Jump to content
Adi

Bărbaţii şi femeile percep frumuseţea în mod diferit

Recommended Posts

Bărbaţii şi femeile percep diferit frumuseţea, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, care au studiat activitatea cerebrală a unor persoane în timp ce acestea se uitau la picturi.

Pentru a monitoriza activitatea cerebrală a 20 de voluntari, cercetătorii au folosit magnetoencefalografia şi au descoperit diferenţe clare în privinţa modului de percepţie a frumuseţii tablourilor, în funcţie de sex.

Astfel, femeile folosesc o parte mai mare din creier atunci când privesc şi apreciază o piesă de artă, în timp ce, în cazul bărbaţilor, este utilizată în special partea dreaptă a creierului.

Potrivit cercetătorilor, diferenţa dintre percepţia bărbaţilor şi cea a femeilor este legată de felul în care creierul procesează informaţia spaţială, necesară nu doar pentru a da "verdicte" de natură estetică, dar şi pentru orientare.

Imagine IPB

realitatea.net

Link to comment

cam ai dreptate ommega ..:P

am vazut mai multe documentare in care se spunea ca barbatii percep lucrurile mult mai diferit decat femeile.. de exemplu daca un barbat ar fi pus intr-un labirint foarte complex ar reusii sa iasa din el mult mai repede decat o femeie..asta bineinteles daca il duce putin capul pe barbatul respectiv..sunt foarte multi cu iq-ul n/a

Link to comment
Guest HateLord

nu este adevarat...

sunt barbati mult mai destepti decat femeile, dar si invers

Nu are nici o legatura cu ceea ce am spus eu. Daca folosesti o parte mai mare a creierului nu inseamna neaparat ca esti mai inteligent.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...