Jump to content
LeX LuTHoR

Japonezii au construit Robocopul cu telecomandă

Recommended Posts

IPB Image

Robotul-paznic nipon împroaşcă plase imobilizatoare şi poate fi controlat cu telefonul mobil.

Intruşii în clădirile de birouri şi în complexurile comerciale vor fi puşi la punct de echipe formate din paznici artificiali, spun cercetătorii japonezi, care au proiectat un robot capabil să imobilizeze oamenii cu ajutorul unei plase. Botezat T-34, inovativul proiect este rezultatul colaborării între compania constructoare de roboţi Tmsuk Co şi firma de securitate Alacom Co.

“Robotul a fost dezvoltat pentru uz corporatist, ne aşteptăm ca firmele de securitate să-l cumpere, pentru a-l folosi în locul paznicilor umani. În viitor vom adapta roboţii pentru a-i folosi şi la străjuirea locuinţelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tmsuk Co, Mariko Ishikawa, citat de telegraph.co.uk.

Robotul se deplasează pe patru roţi, cu o viteză maximă de zece kilometri pe oră.

Dotat cu o cameră video, el poate fi controlat cu ajutorul telefonului mobil de către o persoană care are acces în timp real la imaginile capturate. De asemenea, T-34 este echipat cu senzori audio, de mişcare şi de căldură, care îi permit să detecteze intruşii.

“Senzorii de securitate dau de multe ori alarme false, astfel că folosirea robotului va duce la operaţiuni mai eficiente”, se precizează într-un comunicat emis de cele două companii nipone, scrie BBC Online.

Potrivit Tmsuk Co, robotul va fi disponibil pe piaţă în câţiva ani, la un preţ de aproximativ 7.000 de euro.

sursa : infoportal

Link to comment

Cu inventia asta noua,bancul cu robotul care prinde hoti devine din ce in ce mai real:

Inventeaza japonezii un robot care prinde infractori..

Prinde robotu in 10 minute 150 de hoti..

Chinezi duc robotu in America..acolo robotu prinde in 10 minute 200 de hoti.

Duc robotu in Romania..

In 5 minute s-a furat robotu!

Link to comment

Cu inventia asta noua,bancul cu robotul care prinde hoti devine din ce in ce mai real:

Inventeaza japonezii un robot care prinde infractori..

Prinde robotu in 10 minute 150 de hoti..

Chinezi duc robotu in America..acolo robotu prinde in 10 minute 200 de hoti.

Duc robotu in Romania..

In 5 minute s-a furat robotu!

Poti sa sti :).

Tot omul e mai eficient ;)

Link to comment

eu nu inteleg cum un robot care merge cu 10 km/h si care deabea imi ajunge la genunchi va prinde hotii ... cu ce? cu plasa :o sa fim seriosi =)) tom&jerry stuff

Link to comment

Ganditi putin oameni buni, nu comentati fara rost...

Un exemplu banal ar fi o banca, 10 robotei in loc de 2-3-4-5 paznici (viata oamenilor nu mai e pusa la risc), aici hotul nu are interes sa fuga, el vrea sa sparga banca, cum ? trebuie sa treaca de robotei...daca acel robotel are un coordonator bun, in 5 secunde nemernicul e imobilizat.

La fel poate fi folosit impotriva oricaror spargeri, japonezii sunt cu 100 de ani inaintea noastra (credeti sau nu, nu ma intereseaza, asta e adevarul), daca ei vin cu o inventie, nu sunt ei chiar asa prosti sa investeasca milioane de dolari pentru NIMIC, ce sa mai zic, aici se vede diferenta de cultura, Romania - Japonia, oricarui om daca e sa facem o comparatie ii vine sa rada(planga) pentru ca NU ARE SENS.

Revin la subiect, e geniala inventia, f simpla si f eficienta.

Link to comment

faza e ciudatica: ce vom face cu atatea ramuri industriale si sectoare de munca cand oamenii se vor reduce la un nr de max 10 indivizi? restul populatie ce va face? se va uita la tv? cu ce isi vor castiga painea?

e aiurea sa lasi omul pe strazi sa moara de foame si sa pui robotei in loc de paznic - care oricum stie mai multe karate decat toti Wall-E din banca; in ziua de azi cand totul ar trebui sa revina la manualitate, pt a da tuturor ceva de facut....

in fine...asta nu e treaba noastra, nu-i asa?

Link to comment

in fine...asta nu e treaba noastra, nu-i asa?

Nu, exista specialisti care se ocupa de asta, nu trebuie tu sa-ti faci atatea griji, eu stiu ca situatia e cristica momentan pentru multe familii dar solutia nu este sa gasim un vinovat sau sa acuzam noile cercetari pentru problemele noastre.

Cauta solutii pentru tine, nu pentru altii, dupa ce tu ai sa o duci ,,splendid", te poti ocupa sid e restul cu fapte, nu vorbe.

Acum desigur putem discuta pe tema asta 24/24, putem complica radical cu munca de echipa, anturaj etc etc pentru a gasii o cale buna, dar in mare tot la raspunderea de sine ajungem.

Link to comment

de hotul destept niciodata nu o sa ne putem apara , de ex la asta mam gandit : vin vreo 2 noaptea si vad un robot ca acesta , nu credeti ca o sal ocoleasca sau il impusca cu un pistol cu amortizor ?

Tu gandesti in felul asta: de ce sa manc ? oricum iara o sa-mi fie foame....tu nu vezi ce prostii scrii ?

Cum sa ocoleasca robotu ? si cum sa-l impuste ? nu crezi ca robotu(omu care-l controleaza) ii vede inaintea ca ei sa-l vada ? la ce dimenisuni are nici nu ma mir sa rateze prostii aia.

Apropo de locuri de munca, acei roboti pot fi controlati manual, deci in loc de paznici vor fi ei, nu se pierde nici un loc de munca.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...