Jump to content
LeX LuTHoR

Un hacker roman a spart site-ul producatorului de programe antivirus Kaspersky

Recommended Posts

Posted

IPB Image

Hackerul roman care-si spune "unu" a spart la finalul saptamanii trecute site-ul producatorului rus de programe antivirus Kaspersky Lab si site-ul unui partener al BitDefender din Portugalia, scrie presa internationala de specialitate, citata de Hotnews. Site-uri precum PC World si C NET noteaza ca e incredibil ca hackerul a spart chiar site-urile unor producatori de antivirusi, iar Kaspersky a angajat un expert care sa investigheze problema.

Roel Schouwenberg, sef al departamentului cercetare la Kaspersky, spune ca cele

intamplate vor afecta imaginea companiei, dar e convins ca hackerul roman nu a accesat date personale ale clientilor. Schouwenberg sustine ca hackerul a profitat de o eroare de programare care a aparut pe 29 ianuarie cand site-ul de suport a fost modificat. Asta inseamna, noteaza PC World, ca bug-ul a stat 10 zile pe site-ul Kaspersky, iar reprezentantul companiei recunoaste ca ceva a mers prost in codul intern.

Hackerul, care-si spune unu, a avertizat vinerea trecuta compania in legatura cu bug-ul, printr-un mail, iar o ora mai tarziu a spart site-ul. Schouwenberg spune ca un angajat roman al Kaspersky a dat alarma dupa ce a vazut o informatie publicata pe site-ul romanesc Hackers Blog. Angajatul a alertat Kaspersky USA si intr-o jumatate de ora sectiunea cu probleme a fost inlocuita de cea sigura, dinaintea modificarii de la sfarsitul lui ianuarie.

Acelasi hacker, unu, sustinea luni ca a intrat si in site-ul BitDefender Portugalia. BitDefender a precizat insa ca pagina nu ii apartine, ci un site al unui partener portughez a fost compromis si ca lucreaza cu acel partener pentru ca lucrul sa nu se mai repete. "A fost un eveniment nefericit si, desi suntem solidari cu site-urile afectate, BitDefender nu a fost unul din aceste site-uri", spune compania, citata de CNET.

sursa : infoportal

Posted

In USA si Canada hackerii romani fac legea....

Cititi aici...

“I thought I had a pretty safe system, and who the hell has nothing better to do than to look for vulnerable computers (I am aware of the fact that there is a whole branch of the computer industry that deals with this, but seriously, don?t people have a life?!) As it turns out thanks to a network expert also known as dad, the problem was solved elegantly (from his side; I just freaked out), and at the end of the whole highly enjoyable Monday morning activity, he tells me:”

“you wanna know some random but perhaps interesting trivia on this?”

Sure, what is it?

“guess where this person is from?”

Uhmmm? I have no clue who would have an interest in hacking my computer.

“where do all the hackers come from?”

Oh, that rings a bell. Romania? I say, somewhat incredulously.

“Curtea de Arges.

Posted

Las ca si asa antivirusu e de cacao :lol:

:|

Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpu` -_-

cam veche , veniti cu ceva noi , traim in romania si postam aiurea pe forum e veche ^_^

Posted

Eu am impresia ca in Romania s`au inventat hacker`ii si e tara lor de origine :)):)) , altfel nu`mi explic de ce suntem sa buni in domeniul asta :D

Posted

treaba asta ar trebui sa le dea de gandit marilor firme care se bazeaza pe programare ..... ar putea dezvolta ceva in romania promitator , pe an ce trece tot mai multi hackeri se remarca si tot mai multi sunt romani :D

Posted

daca i-ar avea in echipa lor de programatori pe cei care le-au spart site-ul ar fi fericiti...zic eu :))

probabil asta e unul dintre motivele ptr care ii cauta :>

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...