Jump to content
LeX LuTHoR

Pedepse pentru laptele otravit

Recommended Posts

Posted

IPB Image

Tian Wenhua, 66 de ani, fosta presedinta a Consiliului de Administratie al grupului Sanlu, isi va petrece restul vietii in puscarie pentru ca a intarziat sa alerteze autoritatile in afacerea laptelui contaminat, care a provocat, in China, moartea a sase sugari si imbolnavirea altor 300.000.

Ea a mai fost condamnata la plata unei amenzi in valoare de 24,5 milioane de yeni (circa 3,6 milioane de dolari). In total, 21 de persoane au fost judecate in acest caz. Instanta a pronuntat deja trei condamnari la moarte (dintre care una cu suspendare) pentru punerea in pericol a sigurantei publice, iar anuntul sentintelor continua.

Tribunalul din orasul industrial Shijiazhuang (aflat la sud de Beijing) a condamnat la inchisoare pe viata un al patrulea acuzat, Zhang Yanzhang, care a cumparat lapte praf amestecat cu melamina si a revandut circa 230 de tone.

"Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte"

Grupul Sanlu nu a semnalat cazurile de copii care s-au imbolnavit de calculi renali cu luni de zile inainte ca scandalul sa izbucneasca la nivel national, in septembrie anul trecut. Pentru ca urmau Jocurile Olimpice si pentru ca se temeau de consecintele politice, autoritatile locale, la randul lor, au intarziat sa reactioneze.

Furia parintilor s-a indreptat insa in primul rand catre directoarea Tian Wenhua. "Cred ca ar trebui sa fie executata. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte", a declarat Zheng Shuzhen, a carei fetita de un an a murit, in iunie 2008, in urma unui blocaj renal provocat de laptele otravit.

Recent, avocatii a peste 200 de familii ai caror copii s-au imbolnavit ori au murit din cauza melaminei au declarat ca vor da in judecata la Curtea Suprema a Poporului, cea mai inalta instanta a Chinei, toate companiile lactate responsabile.

sursa : adevarulonline

Posted

Imagine IPB

Tian Wenhua, 66 de ani, fosta presedinta a Consiliului de Administratie al grupului Sanlu, isi va petrece restul vietii in puscarie pentru ca a intarziat sa alerteze autoritatile in afacerea laptelui contaminat, care a provocat, in China, moartea a sase sugari si imbolnavirea altor 300.000.

Ea a mai fost condamnata la plata unei amenzi in valoare de 24,5 milioane de yeni (circa 3,6 milioane de dolari). In total, 21 de persoane au fost judecate in acest caz. Instanta a pronuntat deja trei condamnari la moarte (dintre care una cu suspendare) pentru punerea in pericol a sigurantei publice, iar anuntul sentintelor continua.

Tribunalul din orasul industrial Shijiazhuang (aflat la sud de Beijing) a condamnat la inchisoare pe viata un al patrulea acuzat, Zhang Yanzhang, care a cumparat lapte praf amestecat cu melamina si a revandut circa 230 de tone.

"Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte"

Grupul Sanlu nu a semnalat cazurile de copii care s-au imbolnavit de calculi renali cu luni de zile inainte ca scandalul sa izbucneasca la nivel national, in septembrie anul trecut. Pentru ca urmau Jocurile Olimpice si pentru ca se temeau de consecintele politice, autoritatile locale, la randul lor, au intarziat sa reactioneze.

Furia parintilor s-a indreptat insa in primul rand catre directoarea Tian Wenhua. "Cred ca ar trebui sa fie executata. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte", a declarat Zheng Shuzhen, a carei fetita de un an a murit, in iunie 2008, in urma unui blocaj renal provocat de laptele otravit.

Recent, avocatii a peste 200 de familii ai caror copii s-au imbolnavit ori au murit din cauza melaminei au declarat ca vor da in judecata la Curtea Suprema a Poporului, cea mai inalta instanta a Chinei, toate companiile lactate responsabile.

sursa : adevarulonline

foarte corect din punctul meu de vedere .... eu i-as da pe mana parintilor

Numai prostii postezi.. ai 20 de stiri, din care daca ai 2-3 comenturi la ele e bun. Nu mai posta doar de dragul de a face spam :|

te astepti la asa ceva ?

chiar asa mai Lex mai posteaza o stire despre Tolea sau grupul anonim de cercetatori care au descoperit ca scobitul in nas face negru sub unghie, lumea vrea senzationalul :clap:

Posted

on topic:

Scandalul cu laptele contaminat cu melamina trebuia sa aiba in final si vinovati...iar cine e vinovat plateste.Daca ar fi si la noi justitia macar pe jumatate la fel de dura...

