Jump to content
LeX LuTHoR

Petitie online impotriva legii de stocare a datelor convorbirilor si comunicarilor telefonice si pe internet

Recommended Posts

Posted

Petitie online impotriva legii de stocare a datelor convorbirilor si comunicarilor telefonice si pe internet

IPB Image

Chiar daca a intrat deja in vigoare legea 298/2008, care prevede retinerea timp de sase luni a anumitor date privind convorbirile si comunicarile telefonice si pe internet, nu insa si a continutului acestora, pe internet a aparut deja o petitie impotriva legiferarii inregistrarilor continutului comunicarilor, care cere Guvernului anularea actului normativ. Petitia a fost postata luni pe internet, iar pana acum are peste 2.000 de semnaturi.

"Potrivit Art. 28 din Constitutia Romaniei, "secretul scrisorilor, al telegramelor,

al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil"! Ori, potrivit legii nr. 298/2008, autoritatea romana chiar asta are de gand sa faca - sa ne asculte si inregistreze convorbirile telefonice private, sa ne citeasca si arhiveze e-mail-urile si SMS-urile si sa stocheze date despre numele, adresa fizica si IP-ul celui care s-a conectat la internet, data si ora la care s-a conectat, precum si data si ora la care s-a realizat deconectarea. Pentru ce si in virtutea carui articol din Constitutia Romaniei??! Sa nu-mi spuneti ca cel despre siguranta nationala...", se arata in petitia aparuta pe site-ul petitiionline.ro. ( http://www.petitieonline.ro ). In finalul solicitarii, semnatarii cer Guvernului anularea acestui act normativ.

Tot marti, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a transmis un comunicat in care explica faptul ca noua lege transpune in legislatia nationala o directiva europeana si ca actul nu priveste continutul comunicarilor. "Legea nr. 298/2008 transpune, in totalitate, in dreptul intern Directiva 2006/24/C.E. adoptata in cadrul Consiliului Justitie si Afaceri Interne (J.A.I.) pe 15 martie 2006 (...) Inca de la primul articol este prevazut faptul ca aceasta lege nu se aplica in ceea ce priveste continutul comunicarii sau informatiile consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice".

Legea privind stocarea timp de sase luni a anumitor date (precum sursa, destinatar, data, ora, loc) ale convorbirilor si comunicarilor telefonice si pe internet a fost publicata in Monitorul Oficial pe 21 noiembrie si a intrat in vigoare de astazi

sursa : infoportal

Posted

mai.. sincer mie mii se chiar rupe de inregistrairle lor , pt ca si pana acum sunt 100% sigur ca se inregistrau si daca vroia o persoana sa asculte ce am vb eu cu x .. venea cu o suma de euro la orange si rezolva problema ..

din partea mea sa stea toata ziua sa ma asculte cum vorbesc cu prietena sau cu cine mai vorbesc .. daca ei n`au o viata sa si`o traiasca decat sa o ascult pe a altora . . . mii se rupe de ei ^^

Posted

mai.. sincer mie mii se chiar rupe de inregistrairle lor , pt ca si pana acum sunt 100% sigur ca se inregistrau si daca vroia o persoana sa asculte ce am vb eu cu x .. venea cu o suma de euro la orange si rezolva problema ..

din partea mea sa stea toata ziua sa ma asculte cum vorbesc cu prietena sau cu cine mai vorbesc .. daca ei n`au o viata sa si`o traiasca decat sa o ascult pe a altora . . . mii se rupe de ei ^^

n-ai inteles. nu sunt zeci de milioane de persoane undeva care asculta non stop alte zeci de milioane de oameni. convorbirile se inregistreaza si, in caz ca apare ceva suspect, se scot de la naftalina, se iau la puricat si se folosesc ca probe.

nu iti violeaza nimeni intimitatea daca esti curat.

Posted

Sa stii ca vor sta sa iti asculte tie telefonul 8-|

Posted

ba am inteles ,ma refer in sensu <in-caz-ca-ma-asculta> :)

Doar ca si din punctul lor de vedere mi-i se pare intr-un fel bullshit , gandeste-te ca o persoana care vrea sa faca "somthing bad" nu o sa dea pe telefoane si o sa planuiasca totul prin tel etc , doar daca e total loser , nu ?

@dezza care dzo ti-e problema ? da nu mai intra pe aici daca vezi atatia 'prosti' , mi-am exprimat parerea fata de chestia asta . Tu chiar ai probleme cu nervii!

Posted

da ce trist , eu sunt mai prost, dumneata esti trecut prin viata deja..

dar nu te-ai gandit ce mafie are italia pe langa romania inca asa`i , si ce diferenta de atentate e intr-e statele astea 2, la noi da .. intradevar in fiecare zii pica o bomba nucleara la tine in bucuresti pe bloc.. , de aia esti asa stresat de te iei de noi tot timpu..? ooh dragu de tine , oricum avem noroc ca esti asa destept! HAI PA!

Guest Kamikaze
Posted

ba am inteles ,ma refer in sensu <in-caz-ca-ma-asculta> :)

Doar ca si din punctul lor de vedere mi-i se pare intr-un fel bullshit , gandeste-te ca o persoana care vrea sa faca "somthing bad" nu o sa dea pe telefoane si o sa planuiasca totul prin tel etc , doar daca e total loser , nu ?

@dezza care dzo ti-e problema ? da nu mai intra pe aici daca vezi atatia 'prosti' , mi-am exprimat parerea fata de chestia asta . Tu chiar ai probleme cu nervii!

ba nu, nu cred ca ai inteles fiindca tu dadeai ca exemplu convorbirile tale cu prietena. bun. incercam altfel. incearca sa fii atent. NU O SA ITI ASCULTE NIMENI TELEFONUL. NICI AZI, NICI MAINE, NICI LA PASTELE CAILOR, ATATA TIMP CAT NU FACI NIMIC GRESIT!.

si crede-ma, e foarte multa mafie si la noi in tara. sunt si multi care fura cate putin. FOARTE multi.

Posted

Eu personal nu am nimic impotriva acestei legi...tinand cond ca aceste convorbiri pot fi folosite ca dovezi legale impotriva unora care fac trafic deturta dulce, pufuleti, agude...sau mai stiu eu ce. Si sa fim seriosi...faptul ca ei stocheaza aceste date nu ne incurca pe noi cu nimic, si ca sa stiti si voi, telefoanele erau ascultate de mult, poate nu ale voastre , dar ale marilor traficanti de droguri , de crane vie, sau cine stie ce mari mafioti sunt asculate de ceva vreme, insa pana acum aceste convorbiri nu puteau fi luate in calcul ca dovada in instanta datorita faptului ca erau considerate incalcari ale intimitatii si erau respinse din prima in instanta, iar prin aceasta lege , toate institutiile care apartin Ministerului de Interne se spala pe maini cand vine vorba de interceptarea unei convorbiri intre doi "mafioti".

Posted

calmeaza`te domne ca stiu ca nu o sa imi asculte nimeni telefonul , stiu de chestia asta dinainte sa apara stirea pe aici .. , eu am am vorbit on topic legat de petitia aia , ca ramane valabila sau nu mi-e tot una pt k nu ma afecteaza cu nimic absolut .. , ca dau un exemplu vorbind cu prietena mea care e problema??

daca mai citesti tu odata despre ce ii vorba in topicu asta o sa iti dai seama ca am vorbit legat de petitia aia .. , CA MII SE TOTAL RUPE DE EA, LA FEL CA SI DE DEZZA SI TOPICURILE LUI MEGA DESTEPTE !

pps: ce ma mir ..

Most active in Guilds

( 3222 posts / 64% of this member's active posts )

MuOnline forever bro ! caracteristici perfecte!

Guest Kamikaze
Posted

calmeaza`te domne ca stiu ca nu o sa imi asculte nimeni telefonul , stiu de chestia asta dinainte sa apara stirea pe aici .. , eu am am vorbit on topic legat de petitia aia , ca ramane valabila sau nu mi-e tot una pt k nu ma afecteaza cu nimic absolut .. , ca dau un exemplu vorbind cu prietena mea care e problema??

daca mai citesti tu odata despre ce ii vorba in topicu asta o sa iti dai seama ca am vorbit legat de petitia aia .. , CA MII SE TOTAL RUPE DE EA, LA FEL CA SI DE DEZZA SI TOPICURILE LUI MEGA DESTEPTE !

pps: ce ma mir ..

Most active in Guilds

( 3222 posts / 64% of this member's active posts )

MuOnline forever bro ! caracteristici perfecte!

poate ai vrut sa spui specifice.

si el are caracteristici dalea "perfecte"?

Posted

daca te uiti la posturile lui si ale lui dezza sunt de o mica mare diferenta .. , in primu rand Lance nu se ia asa penibil de oricine .. , spune-mi tu mie de ce a trebuit el sa se ia el IAR de mine in topicul asta , un singur motiv doar?

si in al 2-lea rand nu e degeaba moderator

iar ca si caracteristici uitate la sectiunea mu-online , vei vedea ca orice user posteaza total aiurea ca si cum ar vorbii pe messenger , iar altii in alte sectiuni isi ia warn direct pt asa ceva.

