Jump to content
LeX LuTHoR

Cum să-ţi creşti cu 30% capacitatea de memorare

Recommended Posts

Posted

IPB Image

Mâzgăleala pe hârtie poate stimula atenţia oamenilor şi ajută la o mai bună memorare a textelor sau a discursurilor dificile, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Plymouth din Marea Britanie, informează AFP.

În urma cercetării întreprinse, specialiştii au constatat că voluntarii care au mâzgălit o foaie de hârtie în timp ce ascultau un mesaj telefonic au reţinut cu 30% mai multe detalii în comparaţie cu cei care nu făceau nimic în timp ce ascultau acelaşi mesaj. Informaţiile comunicate telefonic aveau o durată de două minute şi jumătate, iar mesajul cuprindea nume de localităţi şi persoane. Voluntarii care desenau pe hârtie au reuşit să memoreze opt nume din cele ascultate, spre deosebire de grupul celor inactivi în timpul audiţiei, care au ţinut minte aproape şase nume.

?Atunci când o persoană efectuează o sarcină plictisitoare, precum ascultarea unei conversaţii telefonice neinteresante, aceasta va fi cuprinsă de reverie, fapt care îi va deturna atenţia de la activitatea principală şi îi va scădea nivelul de performanţă”, a explicat coordonatorul studiului, Jackie Andrade.

Potrivit cercetătorilor, acest studiu confirmă ideea că mâzgăleala este mai degrabă o modalitate care-i ajută pe oameni să efectueze mai bine o sarcină, decât o distracţie inutilă, în faţa căreia trebuie să reziste, aşa cum li s-a spus în copilărie.

sursa : infoportal

Guest The_KniveS
Posted

Misto, nu am mai auzit pana acuma de asa ceva .

Ps: ma apuc de mazgalit :))

:coffee:

P.S. tine faza dak mazgalesti si in paint?? sau trebuie doar pe coala de hartie? :))

Guest HateLord
Posted

:coffee:

P.S. tine faza dak mazgalesti si in paint?? sau trebuie doar pe coala de hartie? :))

=)))))))))))))))))))))))))))))))))

ON: Nu cred asa ceva..

Posted

Mai era o interpretare . E ca si cu memoria vizuala , fiecarui cuvant ii atribui o "mazgalitura" si apoi cand te gandesti la acele mazgalituri iti revine in minte numele insa de obicei doar fragmente si restul le deduce creierul .

Posted

Daca o luam logic,cred ca au dreptate.Mult mai mult timp tinem minte un desen decat ceva scris,dar totusi asta nu inseamna ca,chiar tot ce se poate scrie poate fii si desenat.

Daca nici asa nu da roade apelam la piracetam :))

Posted

prin mazgaleala se refereau a lua notite nu? :)) , pentru a fi si atent si a desena ceva tampenii pe o foaie iti trebuie o asa zisa "atentie distrubutiva" :P

Posted

Sunt si multe alte lucruri ambientale care iti sporeste capacitatea de memorare sau concentrare...cum ar fi si culoarea galben ..sau o muzica linistitoare (aici depinde)..

Posted

ce e asa ciudat? :-?? e logic pana la urma. atunci cand asociezi memoria vizuala cu cea auditiva retii mai mult si mai bine. mi s-a intamplat si mie de atatea ori...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...