Totusi am o mica retinere legata de identificarea vinovatilor.Intr-un regim comunism ca cel din China, uneori vinovatii sunt de fapt tapi ispasitori.Nu de alta dar trebuie dat un exemplu si nu ar fi prima data cand adevaratii vinovati scapa.

offtopic:

Numai prostii postezi.. ai 20 de stiri, din care daca ai 2-3 comenturi la ele e bun. Nu mai posta doar de dragul de a face spam

.....adica asa cum faci tu.. nu?

Nu am avut niciodata senzatia ca Lex posteaza la stiri doar de dragul posturilor.Cred ca sectiunea Stiri ar fi mai saraca fara ajutorul dat de Lex.

Posted

foarte corect din punctul meu de vedere .... eu i-as da pe mana parintilor

te astepti la asa ceva ?

chiar asa mai Lex mai posteaza o stire despre Tolea sau grupul anonim de cercetatori care au descoperit ca scobitul in nas face negru sub unghie, lumea vrea senzationalul :clap:

on topic:

Scandalul cu laptele contaminat cu melamina trebuia sa aiba in final si vinovati...iar cine e vinovat plateste.Daca ar fi si la noi justitia macar pe jumatate la fel de dura...

Totusi am o mica retinere legata de identificarea vinovatilor.Intr-un regim comunism ca cel din China, uneori vinovatii sunt de fapt tapi ispasitori.Nu de alta dar trebuie dat un exemplu si nu ar fi prima data cand adevaratii vinovati scapa.

offtopic:

.....adica asa cum faci tu.. nu?

Nu am avut niciodata senzatia ca Lex posteaza la stiri doar de dragul posturilor.Cred ca sectiunea Stiri ar fi mai saraca fara ajutorul dat de Lex.

aa.. da ? de asta posteaza lumea la greu in topicurile lui ? pentru ca sunt foarte interesante, nu? hai las-o balta, daca pe voi va te intereseaza ce fac chinezi, e problema voastra. Eu unul nu dau 2 bani.

Posted

aa.. da ? de asta posteaza lumea la greu in topicurile lui ? pentru ca sunt foarte interesante, nu?

topicurile

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=263854

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=264001

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=264000

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=263855

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=261750

(...si lista poate continua) au cel putin trei chestii in comun..stii care sunt?

1.initiate de Lex

2.ai postat si tu in ele

3.ai aberat in ele de dragul spamului

Daca te deranjeaza anumite posturi de la stiri poti sa le ignori... sau esti adeptul ideii IPOCRIZIA SALVEAZA ROMANIA ?

run along kid.. daca nu te intereseaza.. nu trebuie sa-ti iei alocatia si cumva te retin? <_<

*sry pt off

Posted

topicurile

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=263854

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=264001

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=264000

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=261750

(...si lista poate continua) au cel putin trei chestii in comun..stii care sunt?

1.initiate de Lex

2.ai postat si tu in ele

3.ai aberat in ele de dragul spamului

Daca te deranjeaza anumite posturi de la stiri poti sa le ignori... sau esti adeptul ideii IPOCRIZIA SALVEAZA ROMANIA ?

run along kid.. daca nu te intereseaza.. nu trebuie sa-ti iei alocatia si cumva te retin? <_<

*sry pt off

ba copil facut la eprubeta.. fugi si te joaca cu monstri care ii ai la sign si apoi mai comenteaza.

NU NEG.. lex posteaza si stiri interesante, dar unele sunt total pe dinafara, intelegi ? daca nu, ia si mai citeste

odata ce am scris.

uite si cateva exemple :

http://www.linkmania.ro/forums/index.php?showtopic=264162

ti se par normale aceste stiri ? #-o

Posted

frate nu te pune nimeni sa postezi..nu-ti convine stirea nu postezi...

si mai incet cu jingirile..iti pui poza la avatar cu niste rapperi ....si te dai cunoscator de viata in fata noastra

@iti recomand sa te joci tu cu monstruletii tai si sa lasi linkmania..pentru noi spammeri.

@On:omorand alti oameni nu rezolvi nimic...eu ii bagam la puscarie pe viata pe toti!

Posted

frate nu te pune nimeni sa postezi..nu-ti convine stirea nu postezi...

si mai incet cu jingirile..iti pui poza la avatar cu niste rapperi ....si te dai cunoscator de viata in fata noastra

@iti recomand sa te joci tu cu monstruletii tai si sa lasi linkmania..pentru noi spammeri.

@On:omorand alti oameni nu rezolvi nimic...eu ii bagam la puscarie pe viata pe toti!

tu fiind? cocalar? sau incerci sa te dai mare cu poza unei fete, bineinteles luata de pe hi5 :|

Posted

"nu ma cunosti", sa clarific niste lucruri...

1. nu sunt spammer or smth, nu postez de dragul de a posta, lumea poate vrea sa mai vada si altceva decat mu, cs... daca stirea ti se pare idioata, nu posta.

2. nu e obligat nimeni comenteze vreo stire, o citeste, daca ii place comenteaza daca nu, nu. Stirile nu le postez ca lumea sa dea neaparat replyuri, nu am nimic de pierdut sau de castigat daca o stire are 0 replyuri sau 10.

3. daca stirile ce le postez vi se par idioate, pai atunci nu o sa mai postez, just say it.

4. mai postati si ontopic :)

Posted

1. in baza regulamentului forumului

• Sunt interzise injuriile si jignirile de orice fel aduse moderatorilor sau utilizatorilor acestui forum, acestea fiind aspru sanctionate. Aceasta regula se refera la orice tip de injuratura, exprimata in posturi, semnaturi, mesaje private, avatare, imagini de orice natura.

cer unui Mod sa il invete pe "nu ma cunosti" care e locul lui.

2.@ nu ma cunosti - ma abtin sa iti spun unde ai fost conceput tu. Nu am facut armata impreuna si sunt cu ceva ani mai mare decat tine asa ca iti spun "prieteneste" sa te potolesti.Sa nu ai senzatia ca anonimitatea ta este ceva absolut.

3.

3. daca stirile ce le postez vi se par idioate, pai atunci nu o sa mai postez, just say it.

@ Lex Mie mi se par ok..altii nu au capacitatea sa asimileze si altceva in afara de stiri de scandal.

@nu ma cunosti.. sper ca nu folosesc cuvinte prea complicate pt tine. Nu stiu la ce lectie ati ajuns la lb romana.

Posted

1. in baza regulamentului forumului

cer unui Mod sa il invete pe "nu ma cunosti" care e locul lui.

2.@ nu ma cunosti - ma abtin sa iti spun unde ai fost conceput tu. Nu am facut armata impreuna si sunt cu ceva ani mai mare decat tine asa ca iti spun "prieteneste" sa te potolesti.Sa nu ai senzatia ca anonimitatea ta este ceva absolut.

3.

@ Lex Mie mi se par ok..altii nu au capacitatea sa asimileze si altceva in afara de stiri de scandal.

@nu ma cunosti.. sper ca nu folosesc cuvinte prea complicate pt tine. Nu stiu la ce lectie ati ajuns la lb romana.

Hai ba ca iti zic unde stau, iti dau adresa completa daca vrei, eu nu ma ascund, nu mie frica de tine, si nu ma dau mare zmeu intre 4 pereti cum fac majoritatea de pe aici. Daca ai vro problema cu mine, iesi pe interval.

Si stai linistit am vazut multi tipi din astia care au facut armata si acum sunt niste papa-lapte. Ultimul post aici. Nu cumva sa-i stric senzationala stire a lui Lex.

:tiphat:

Posted

Lex ce mai citesc eu dimineata la birou ? :banana2:

nu te mai lua dupa toti muppetii ca nu merita.

@ on topic

cred ca pe hot news am citit ca s-ar putea relua procesul, condamnatii sustin ca au semnalat autoritatiile care nu au luat imediat atitudine lasand laptele praf pe piata

Posted

bine i'a facut..totusi china ar trebui sa reduca intens nivelul cresterii populatiei..deoarece o sa se ajunga la sufocare acolo.. :)

n-ai ce face cand cel putin 600 mii de oameni ti se urca in cap :))

Guest HateLord
Posted

Si asa sunt prea multi, trebuia sa-i multumeasca =))

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...