Jump to content
LeX LuTHoR

NASA lansează un joc online cu astronauţi

Recommended Posts

Jocul video al agenţiei spaţiale americane le va permite gamerilor să colaboreze online la misiuni spaţiale de explorare şi cucerire.

IPB Image

Cei care şi-au dorit în copilărie să devină astronauţi însă au fost nevoiţi în cele din urmă să aibă slujbe mai puţin acoperite de glorie au o nouă şansă de a-şi îndeplini visul, chiar dacă numai sub formă de pixeli: NASA a semnat o înţelegere cu trei companii dezvoltatoare de jocuri pe calculator, cu scopul de a crea un joc multiplayer online în masă (MMO - massively multiplayer online game), numit “Astronaut: Moon, Mars&Beyond”.

Cele trei companii care vor lucra cu NASA la proiect sunt Virtual Heroes, Project Whitecard and Information in Place, informează LiveScience.com . După ce NASA şi-a făcut publice intenţiile de a crea un joc video, cele trei companii au răspuns la unison că cel mai important aspect este ca experienţa creatorilor de jocuri să joace un rol primordial în proiect.

“Este uşor să creezi un joc lipsit de amuzament.

Mult mai greu este să dezvolţi unul interesant, care să se bucure de succes”, a subliniat Daniel Laughlin, project manager al tehnologiilor educaţionale NASA. “Lucrez pentru NASA şi în domeniul jocurilor video în acelaşi timp. E cea mai tare meserie din lume”, şi-a manifestat Laughlin entuziasmul faţă de proiect.

Varianta demo a jocului e programată pentru lansare înainte de sfârşitul lui 2009, aceasta urmând să se bazeze pe motorul grafic al first-person shooter-ului Unreal 3, creat de compania Epic Games. Gamerii vor interacţiona într-un mediu virtual axat pe operaţiuni selenare, iar singurii pământeni care nu vor avea acces la joc vor fi astronauţii adevăraţi de pe Staţia Spaţială Internaţională, care vor putea explora spaţiul sub formă de pixeli abia după ce se vor întoarce pe Terra.

“A trebuit să creăm un nou gen de gameplay, pe care l-am botezat «first person exploration»“, a explicat Jerry Heneghan, fondator şi CEO al Virtual Heroes. Varianta finală a jocului va pune accent pe colaborarea astronauţilor de fotoliu pentru a cuceri medii spaţiale necruţătoare şi pentru a manevra maşinării complexe. Gamerii vor primi diferite roluri legate de meseria de astronaut, precum cel de robotician, spre deosebire de alte jocuri axate pe lupte, care permit pătrunderea în pielea unor lunetişti sau grenadieri.

La un momend dat, jucătorii vor avea posibilitate să introducă în joc conţinutul generat chiar de ei, ce va varia de la noi căi de explorare spaţială la posibilitatea de a crea şi de a naviga navetele spaţiale concepute chiar de ei. Spre deosebire de alte jocuri axate pe explorarea spaţială, navele acestea nu vor putea fi dotate cu arme laser inspirate din filmele SF.

Creatorii jocului speră să includă în el misiuni legate de ceea ce Heneghan a numit “realitatea care bate a viitor”. Cercetătorii de la NASA au creat deja multe concepte ale viitoarelor tehnologii spaţiale, pe care programatorii vor să le încorporeze în joc, ceea ce va reduce costurile dezvoltării acestuia.

“Acest model a fost testat cu succes de «America?s Army» (jocul creat de armata SUA cu scopul de a spori rândurile tinerilor care se înrolează - n. red.)”, a declarat Heneghan. “Diferenţa în cazul proiectului NASA este că acţiunea se va concentra asupra misiunilor de explorare şi construire de baz

sursa : infoportal

Link to comment

ai voie sa faci pk in afara arenei ?? =))

De fapt foarte inspirata actiune NASA: dc sa isi bata capul de pereti cu tot felul de proiecte si solutii, cand poate lansa aceasta provocare lumii intregi si cineva sa vina cu o varianta super inteligenta si ieftina. LoL iar pt o idee geniala eventual ii da virtual un upgrade la costum ;) Cel mai EFTIN, nu?

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...