LeX LuTHoR Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Washingtonul i-a spus Moscovei că ajutorul Rusiei în a lua o hotărâre asupra programului nuclear al Iranului ar face ca planurile de scut antirachetă pentru Europa să nu mai fie necesare, a afirmat luni un cotidian rus, citând surse de la Casa Albă, relatează RIA Novosti, pe site-ul său internet, potrivit Agerpres. Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a făcut această propunere asupra Iranului într-o scrisoare adresată omologului său rus Dmitri Medvedev, afirmă Kommersant, făcând trimitere la oficiali americani care nu au fost identificaţi. Programul nuclear controversat al Iranului a fost citat de Statele Unite ca fiind unul dintre motivele aflate în spatele planurilor lor de a instala o bază de rachete în Polonia şi un radar în Republica Cehă. Rusia s-a opus puternic acestui scut antirachetă, văzut de ea ca o ameninţare la adresa securităţii sale naţionale. Disputa a încordat relaţiile dintre cei doi rivali ai 'războiului rece', deja tensionate asupra altor divergenţe. Cei doi lideri au făcut un schimb de scrisori şi au avut o convorbire telefonică după ce Obama a fost învestit în ianuarie, afirmă Kommersant. Prima întâlnire la nivel înalt ruso-americană urmează să aibă loc spre sfârşitul acestei săptămâni, când ministrul rus al afacerilor externe se va întâlni cu secretarul de stat american Hillary Clinton la Geneva. Moscova încă nu a răspuns la propunerea lui Obama, precizează ziarul, adăugând că este puţin probabilă o decizie în timpul întâlnirii Lavrov-Clinton. Se prea poate ca chestiunea să fie discutată când Obama şi Medvedev se vor întâlni la Londra la 2 aprilie pe marginea summitului liderilor mondiali ai G20 asupra crizei financiare. Potrivit unor informaţii apărute mai înainte, Medvedev l-a invitat de asemenea pe liderul Statelor Unite să viziteze Rusia şi data primei vizite a lui Obama în cea mai mare ţară din lume ar putea fi anunţată în capitala britanică. Într-un interviu acordat duminică presei spaniole, Medvedev a declarat că el speră să discute problema apărării antirachetă cu Obama la Londra. El şi-a exprimat de asemenea speranţa că noua administraţie de la Washington va da dovadă de o 'abordare mai creativă' a acestei chestiuni decât predecesorii săi. sursa : adevarul
florin Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 sincer nu prea ma intereseaza acest subiect,dar nu inteleg de ce sa se renunte la scuturi..cu ce deranjeaza
Guest Xspeed Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 trebuie, ori sa fi american...ori retardat ( same ) sa crezi ca Obama e ceva mai mult decat un actor
andy31 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 unu mai prost ca altu...serios ? #-o nu prea cred amice..
MIRAje Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 serios ? #-o nu prea cred amice..eu imi sp parerea...
andy31 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 eu imi sp parerea...o parere nu se spune asa .. trebuie sa motiveziuite mie imi place obama pt ca ii democrat , e tanar , si nu are aceleasi idei tampite pline de ura ca ale lui bush .
MIRAje Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 o parere nu se spune asa .. trebuie sa motiveziuite mie imi place obama pt ca ii democrat , e tanar , si nu are aceleasi idei tampite pline de ura ca ale lui bush .nu mi-a placut niciodata Bush...si Obama la fel...cum a zis si rzv Obama e o mascota a Americii...
The^Iceman Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 obama mi se pare un conducator mai bun decat bush...adik...nu neaparat mai bun...e mai tanar..are alte planuri in cap...(face parte din generatia noua)
pizza200 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 om trai si om vedea care e mai bun si cine e "mascota" sau nu...
HipnotykBoy Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 e clar ca obama este condus de catre altii ..
The^Iceman Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 e clar ca obama este condus de catre altii .. sa stii ca si eu am auzit o chestie de genul...cum ca Obama ar fi condus de bush...acum nu stiu cat de adevarat este
Flake Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 ' date='Mar 3 2009, 19:00' post='3552831']sincer nu prea ma intereseaza acest subiect,dar nu inteleg de ce sa se renunte la scuturi..cu ce deranjeaza pai scutul ala nu vine din macro-cosmos,trebuia construit => multi bani . + mizam acum pe o pace mondiala.. daca avem asa ceva.. cine sa ne atace ? extraterestrii ? Vorbiti si voi on-topic