basescu nu cred ca o sa paoata platii bani aia ... findca i se termina imediat mandatu si cade povara pe noul presedinte si tot asa ... si Romania e o tara slab dezlvoltata ... si cand a cerut de la UE acuma 1 ani 12 milioane de euro banii acestia iau fost oferiti de belgia si presedintele belgiei la intrebat pe basescu ce a facut cu banii ? ca nu se vede nici o dezlvoltare la voii in tara si presedintele belgiei dupa ce a zis asta a si iesit din sala si basescu a ramas cu gura cascata :)
andy31 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 oare cum o sa fie si cu asta :( am auzit ca la alte state FMI a impus TVA mai mare ..