Luci Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Expertii IT ai Universitatii Standford din SUA au perfectionat un sistem de corespondenta electronica care poate determina pentru cine este creat un email, chiar daca expeditorul nu cunoaste adresa destinatarului.Denumita SEAmail (expediere semantica a mesajelor), tehnologia foloseste fraze si conexiuni intre cuvinte pentru a depista persoana care trebuie sa primeasca un e-mail. Profesorul Michael Genesereth de la Universitatea Stanford si colegii sai au inceput testarea acestui sistem cu ani in urma. Functionarea lui s-a dovedit atat de eficienta, incat anul acesta experimentul va fi extins la aproximativ 6.000 de membri ai Departamentului de Stiinta Computerizata din cadrul Universitatii. Daca se va dovedi incununata de succes, tehnologia de corespondenta electronica semantica va fi implementata in cadrul campusului universitar din Sillicon Valley si “apoi poate chiar sa scara larga”, declara increzator Genesereth. Cateva mari corporatii si-au exprimat deja interesul in contractarea tehnologiei de corespondenta inteligenta. Descopera.ro
ish Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Si pentru cei mai putin stabili mentali care desvoltam personalitati multiple? de unde o sa stie pentru cine trimitem mailul? :P E foarte tare ideea dar nu ma deranjeaza metoda clasica...daca tehnologia o sa continue sa avanseze in acest fel o sa ajungem prea lenesi sa respiram
Denzel_Lsd Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 cum draq ma nene...ciudat , nu prea cred...
Guest carb0n Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 luminati ma ca nu am inteles nimic ce face ?simplu ... apesi pe "new mail", scri mesajul si "programul" asta isi da seama singur cui trebuie sa il trimita.nu cred ca e imposibil, dar nu cred ca functioneaza daca scri un mesaj de genul "salut, ce faci?". o metoda credibila este cea a "experientei". vorbesti de cateva ori cu o persoana pe e-mail iar programul gaseste expresii specifice pe care le folosesti doar cu acea persoana. altfel nu stiu cum ar putea "gasi" destinatarul fara nicio alta informatie. :)
The Wizard Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 e o tampenie mare de tot.poate la cativa oameni merge, dar la milioanele de oameni care folosesc gmail, yahoo mail si alte servicii de mail este imposibil.sa vezi ce creste spamul daca se baga asa ceva pe yahoo.
Guest Kamikaze Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 e o tampenie mare de tot.poate la cativa oameni merge, dar la milioanele de oameni care folosesc gmail, yahoo mail si alte servicii de mail este imposibil.sa vezi ce creste spamul daca se baga asa ceva pe yahoo.dai seama :-?mesaje random si send send send :D
pogo_mg Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 asta e o stire pentru americani creduli cu siguranta dupa 11 sept. cand au inceput tot soiul de "studii" platite :> (pentru a identifica diverse cuvinte cheie folosite de teroristi pe internet) in America , unii au iesit cu genul asta de "rezultate" ... sau poate autorii studiului nu ne zic ca toate mesajele sant filtrate de servicii automatizate de securitate si apoi sant trimise la adresele cunoscute de cei de la secu dar daca destinatarul are 20 de adrese de mail ? #-o o prostie mai mare nu am citit pe ziua de azi :dooh: , mai bine merg la somn noapte buna :tiphat:
Stalk3r Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 si de unde stie el ca eu vreau sa trimit la cineva pe care nu cunosc nici eu sub nici o forma , doar mail-ul sau , america america ... cu idei dinastea ajungeti pe luna .. de data asta pe bune :-"
Narcisa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Sistemul respectiv de email face asocieri intre textul pe care vrei sa-l trimiti in asa fel incat sa ghiceasca cui vrei sa-l trimiti doar din ceea ce ii ai de transmis. Singurul disconfort la care ma gandesc e ca pentru a fi functional si pentru a putea face asocieri sistemul respectiv trebuie sa aiba ceva cunostiinte despre fiecare persoana participanta la experiment. Date pe care ma gandesc ca sunt standardizate si se introduc la inregistrare. Cum cnp-uri si/sau social security numbers sunt singurele lucruri care cu adevarat ne deosebesc o sa fie interesant experimentul pe 6k persoane.