Jump to content
LeX LuTHoR

Albinele pot număra până la patru

Recommended Posts

Supuse unor teste, micuţele necuvântătoare au demonstrat că pot face diferenţa între două sau trei puncte. Cu puţin efort pot face diferenţa şi între trei şi patru puncte.

IPB Image

“Albinele se pricep la matematică.” Aceasta a fost concluzia unui grup de cercetători care a demonstrat că o albină poate face diferenţa între două, trei sau patru puncte, desenate pe o planşă, informează DailyMail.co.uk .

Testul a fost realizat recent, iar în urma rezultatelor pozitive obţinute, cercetătorii vor să afle dacă o albină se pricepe şi la calcule aritmetice de bază.

“Există o mulţime de dovezi că delfinii sau maimuţele pot număra sau că pot face diferenţa între o imagine cu două puncte şi una cu trei. Cu toate acestea nu ne-am aşteptat ca şi albinele să poată face acest lucru”, a spus Shaowu Zhang, doctor la Vision Center şi la Australian National University şi în acelaşi timp cel care a condus acest studiu.

Totodată, acesta a spus că abilitatea albinelor de a face diferenţa între numere le poate ajuta în identificarea unor surse mai bune de polen, chiar şi atunci când se află la mile depărtare de stup.

sursa : infoportal

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...