Jump to content
Damian

Şcoala dăunează sănătăţii ?!

Recommended Posts

Şcoala dăunează sănătăţii ?!

După un studiu realizat de Institutul de Sănătate Publică s-a ajuns la concluzia că şcoala dăunează grav sănătăţii. S-a constatat faptul că tot mai mulţi elevi au tulburări de somn, dureri de cap, dar şi stări de anxietate.

Se pare că programa mult prea încărcată şi temele foarte dificile sunt cauzele acestei probleme. Elevii spun că cele mai solicitate materii sunt matematica şi limba română.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au cerut Institutului de Sănătate Publică un raport detaliat al studiului. Aceştia doresc să ceară Ministerului Învăţământului să reducă programa şcolară.

Mulţi elevi petrec zilnic 3-4 ore pentru pregătirea temelor. 36% reuşesc să-şi termine lecţiile într-o oră sau maxim doua, iar 41% solicită ajutorul părinţilor pentru rezolvarea temelor grele.

Sursa

eu zic ca 100% sta pe MU ONLINE :))

Link to comment

luci sunt destui care vad doar drept in fata si stau sa isi faca la fiecare materie temele .daca ar face ceva sa schimbe , ar trebui tot gandit de la 0 , deoarece e cam praf sistemul de invatamant in romania , se cere foarte mult si nu este recunoscut nicaieri :)) . cel mai bine ar fi sa se faca profiluri pe care elevi sa le poata aborda dupa ceea ce vor sa faca in viata.

Link to comment

ete le dauneaza pe draq =)) faceam seral si mai bagam si munca si nu mi-a daunat =))

geneatia asta noua a devenit prea pretentioasa...sincer , cate uni habar nu au sa vorbeasca...sunt aia de o ard in discoteci si cluburi..nebuneli...ei altceva nu stiu...si ceilalti, de nu au jucat in viata lor un fotbal...pt ca se joaca fifa :|

astia sunt aia de le dauneaza scoala...

Link to comment

Nici vorba sa dauneze, dimpotriva...este insa o problema la noi in Romania cu scoala asta...pur si simplu nu se mai invata, de ce ? simplu, lipsa de practica pentru foarte multi e decesiva pentru a-si gasii un loc de munca, dezamagirea creaza noi zvonuri ,,nu mai are rost sa mergi la scoala etc".

La noi exista inca mentalitatea asta ,,stii definitia, stii sa rezolvi problema", ei, pentru foarte multi nu e DELOC asa, se uita un lucru important, degeaba stii definitia daca nu o intelegi. Sunt inca profesori care se straduiesc si predarea lor este excelenta, dar, lipsa de interes din partea elevilor/studentilor este cu mult peste pasiunea lor de profesori.

S-au pierdut pe undeva explicatiile pentru: de ce mai citim la scoala, de ce avem nevoie de matematica, la ce ne ajuta cultura generala ?

Care sunt vinovatii ? Din punctul meu de vedere :

1) parintii, lipsa lor de educatie si responsabilitate a adus Romania unde se afla in momentul de fata, cata nesimtire si lipsa de respect exista in deja in toata lumea ce sa mai vorbim de Romania...

2) Sistemul, nu s-a mai schimbat nimic in forma propriu-zisa a invatamantului, e acelasi sistem de cateva decenii :error: oamenii se schimba si orice lucru trebuie adaptat pentru aceasta schimbare, sistemul a ramas la fel, este NORMAL ca lucrurile sa mearga din ce in ce mai rau, ca nu exista initiativa de schimbare, nu exista interes din partea celor care au puterea sa schimbe ceva ==> chiar daca trecem fortat prin acest sistem, plecam in alte tari, unde exista posibilitati, unde s-a avansat, unde se avanseaza in continuare, aici in schimb, este greu sa ne mentinem(sa nu picam de tot) cu metodetele ,,neandertale", ce sa mai vorbim de vreo modernizare.

Asta e adevarul, adevarul insa se poate schimba, tot ce scriu acuma apartine deja de trecut si poate fi o minciuna, acolo unde exista speranta, intotdeauna va fi o cale.

P.S O Romanie frumoasa cu fete frumoase, cu deschidere la Marea Neagra, un lant carpatic de invidiat, frumusetea peisagistica a deltei este de dedescris, tehnologie avansata disponibila si usor accesibila in mijlocul Europei si multe multe altele implica ,,another turn of the page" din partea romanilor.

Link to comment

"S-a constatat faptul că tot mai mulţi elevi au tulburări de somn, dureri de cap, dar şi stări de anxietate."

Nu sunt io adeptul invatatului mult dar cand ma uit in viata de zi cu zi si vad cum gandesc copiii care vin din urma si cica "ei vor fi urmatoarea generatie" ma iau dureri de cap sincer de stari de anxietate.

Nu am incredere in acest sondaj pentru ca e facut in Romania, si tot ce e facut in Romania e prost, singurul lucru bun care l-au inventat romanii a fost "şmenul" (si ala un lucru prost).

Sunt sigur ca, copiii chestionati nu au fost intrebati de alimentatia lor (sunt sigur ca nici unu din cei chestionati nu serveste dupa o masa copioasa un pahar cu apa sau cu lapte ci Coca-Cola, Pepsi, Mountain Dew sau alte sucuri gazoase). Sucurile respectiva sau mancarea produsa in fastfood-uri bag mana-n foc ca le produce tulburari de somn si stari de neliniste ca durerile de cap vin de la alta cauza care sunt sigur ca n-a fost specificata in chestionar : Cate ore stati in fata calculatorului ? : Pentru ochii unui elev e foarte dificil sa stea 4-5 ore in fata calculatorului sau in fata televizorului pentru ca acei ochi se distrug mai usor. O sa ne intrebam in cativa ani de ce toti copiii poarta ochelari. Dar raspunsul va fi simplu : prea multa scoala dauneaza grav sanatatii.

Cum educatia vine de acasa , Prea multa scoala n-a omorat pe nimeni (nici macar pe Eminescu care cica a fost rapus de geniu, nu el de fapt a fost rapus o boala dar nu intru in detalii ca intru in polemici)

Traim in Romania, si nu se mai termina

Link to comment

Depinde de scoala / elev etc :)

Majoritatea profesorilor sunt absurzi. Fiecare vrea sa dedici cel putin o ora pentru pregatire la materia lui . 5 materii -> 5 ore , plus 5 la scoala .

Mai dai la scoala de cate un profesor ratat, nu ti mai trebuie nimic.

De exempul eu sunt la mate-info. Fac aceasi programa la romana cu cei de la uman, eu am 3 ore pe saptamana ei 7 , asa ca trageti singuri concluziile :)

Link to comment

Desi nu bag mana in foc pentru acuratetea sondajului, totusi sa stai 7-8 ore pe zi teapan pe un scaun ca sa inveti lucruri precum desen sau muzica nu e deloc placut, cand ai putea reduce timpul la jumatate si sa inveti ce te intereseaza. Si nu, nu cred ca-mi va folosi la ceva faptul ca am avut in jur de 17 materii pana acum, cand abia mi s-au redus la 14 (cultura generala oricum mi-o fac singur).

Link to comment

lol...4 ore pt teme? eu nu imi scriu niciodata temele..daca e ceva absolut necesar nu imi ia mai mult de 30 min - 1 h maxim .. si o duc destul de bn cu scoala :)

Aici depinde si de profesori...

Eu la romana daca copiez tema in clasa si cand ma asculta ii citesc din caiet iau numai 10.

La mate nu mai pot sa fac la fel, ca proful asculta din tema, ma pune sa fac exercitiile de la tema, si daca nu le-am facut acasa, sau doar le-am copiat cu siguranta nu stiu sa le fac la tabla.

Si cu siguranta la informatica, trebuie macar sa incerc sa fac tema, macar sa vada ca ma straduiesc, ca altfel patesc cum a patit jumate din clasa mea (17 au luat note sub 5 la teza).

Link to comment

dak nu ar fi fost scoala va mancati paduchi unu la altu' ca maimutele :-j

eu sunt de parere ca prostia dauneaza EXTREM de grav sanatatii... scoala e buna :)

spunetzi-le parintilor vostri ca nu mai vreti la scoala si gata ... cel putin pt crancenul dak te intreaba maicata ce vrei de la viata ii raspunzi FULL STATUS PE MU LINKMANIA :-j

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?s...1&hl=Damian - aici crancenul facea pe emokidu ca nu il creste nimeni =)))

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...