Fury Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Un creier vechi de 300 de milioane de ani a fost descoperit în craniul fosilizat al unui peşte preistoric, înrudit cu rechinii şi calcanii, de o echipă de cercetători francezi şi americani, potrivit Muzeului naţional de istorie naturală (MNHN) din Franţa.O reconstituire în 3D a acestui creier fosilizat a fost putut fi realizată graţie tehnicii holografiei, ce utilizează razele X. Cercetătorii au putut să analizeze "creierul mic, măduva spinării, cei doi lobi optici şi nervii", potrivit raportului publicat în revista americană Proceedings of the national Academy of Sciences (PNAS).Creierul a fost descoperit într-unul din rarele cranii de peşte preistoric conservat în trei dimensiuni. Fosilele, descoperite în roci din Oklahoma şi Kansas, aparţin unei specii care a dispărut de mult, ce avea o lungime de până la 50 de centimetri şi era înrudită cu rechinii, calcanii şi peştii şobolan. Aceşti peşti trăiau pe fundul mării şi al oceanelor, la adâncimi mari.În opinia lui Alan Pradel, principalul autor al studiului, mineralizarea creierului este o consecinţă a faptului că acesta a fost acoperit de bacterii, cu puţin timp înainte de a se dezintegra, ele contribuind la fosilizarea lui.Reprezentanţii Muzeului naţional de istorie naturală din Franţa consideră că această descoperire a deschis noi perspective în cercetarea evoluţiei vertebratelor preistorice.mediafax
Guest HateLord Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Bacterile fosizeaza? PS: Cam multe stiri despre pesti in ultimul timp, nu?
The DeaD HelL Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 PS: Cam multe stiri despre pesti in ultimul timp, nu? da..cam ai dreptate :blink: :> on:creier pastrat de 300 milioane de ani? cam multicel..nu stiu.......n-ar fi trebuit sa se fi dezintegrat sau ceva de genul pana acum? :blink:
nu ma cunosti Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 singura explicatie decenta ar fi ca a baut pestele formol.. de i sa urcat la cap, adica la creier.
Guest Tralalala Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 sincer...eu nu prea cred asa ceva :blink: si pamantul e patrat nu ?:D
Fane Spoitoru Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 de unde scot frate ani astea? oricum nu prea ne ajuta cu nimic stirea asta la Criza ;)
Luci Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 intereseanta stire...@fury nu era si vreo poza in stire ? era interesant sa vedem cam cum arata acest peste :D
MurDoc Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Do, poate iti gasesc astia stramosii Aberatii, aberatii, aberatii
NoComment Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 nu prea cred sa fi rezistat un creier atat de mult timp , dar daca cercetatorii asta zic ... ar trebui sa ii credem ... nu ?
Fury Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 intereseanta stire...@fury nu era si vreo poza in stire ? era interesant sa vedem cam cum arata acest peste :Dhttp://img24.imageshack.us/img24/1299/090302183128large.jpg :D
acelasi_bandit Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 io nu cred asa cv...oricum multumim pentru stirea asta :)
m4x Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Poate s-au grabit sa zic "BRAIN, BRAIN :o " .. 300 milioane sunt destui ani, nu e de azi pe maine.
[Loading] Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 cine stie in ce compozitie de roci s-a fi pastrat...oricum exista sanse sa fie adevarat..ce motiv ar avea sa minta?eu nu vad unul rezonabil... :)
lixandra Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Da, e posibil sa fi avut anumite conditii favorabile pastrarii in timp. Sa nu uitam ca, inca, Pamantul nu a fost studiat in intregime.
andy31 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 singura explicatie decenta ar fi ca a baut pestele formol.. de i sa urcat la cap, adica la creier.hihihi saracu , sinucigas :rofl2: