eleodor Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Aeroportul Internaţional Henri Coandă a încheiat un contract în valoare de 1,63 milioane de lei, fără TVA, pentru îndepărtarea păsărilor de pe pistă cu ajutorul câinilor de rasa Border Collie, astfel încât să nu fie perturbată activitatea aeronautică, informează Agerpres.Contractul a fost încheiat cu societatea Border Collie Rescue, singura care a depus ofertă în cadrul licitaţiei. Potrivit oficialilor aeroportului, metoda îndepărtării păsărilor cu câini specializaţi este folosită de unele aeroporturi din Europa, precum Amsterdam (Olanda) şi Zagreb (Croaţia), fiind recomandată chiar de Organizaţia de Aviaţie Civilă Internaţională (ICAO).Aeroportul are şi un sistem automat funcţional ce emite semnale acustice pe care păsările le percep ca semnale de alarmă, dar procedura utilizării câinilor este considerată mai eficientă.adevarul
Stalk3r Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 nu`mi pare a fii prea eficient .. , daca ei zic , si suma asta pt un singur aeroport imi pare a fii cam umflata rau. De banii aia umplii tot spatiu aeroportului cu caini :\
Denzel_Lsd Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 suma ....e prea mare....probabil putin umflata de presa...
Parazitu' Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 cam multi bani...sigur au umplut multe buzunare... :) la multi oameni corupti.. -_-
Thora! Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 suma ....e prea mare....probabil putin umflata de presa...cam multi bani...sigur au umplut multe buzunare... :) la multi oameni corupti.. -_-Suma e suma totala de plata pentru toata durata contractului, adica banii pe care o sa ii dea in 5 ani.Nu e deloc mult, sunt vreo 6.500 eur / luna, tinand cont ca nu e vorba despre niste javre ci caini dresati special.
Mayhem Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 eu tot nu pricep ceva, cu ce deranjeaza pasarile?
Lucian Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 eu tot nu pricep ceva, cu ce deranjeaza pasarile?
Mayhem Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 si ma gandii la asta dar nu eram sigur cum ceva atat de mic poate sa faca asa ravagii
[omegga] Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 si ma gandii la asta dar nu eram sigur cum ceva atat de mic poate sa faca asa ravagii intra la motor :D si bbbbbbbbbbbbbbbuuuuuum
uMix Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 wow ce suma pentru cativa cainii ( care aia nu rezolva nimic , pasarele zboara , cainii nu )
1234 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 trebuia sa imi dea mie o pusca si le terminam pe toate
E_manuel Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 nu`mi pare a fii prea eficient .. , daca ei zic , si suma asta pt un singur aeroport imi pare a fii cam umflata rau. De banii aia umplii tot spatiu aeroportului cu caini :\ Suma este cat se poate de reala,este insa destul de mare dar au omis cei din presa scrisa sa spuna ca se include si taxa de intrare in aeroport pentru fiecare caine. La banii astia gaseam gasca de baieti care sa latre,eram direct patron.
Anjunabeats Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 cazul masinilor de politie super-mega-ultra-moderne va suna cunoscut ?de ce sa nu bage si ei ceva $_$ in buzunare, sa fim seriosi:)
E_manuel Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 ' date='Jan 26 2009, 19:14' post='3429983']au mai furat niste bani.. Hai mai fi serios,cainii latra,alti primesc bani,de ce nu m-am gandit eu la afacerea asta ?
Guest stefteo21 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Pentru atatia bani ma angajez eu sa va prind acesti caini. :o Cum asa de mult pentru niste amarati de caini ? :D
[IlluSioN] Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Suma este cat se poate de reala,este insa destul de mare dar au omis cei din presa scrisa sa spuna ca se include si taxa de intrare in aeroport pentru fiecare caine. La banii astia gaseam gasca de baieti care sa latre,eram direct patron. ahahah dak ei au crezut ca e buna investitia .. degeaba criticam
MiTzA- Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Daca ati fi fost in avionul din filmuletul postat de Lucian , ati fi dat orice pentru a scapa cu viata, asa ca ganditi-va de 2 ori inainte sa postati ;)
Narcisa Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Pentru atatia bani ma angajez eu sa va prind acesti caini. :o Cum asa de mult pentru niste amarati de caini ? :D sunt caini antrenati special O_o
nu ma cunosti Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 2-3 vanatori iscusiti.. si cred lichidau toate "victimele" aeriene
-HoneyBfly- Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 bani dati degeaba..Preferi sa mori cand te duci intr`o calatorie si mergi cu avionu`? :blink: Nu`s kiar bani dati degeaba ;)
Denzel_Lsd Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Preferi sa mori cand te duci intr`o calatorie si mergi cu avionu`? :blink: Nu`s kiar bani dati degeaba ;)cu o suma asa de mare , cu niste idei mai stralucite , poate se gasea o solutie mai eficienta....