Jump to content
Luci

Strămoşii omului de acum 1,5 mil. de ani se deplasau la fel ca Homo Sapiens

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

Mai multe amprente de picioare umane, descoperite în Kenya, demonstrează faptul că oamenii care trăiau în urmă cu 1,5 milioane de ani abordaseră deja poziţia verticală şi aveau aceeaşi alură ca a omului modern, potrivit unui studiu publicat în revista Science.

Amprentele au fost descoperite într-o rocă din Ileret, în nordul Kenyei, şi aparţin unor exemplare ale unei subspecii a Homo erectus, Homo ergaster - care a apărut în urmă cu 1,9 milioane de ani, în estul şi sudul Africii, şi a dispărut în urmă cu 1,4 milioane de ani.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o serie de amprente imprimate în solul moale, de-a lungul unui râu, inclusiv câteva care aparţin unui copil. Calculând distanţa dintre paşi, cercetătorii au ajuns la concluzia că amprentele au aparţinut unor indivizi a căror înălţime era de aproximativ 1,80 metri.

Aceste amprente demonstrează că omul preistoric avea degetul mare de la picior paralel cu celelalte, spre deosebite de celelalte primate, al căror deget mare de la picior este opozabil, fiind extrem de util pentru deplasarea în copaci. Urmele descoperite prezintă degete mici şi arcuite, asociate poziţiei bipede.

Mărimea, spaţiul dintre ele şi adâncimea acestor urme le-au permis specialiştilor să estimeze înălţimea, distanţa dintre paşi şi poziţia din timpul mersului. Toate aceste trei caracteristici corespund tipologiei omului modern.

Omul modern - Homo sapiens - a apărut în urmă cu aproximativ 200.000 de ani. Aceste amprente demonstrează faptul că, în urmă cu 1,5 milioane de ani, specia umană abordase deja poziţia verticală şi avea aceeaşi alură ca omul modern.

Cele mai vechi amprente umanoide au fost descoperite în Tanzania şi au o vechime de 3,75 milioane de ani, aparţinând unor strămoşi ai omului mult mai primitivi, din specia Australopitec. Acele urme sunt mai mici, relevă poziţia bipedă, însă degetele de la picioare aveau o curbură mult mai mică. În plus, degetul mare de la picior era mai degrabă opozabil, similar maimuţelor.

mediafax

Guest HateLord
Posted

Sau poate a trecut un om pe acolo. 1.5mil de ani sa reziste o amprenta?

Posted

aha.. si ampretele unor picioare rezista 1,5 mil ani ?

Au calcat in mocirla , s-a intarit , a fost acoperita de nisip , pe urma pamant. etc etc

Se conserva bine

Posted

Au calcat in mocirla , s-a intarit , a fost acoperita de nisip , pe urma pamant. etc etc

Se conserva bine

si pana la urma se dovedeste ca au calcat in cimet si ca acest ciment exista de 2 mil de ani , dar noi l-am descoperit mai tarziu :despair:

Posted

aha.. si ampretele unor picioare rezista 1,5 mil ani ?

si tu poti sa te conservi cand e sa mori dute langa un rau care va creste,o da si sa fie si o eruptie vulcanica ca sa fi acoperit de cenusa,si apoi vei fi expus pes 1,5 milioane de ani sau mai mult de martieni intr-un muzeu pe marte si se vor uita la tine :>

Guest ang3lalex
Posted

Societatea asta te prosteste rau, au inventat religia, acum se contrazic ca am fost maimute si accepta teoria evolutionista. Sa se hotarasca odata...

Guest stefteo21
Posted

Societatea asta te prosteste rau, au inventat religia, acum se contrazic ca am fost maimute si accepta teoria evolutionista. Sa se hotarasca odata...

Esti cuull... NOT :|

Urati oameni !!

Posted

omul NU se trage din maimuta - atunci dc mai exista azi maimute?

ce prostie darwinista....

Stii ca maimutele includ mai multe specii,nu?Crezi ca Darwin a spus ca omul se trage din fiecare in parte?

Desi nu m'ar mira ca tu sa te tragi din babuini. -_-

in sfarsit cneva cu logica

Pe zi ce trece ma conving ca tu inca esti o maimuta.

Posted

Stii ca maimutele includ mai multe specii,nu?Crezi ca Darwin a spus ca omul se trage din fiecare in parte?

Desi nu m'ar mira ca tu sa te tragi din babuini. -_-

Pe zi ce trece ma conving ca tu inca esti o maimuta.

mha tu esti antipatic rau sa mor io ...am zis eu ceva de tine de persoana ta ce drq te bagi in toate topicurile...emo-gay cu nume de fata...ce pana mea...tu esti tras din maimutza imperiala sau ce drq?

Mai lasa drq impresiile astea de talentat ca nu esti mai presus..peste tot ..tu gasesti la fiecare om cate un defect ...la tine nu te uitzi?

acum te-ai convins mai mult ca sunt o maimutza? #-o

astept un reply de pitzipoanca gay ;)

Guest Kamikaze
Posted

omul NU se trage din maimuta - atunci dc mai exista azi maimute?

ce prostie darwinista....

fiindca din unele a evoluat omul, altele au ramas neschimbate. cred ca ai auzit de rechinul ciocan. ei bine, capul lui reprezinta ani buni de evolutie. cu fiecare noua generatie, acesta s-a alungit si a ajuns ce e acum. ia o specie de maimute CU POTENTIAL, asteapta cateva milioane de ani si voila, obtii omul

Posted

mha tu esti antipatic rau sa mor io ...am zis eu ceva de tine de persoana ta ce drq te bagi in toate topicurile...emo-gay cu nume de fata...ce pana mea...tu esti tras din maimutza imperiala sau ce drq?

Mai lasa drq impresiile astea de talentat ca nu esti mai presus..peste tot ..tu gasesti la fiecare om cate un defect ...la tine nu te uitzi?

acum te-ai convins mai mult ca sunt o maimutza? #-o

astept un reply de pitzipoanca gay ;)

Maimuta imperiala :rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1: bine zis =))

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...