Adi Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Bărbaţii şi femeile percep diferit frumuseţea, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, care au studiat activitatea cerebrală a unor persoane în timp ce acestea se uitau la picturi. Pentru a monitoriza activitatea cerebrală a 20 de voluntari, cercetătorii au folosit magnetoencefalografia şi au descoperit diferenţe clare în privinţa modului de percepţie a frumuseţii tablourilor, în funcţie de sex. Astfel, femeile folosesc o parte mai mare din creier atunci când privesc şi apreciază o piesă de artă, în timp ce, în cazul bărbaţilor, este utilizată în special partea dreaptă a creierului. Potrivit cercetătorilor, diferenţa dintre percepţia bărbaţilor şi cea a femeilor este legată de felul în care creierul procesează informaţia spaţială, necesară nu doar pentru a da "verdicte" de natură estetică, dar şi pentru orientare. realitatea.net
andy31 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Super stire , chiar nu stiam , acu stiu ca am un rost in viata ? Deci care sunt mai destepti ?
Sparky[SV] Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Este logic .. ca stilul de viata ... fetele cu roz , baietii cu negru :P
xIcarus Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Mai exista si baietii cu roz si fetele cu negru. :D
ChoWdeR Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Mai exista si baietii cu roz si fetele cu negru. :D+1Depinde si de orientare sexuala, nu doar de sex :)
Guest HateLord Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Dar se stia de mult timp timp ca femeile folosesc o parte mai mare a creierului decat barbatii
Adi Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 Dar se stia de mult timp timp ca femeile folosesc o parte mai mare a creierului decat barbatii nu este adevarat... sunt barbati mult mai destepti decat femeile, dar si invers
nu ma cunosti Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Variaza de la caz la caz.. nu poti spune niciodata ca femeile sunt mai destepte decat barbatii sau invers. Sigur o sa existe cineva care o sa te contrazica.
Mayhem Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 depinde d persoanacorect, asta am observat si eu de mult timp la unele fete, nu stiam ce li se pare asa de interesant la un tablou
Ioana Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Hmmm...nu neaparat fetele cu roz...eu de exemplu nu prea agreez rozul...in general port haine inchise la culoare :) Si sunt si baieti care poarta roz...
HipnotykBoy Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 cam ai dreptate ommega ..:Pam vazut mai multe documentare in care se spunea ca barbatii percep lucrurile mult mai diferit decat femeile.. de exemplu daca un barbat ar fi pus intr-un labirint foarte complex ar reusii sa iasa din el mult mai repede decat o femeie..asta bineinteles daca il duce putin capul pe barbatul respectiv..sunt foarte multi cu iq-ul n/a
Guest HateLord Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 nu este adevarat...sunt barbati mult mai destepti decat femeile, dar si inversNu are nici o legatura cu ceea ce am spus eu. Daca folosesti o parte mai mare a creierului nu inseamna neaparat ca esti mai inteligent.
Guest equus Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 eu nu vad ce legatura are perceperea frumusetii cu impartirea creierului in "TO USE" si "NOT TO USE" #-o
The^Iceman Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 nu stiam chestia ca femeile folosesc o parte mai mare din creier cand vad o opera de arta decat foloseste barbatul...dar daca pui o bere in fata? care foloseste mai mult?