Jump to content
Guest Biggie_mac

1Gb largime de banda in metropolitan!

Recommended Posts

Guest Biggie_mac
Posted

Am citit acum recent ca inelul principal al RDS-ului este 2,5 Gb(nu stiu de ce dar eu aveam impresia ca e de 5 Gb). RDS-ul spune ca "Largimea de banda pe legaturile intre orasele de pe infrastructura proprie este in acest moment intre 100Mbps si 1Gbps. Largimea de banda in retelele metropolitane este de 1 Gbps sau 100 Mbps". In Craiova sunt in jur de 200 si ceva de utilizatori....poate mai multi dar deocamdata pe hub nu am vazut niciodata numarul sa depaseasca 200. Daca la acesti aproximativ 200 de oameni ar da drumul la o viteza de 128kb/s nu prea vad cum le-ar "incarca reteaua". Ca practic ei zic ca acesta ar fi motivul pentru care nu dau drumul in Craiova la metropolitana! Sau exista vreun alt motiv(daca stiti spuneti-mi si mie). Si inca un lucru...spuneti-mi si mie va rog in Bucuresti care este vitez in reteaua metropolitana ca nici pana acum nu stiu.

Guest adisoft83
Posted

In Bucuresti:

Depinde... la Cable Link 15k/sec (mie... :> )

La un prieten care are prin retea cu fibra la RDS ii scoatea la 3M/sec inainte de limitarea latimii de banda prin fibra la 10mbps (am vazut cum unu din reteaua lui lua cu 22MBPS -avea RAID omu'- de pe ODC :) - nu kred, sincer... poate cu 10-12 MAXIM )

Guest WarlordBA
Posted

Cred ca vrei sa zici 22Mbps adica 2.2MB/s. Daca vrei sa spui ca sunt 22MB/s atunci nu pot sa-ti spun decat ca te inseli amarnic intrucat pe o retea de 100Mbps rareori depasesti 9MB/s.

Posted

ca tot spune-ti de download-uri ... 22mb/s pe fibra @ 10 sau 100mb... n-am pomenit in fine... :) treaba e urmatoarea... e unu la cs care facuse 30 000$ (in joc) :>

si acum ontopic, rds spune ca cica viteza este 128kbps / in sus. asta ar insemna 16kB/s din start, faza e ca, cel putin eu, abia trag cu 14-15 ( si asta in zilele bune). bucuresti

metropolitana asta... baietzi, vorbi-ti de un lucru sfânt. pai, metropolitana via f.o. se gaseste la aprox ~180$~ .. deci sa zicem cam 1,25mb/s @ 10mb ... echipamentu maxim 300$(din cate am inteles eu).

se merita, echipamentu e cam scump in comparatie cu abonamentul, da mere. va baga-ti ?

Posted

si acum ontopic, rds spune ca cica viteza este 128kbps / in sus

...mai citeste contractul ...zice IN JOS :cry: . Ai MAXIM 128kbits/sec.

Si toata tevatura asta cu metropolitana si FO. Ma baieti, e simplu: Cablul ala care vine de la tabloul meu de pe scara pana in modem duce maxim 10Mbits/sec( asta vine cam 1.2 Mbytes/sec). Cablul care leaga Tabloul de pe scara de sediul RDS (prin noduri si alti draci) este de 200Mbps. De aici incolo nu ma intereseaza. Sunt convins ca un 512Kbits/sec se poate da unui Homeuser si daca nu au posibilitati sa INVESTEASCA in infrastructura, ca de aia e economie de piata.

Partea buna e ca de la 1 august o sa avem 256kbits/sec. Cel putin in Craiova.

P.S Voi ati vazut ca in nici o aplicatie (dc++, Half-life..etc, unde poti seta tipul conexiunii Cable incepe de la 512kbits in sus? . E de-a dresptul jenant.

Posted

alexdanx, judge me daca ma insel :), 200mbs pe metropolitan respectiv craiova ... sa ziceam ca aia este limita voastra pe oras ( totusi eu cred ca este muuuult mai mult) si 100mb/s intre orase(ex. buc>craiova). dupa cum am spus eu cred ca sunt mult mai mari, chiar si intre orase! dar daca deja spun 1g/s adica 125mB/s ... intrece clasa "bussines" cu mu-uuu-lt ... :> ( ca tot spuneai de "homeuser" )

Guest WarlordBA
Posted

Bussiness sau nu, toata lumea iese pe aceeasi sarma si prioritate are cine plateste gras(cei din clasa bussiness), ideea e ca de ce sa-ti dea ei tie acces liber la metropolitana daca tot s-au gandit sa-ti scrie in contract maxim 128kbps. Ce daca poate modemu 20Mbps, ei nu castiga nimic daca ne dau noua, gramada de clienti sunt tot aia nestiutori, care oricum nu fac diferenta intre 128kbps si 20Mbps asa ca prefera sa bage gratuitati pt 1000 de clienti noi decat sa le dea mai mult la ceilalti. In Craiova cel putin nu prea au concurenta, Oltenia e numai in anumite cartiere, astept un concurent serios, si poate asa s-o trezi si RDS-ul.

Posted

Am observat pe rdslink.ro ca la abonamente prin cablu au modificat la viteza specificata punand o sageata cu varful in sus in fata la 128 kbps. Sper ca vor trece la 256 kbps ~ 32 kB/s.

Posted

pai daca e dupa rds imi fac si eu firma si scriu in contract :

maxim 5000 kb/sec ... si le dau un fel de dial-up pe modem .

atunci care e faza ?

pai faza e urmatoarea rds scrie in contract pana la 128kbps(nu 128kb/s) cei 128kbps insemnand 16kb/s viteza pe care o mai atinge :> de obicei merge la 14-15kb/s

Guest adisoft83
Posted

Stiati ca:

Modemurile noi (gen Webstar) pot atinge viteze maxime de la 4-5Mbps pe modulare QPSK ( ce dreq o fi nu stiu... dar scrie in fisa tehnica :)) pana la 30 MBPS pentru modulare A-TDMA/SCDMA. Deci TEORETIC ne-ar putea merge la toti cu o viteza in cer mai rau caz la jumatatea unei retele de 10MBps, iar in cel mai bun caz de doua ori.... Dar bineinteles, practic: 100 utilizatori a 5MBps => deja 500 MBPs :shock: - juma de metropolitana -Iar daca sunt si concentrati in doua blocuri :roll:

Deja pretul echipamentelor devine prea mare si nu mai este rentabil.... :>.

Singurul lucru ce s-ar putea face eventual ar fi un sistem cu alocare dinamica a benzii (cum se fol. in unele retele - gemenii, obornet in Bucuresti care iau netu' de la RDS prin fibra de 10M) dar nu cunosc cat de greu si costisitor ar fi de implementat :roll: . In fine... o sa vdm ce ne rezerva viitorul...

PS: sa nu aud ca nu se gasesc in orice moment 100 de dementi care sa downloadeze mizerii de pe net pe toata metropolitana... (poate nu de la unu' :)) - ce mai ajuta aici sunt routerele....

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...