LeX LuTHoR Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Supuse unor teste, micuţele necuvântătoare au demonstrat că pot face diferenţa între două sau trei puncte. Cu puţin efort pot face diferenţa şi între trei şi patru puncte. “Albinele se pricep la matematică.” Aceasta a fost concluzia unui grup de cercetători care a demonstrat că o albină poate face diferenţa între două, trei sau patru puncte, desenate pe o planşă, informează DailyMail.co.uk . Testul a fost realizat recent, iar în urma rezultatelor pozitive obţinute, cercetătorii vor să afle dacă o albină se pricepe şi la calcule aritmetice de bază. “Există o mulţime de dovezi că delfinii sau maimuţele pot număra sau că pot face diferenţa între o imagine cu două puncte şi una cu trei. Cu toate acestea nu ne-am aşteptat ca şi albinele să poată face acest lucru”, a spus Shaowu Zhang, doctor la Vision Center şi la Australian National University şi în acelaşi timp cel care a condus acest studiu. Totodată, acesta a spus că abilitatea albinelor de a face diferenţa între numere le poate ajuta în identificarea unor surse mai bune de polen, chiar şi atunci când se află la mile depărtare de stup. sursa : infoportal
Ghost.Rider Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 ' date='Jan 30 2009, 12:09' post='3441200']interesant sa vezi o albina numarand )) nu stiam ca albinele pot numara, ceva nou..
dontaskme Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 asta e chiar interesant mai tarziu o sa descopere o alta albina care o sa stie sa numere pana la 10 si o sa i se zica Einstein al albinelor
Parazitu' Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 chiar nu stiam d chestia asta desi pot spune k stiu ceva chestii despre apikultura..e misto ;)
uMix Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 dar vai cine a descoperit asta basescu ?sincer nu cred in asa ceva
Mayhem Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 De maimute si delfini stiam ca se pricep la diverse lucruri, dar nu mi-am imaginat ca albinele pot numara pana la 4
pogo_mg Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 daca s-ar inscrie la scoala generala ar invata sa numere si mai mult de cifra 4
[omegga] Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 asta e chiar interesant mai tarziu o sa descopere o alta albina care o sa stie sa numere pana la 10 si o sa i se zica Einstein al albinelor ^_^ asta chiar e tare.. E sigur ca se numara numai pana la 4 ?
Denzel_Lsd Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 super...dar albinele tot nu pot numara...nici pan la 1 , da pan la 4 :) ca stiu sa aleaga intre 2-3 puncte e ceva, sa numere e altceva...
celmaislabaN Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 daca s-ar inscrie la scoala generala ar invata sa numere si mai mult de cifra 4 da clar is tari albinele din ziua de azi :>
Fury Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 sa numere o albina HAHAHA , bine ca nu a ajuns la concluzia ca 'admulmeca' polenul mai bun doar pana la 4 stiu? :-j