Jump to content
musLi

Taxa auto, redusă cu o treime

Recommended Posts

Persoanele care au plătit taxa triplă îşi pot lua banii înapoi, după reducerea cu o treime

Taxa auto de primă înmatriculare a fost redusă cu o treime, iar persoanele care au plătit taxa triplă vor primi diferenţa de taxă pe care au achitat-o, a declarat miercuri premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.

"Am redus taxa de poluare pentru autovehicule cu o treime. Am reglementat şi situaţia maşinilor care au fost cumpărate înainte de 15 decembrie 2008, care nu au fost înmatriculate între timp şi care pot fi înmatriculate pe baza legii din iulie, la cuantumul de atunci al taxei. Dacă şi-au înmatriculat maşina între timp vor primi diferenţa de taxă pe care au achitat-o", a mai spus Boc.

Noua reglementare va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

În urmă cu o săptămână, ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, anunţa renunţarea la valoarea triplă a taxei auto, precizând că orice decizie va fi luată după consultarea cu Bruxelles-ul.

"Elementul nou este notificarea pe care am primit-o de la Comisia Europeană cu privire la modul de aplicare a ordonanţei 218 (privind triplarea taxei auto pentru maşinile second-hand n.r.) şi ca atare, pe lângă celelalte avize pe care trebuie să le conţină ordonanţa de urgenţă ce o vom propune va trebui în mod obligatoriu să avem şi un aviz de la Comisia Europeană, drept pentru care, în perioada următoare, de mâine-poimâine, vom face aceste diligenţe", declara Nemirschi, în 11 februarie.

Ministrul menţiona că taxa va folosi aceleaşi principii, deci vor fi aceleaşi anexe, numai că acei coeficienţi care se aplică acolo nu vor fi la fel de mari, pentru ca guvernul să poată luao măsură imediată. Însă taxa auto ar putea fi modificată printr-o nouă lege.

"Pe termen mediu, vom introduce în Parlament un proiect de lege care să reprezinte o taxă anuală pentru toţi poluatorii, deci va fi vorba de grame de dioxid de carbon şi de capacitatea motorului", a mai spus Nemirschi.

NewsIn

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...