Guest stefteo21 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Numeroasele violuri comise în Italia de compatrioţii noştri au stârnit reacţii din partea grupărilor extremiste de dreapta din Peninsulă. Ultimul viol comis sâmbătă, asupra unei fete de 14 ani, de către rromi români, pare să fi pus capac răbdării macaronarilor, care duminică noaptea au bătut cu sălbăticie mai mulţi români, întâlniţi întâmplător într-un restaurant, doi dintre aceştia ajungând la spital în stare gravă.n acest context îngrijorător, MAE trimite scrisori către oficiali italieni, cerându-le acestora din urmă să ia măsurile necesare pentru ca aceste incidente să nu se mai repete. Pe de altă parte, Poliţia Română a suplimentat cu încă 15 numărul poliţiştilor din Peninsulă, la cererea expresă a şefului Poliţiei Naţionale Italiene, Antonio Manganelli.sursa : mediafaxStiu ca toata lumea e la curent cu stirea asta, dar am deschis ca sa mai discutam putin despre ea, sa aducem argumente pro si contra ei. Cui ii dati dreptate italienilor sau romanilor ?Parerea mea e ca adevarul e undeva la mijloc. Le dau oarecum dreptate si italienilor sa simta teama cu privire la romani din cauza numarului mare stabilit acolo si se simt oarecum invadati, dar sa nu uitam ce aport aduc romanii la economia Italiei si cati sunt oameni cinstiti si onesti. Pe de alta parte cred ca italienii sunt cam grabiti cu parerile pentru ca ar trebuii sa-si indrepte toata ura asupra infractorilor, atat infractorii italieni cat si cei romani sau de alte nationalitati, si nu asupra comunitatii romane din Italia. Alte pareri ? :kar:
ChoWdeR Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 ei cred ca daca musti dintr-un peste toti au acelasi gust.asa e si cu romanii, nu pot face diferenta dintre rrom si roman.adevarat, sunt si Rromi foarte muncitori care nu fac rele, ba din potriva.Romanii deobicei sunt foarte de treaba acolo in Italia, dar nu toti, unii sufera de cine is ei, acolo.
The DeaD HelL Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 oricum presa italiana spune numai despre romanii/rromii care fac rele..iar de cei care muncesc pe branci si chiar sunt respectati nu sufla nici-o vorba..e o mare prostie..dar asta este..nu stiu cum v-om iesi din aceasta problema daca mai apare cate unu care fura/violeaza/omoara.. :)
nu ma cunosti Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Si numai rromi au stricat imaginea romanilor cinstiti..
Luci Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Noi de ce nu ii vanam pe strazile din Romania ? pe ei baieti On:Italienii intrec masura
BorosCiprian Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 auziti . Italienii sunt mai smecheri zic ei .. Dar sa isi aduca aminte in gatu mamii lor de broscari ce sunt , ca politia romana i-au prins furand din magazine si facand crime . Cum BA ?! Vaii .. Ce foc am luat
Nimeni Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 auziti . Italienii sunt mai smecheri zic ei .. Dar sa isi aduca aminte in gatu mamii lor de broscari ce sunt , ca politia romana i-au prins furand din magazine si facand crime . Cum BA ?! Vaii .. Ce foc am luatbaga capu in WC si trage apaot mi se pare normal cum reactioneaza italienii pentru ca la fel am fi reactionat si noi daca in fiecare zi am fi vazut ca cetateni straini produc infractiuni pe teritoriul tarii noastra, dar pe alocuri se exagereaza foarte mult. sa nu uitam ca Italia are nevoie de emigranti ca de aer deoarece ei sustin intr-un procent destul de mare economia tarii.
Denzel_Lsd Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 spre deosebire de ei , noi nu avem in fiecare zi stiri cu italieni care fura , violeaza , omoara romani...dreptatea e de parte lor , cand rromul nu va mai avea pe buletin " Romania " , atunci discutam altfel...
turbomaxim Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 baga capu in WC si trage apa la fel am fi reactionat si noi daca in fiecare zi am fi vazut ca cetateni straini produc infractiuni pe teritoriul tarii noastra,Serios?Oare de ce nu luam atitudine in fata tiganilor?
