Jump to content
Miri

Avertisment pentru deseurile electronice/electrice

Recommended Posts

Comisia Europeana a avertizat 8 state ale Uniunii pentru nerespectarea reglementarilor comunitare privind deseurile electronice si electrice. Legile referitoare la colectarea, reciclarea si refolosirea acestor deseuri trebuie transformate in legi nationale altfel vor fi amendate de Curtea Europeana de Justitie.

Cele opt state care au primit avertismente sunt Marea Britanie, Estonia, Finlanda, Franta, Grecia, Italia, Malta si Polonia. Toate guvernele statelor din Uniunea Europeana ar fi trebuit sa adopte noile legi pana în luna august a anului 2004. “Nimeni nu doreste sa vada gramezi de computere sau televizoare vechi la marginea drumului. Iata de ce este necesara o colectare eficienta si reciclarea sau refolosirea acestora’ dupa cum a declarat Comisarul European pe probleme de mediu, Stavros Dimas. Deseurile electronice are un ritm de crestere de 5% anual, de trei ori mai rapid fata de o medie a deseurilor domestice. Fiecare cetatean al Uniunii Europene produce anual 17-20 de kilograme de deseuri electronice sau electrice, potrivit Executivului european. Circa 90% din aceste deseuri sunt aruncate la gropile de gunoi, incinerate sau, eventual, recuperate, crescand riscul scurgerilor în sol, apa si atmosfera. Primele doua legi se refera la colectarea deseurilor electronice sau electrice, predarea la magazine a acestora, de catre consumatori, sau organizarea unor puncte de colectare, gratis. Cea de-a treia lege interzice utilizarea anumitor substante, în special metale grele sau produse chimice industriale, în componenta echipamentelor electronice, începand din iulie 2006. Franta, Italia si Marea Britanie nu au reusit sa transforme aceste legi în legi nationale, în timp ce Finlanda nu a facut acest lucru într-una dintre provinciile sale. Estonia, Malta si Polonia mai trebuie sa adopte doua din aceste legi, iar Grecia una singura, potrivit Comisiei Europene. (Catalin Mosoia)

Sursa: Europa FM

Link to comment

Aia acum multa vreme, pt ca acum s-au dus romani in Italia care strang tot felul de aparatura din asta, le aduc aici, le repara si le vand din nou. Din second hand la electronice se poate scoate un ban bun, pt ca le iei cam pe gratis si le vinzi pe niste bani.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...