Jump to content
Miri

Se retrag apele, vin epidemiile

Recommended Posts

Epidemii de hepatita A, febra tifoida si dizenterie risca sa izbucneasca in zonele afectate de inundatii. Nu exista suficiente doze de vaccin pentru hepatita A si, pentru ca rezerva de stat e goala, Ministerul Sanatatii, in loc de vaccinuri, trimite bani.

„Exista riscul sa izbucneasca epidemii: apa este foarte mare, conditiile in care sint cazati sinistratii sunt asa cum sunt... Riscul este mare mai ales la bolile diareice si hepatita A. Am trimis echipe de specialisti pe teren: la Namoloasa, Lungeni, Tudor Vladimirescu, care iau proba din apa, dezinfecteaza cu clorura de var sursele de apa poluate si pe cele de apa potabila - cu cloramina, instruiesc populatia cum sa evite imbolnavirile“, sustine seful Directiei de Sanatate Publica Galati, Sorin Ungureanu. In Vrancea, principala problema este faptul ca nu exista suficiente doze de vaccin anti-hepatita A.

Rezerva Sanatatii, golita

Cu intarziere, pentru ca riscul epidemiologic e crescut, si Comitetul pentru situatii de Urgenta al Ministerului Sanatatii a transmis directiilor de sanatate din zonele lovite de inundatii instructiuni. Trebuie supravegheate si declarate imediat: boli diareice, holera, febra tifoida, tetanos, hepatita A, dizenterie, antrax, scabie, dar si tuberculoza, rujeola, varicela.

„Ieri s-a decis deblocarea a 22 de miliarde de lei pentru cumpararea de vaccinuri. S-au mai facut donatii intre directiile de sanatate, am trimis vaccinurile pe care le aveam, in rest le-am trimis bani sa cumpere ei ce au nevoie“, sustine secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Ioan Roman.

Sursa: Cotidianul

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...