BorosCiprian Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 baga capu in WC si trage apaot mi se pare normal cum reactioneaza italienii pentru ca la fel am fi reactionat si noi daca in fiecare zi am fi vazut ca cetateni straini produc infractiuni pe teritoriul tarii noastra, dar pe alocuri se exagereaza foarte mult. sa nu uitam ca Italia are nevoie de emigranti ca de aer deoarece ei sustin intr-un procent destul de mare economia tarii.Ma uitate si tu la stiri . Luna trecuta am vazut asa : Un Italian Fura Din Buzunarele Romanilor in Mijlocul orasuluiUn Italian O Omoara Pe Prietena Lui Romanca Acasa La AceastaSi nu mai contiunui
Mayhem Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Sa ii bata/omoare pe aia care sunt infractori/violatori nu pe cei nevinovati
Adi Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 isi merita soarta chiar ma uitam azi la realitatea si zicea prezentatoarea: 'vai de mine, un roman a incercat sa fure dintr-o masina(sau asa ceva, oricum ceva de rau voia sa faca) si l-a atacat un politist, cum se poate asa ceva? '
C@mPionuL Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Daca sunt niste oameni vara viitor acolo care nu traies decat din asta .... #-o Acu problema e de ceilalti romani care chiar nu au nici o legatura dar asta e ...
Guest smiley_real92 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 ma nu e rromi ...se numste tigani.si dc nu luam masuri impotriva lor? pentru ca daca vezi 3-4 la un loc ...nsh dc probabil d fata lor sau crezand ca au "spate" nu te bagi...si e adevarat ca sunt f multi si de treaba ,am priteni buni tigani ...sunt 2-3 dereglati in italia..asta e ^_^
[omegga] Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Mda , si acu tiganii nu mai sunt tigani ca acu 15-20 de ani , acu` is rromi .. mda sa zica toti ca Romania e tara rromilor..
Stargate Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 din pacate aici in italia nu prea se mai face diferenta intra tigan si roman - pt ei e tot un drac - vede la stiri aude de la unu-altu' si gata imaginea.Plus k mafia tiganeasca e pe locul 4 in italia la trafic de droguri si prostitutie; mafie care nu e compusa doar din tigani romani, ci si din ex yugoslavia. Asta presupun k limba tiganeasca e aceeasi peste tot.Ca romania NU este in stare sa faca absolut nimic pe aceasta tema, nu ma mai mira demult. Ministrul de externe ce pazeste? Sa lase imaginea romaniei sa fie zilnic terfelita in halul asta???Rusine si dezgust.
pogo_mg Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 in opinia mea italienii sant niste prosti, pentru ca se lasa manipulati de o anumita mass media de la ei ce promoveaza idei de-ale lui Mussolini, Hitler, & Co....eu , unul imi amintesc si acum un caz mediatizat la noi din urma cu cca 5 10 ani, cand un italian a pus pistolul in buzunar si a venit din Italia la Bucuresti unde a impuscat o femeie ce-i fusese concubina si inca 1 2 persoane...ce sa inteleg din povestea asta ??? ca italienii sant niste criminali ? FALS !!! concluzia este ca : ori sant labili psihic, ori sant origanizati ( anumite partide din Italia)
dontaskme Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 oricum presa italiana spune numai despre romanii/rromii care fac rele..iar de cei care muncesc pe branci si chiar sunt respectati nu sufla nici-o vorba..e o mare prostie..dar asta este..nu stiu cum v-om iesi din aceasta problema daca mai apare cate unu care fura/violeaza/omoara.. :)italienii ii respecta pe cei care muncesc corect acolo ... dar vezi tu ... tot in aceeasi oala ii baga pe toti ...
Guest stefteo21 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Problema e ca cea mai mare minoritate de tigani din toate tarile europene se afla in Romania :( asta e dovedit. Toate tarile au minoritatile si problemele lor.
Nok!a Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 inseamna ca anu asta nu ma mai duc in italia in vacanta :-?
[IlluSioN] Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 inseamna ca anu asta nu ma mai duc in italia in vacanta :-? sau te duci da nu dai de banuiala ca esti roman tot la concluzia mea ajung ...tiganii nu ar trebuii sa traiasca