Guest Kamikaze
Posted

daca te uiti la posturile lui si ale lui dezza sunt de o mica mare diferenta .. , in primu rand Lance nu se ia asa penibil de oricine .. , spune-mi tu mie de ce a trebuit el sa se ia el IAR de mine in topicul asta , un singur motiv doar?

eu cred ca esti prost. el crede ca esti prost. motiv. te incurci in cuvinte si esti incoerent. motiv 2. n-ai bunul simt si o totala lipsa de judecata. motiv 3.

si in al 2-lea rand nu e degeaba moderator

iar ca si caracteristici uitate la sectiunea mu-online , vei vedea ca orice user posteaza total aiurea ca si cum ar vorbii pe messenger , iar altii in alte sectiuni isi ia warn direct pt asa ceva.

suntem la sectiunea mu online? nu. consideri ca vorbeste ca pe messenger ( apropo, cum adica? )? nu cred.

Posted

nu stii tu citii eventual , sau nu intelegi ce citesti de imi spui ca nu sunt coerent , vrei sa iti uploadez un mp3 cu sunetele fiecarui dintre cuvinte in parte ?

nici nu stiu ce ma tot chinui cu tine si cu dezza

- S-a deschis topic in legatura cu petitia

- eu am zis ca mie mi-e fix tot una daca ramane decizia cu chestia asta sau nu, urmata de o exemplificare de convorbire intre mine si prietena mea, (ceea ce inseamna ca, chiar de ma asculta sau nu mii se chiar rupe, pt ca si pana acum o puteau face daca era nevoie) , cu afirmatia asta inca odata confirm si sustin partea mea ca mi-e total indiferent daca sau daca nu se va valida petitia..

- deza sa luat de mine ca cica "cine sta sa ma asculte pe mine" ( CE TREABA ARE EL ????????????????? )

- Cica vorbesc fara sa gandesc ... cand eu imi exprim parerea despre petitie (el referindu-se la italieni ca vezidoamne a prins pe nush care in timp ce vorbea la tel.. , domnu Dezza e vorba de petitie!! remember? .., in fine... ! (apropo tu parca erai desteptu lumii, ce legatura are afirmatia ta cu postul meu atata timp cat eu sunt de acord cu sau fara inregistrari ? remember ? mie mi-e complect tot una ? hmm? ringing the bell ?)

- Si apo vii tu si ma faci prost ..... ca sa vezi

As dorii ca unu din moderatori sa dea un warn lui Kamikaze pt insulte , si chiar nu ma doare daca imi gaseste si mie nod in papura .. dreptate sa fie , iar la domnu' Dezza pt offtopic pt ca nu a comentat nimic legat de petitie ci doar pt a ma insulta si adresa tot felu de chestii cum ca postez aiurea.

edit on-topic: Recent la radio .. , chestia cu inregistrarea convorbirilor e mai mult din cauza parlamentarilor.

Guest stefteo21
Posted

Eu nu voi semna nici o petiţie ! Sunt de acord cu acesta activitate, întrucât - cum zicea un user mai sus - poate fi folosită ca probă în instanţă împotriva celor care au comis fapte penale. ;)

Posted

nu stii tu citii eventual , sau nu intelegi ce citesti de imi spui ca nu sunt coerent , vrei sa iti uploadez un mp3 cu sunetele fiecarui dintre cuvinte in parte ?

- eu am zis ca mie mi-e fix tot una daca ramane decizia cu chestia asta sau nu, urmata de o exemplificare de convorbire intre mine si prietena mea, (ceea ce inseamna ca, chiar de ma asculta sau nu mii se chiar rupe, pt ca si pana acum o puteau face daca era nevoie) , cu afirmatia asta inca odata confirm si sustin partea mea ca mi-e total indiferent daca sau daca nu se va valida petitia..

- deza sa luat de mine ca cica "cine sta sa ma asculte pe mine" ( CE TREABA ARE EL ????????????????? )

- Cica vorbesc fara sa gandesc ... cand eu imi exprim parerea despre petitie (el referindu-se la italieni ca vezidoamne a prins pe nush care in timp ce vorbea la tel.. , domnu Dezza e vorba de petitie!! remember? .., in fine... ! (apropo tu parca erai desteptu lumii, ce legatura are afirmatia ta cu postul meu atata timp cat eu sunt de acord cu sau fara inregistrari ? remember ? mie mi-e complect tot una ? hmm? ringing the bell ?)

As dorii ca unu din moderatori sa dea un warn lui Kamikaze pt insulte , si chiar nu ma doare daca imi gaseste si mie nod in papura .. dreptate sa fie , iar la domnu' Dezza pt offtopic pt ca nu a comentat nimic legat de petitie ci doar pt a ma insulta si adresa tot felu de chestii cum ca postez aiurea.

edit on-topic: Recent la radio .. , chestia cu inregistrarea convorbirilor e mai mult din cauza parlamentarilor.

nenea mai du-te la scoala , citeste o carte , du-te la o plimbare prin parc si nu vorbi la telefon ca esti ascultat =))

// prostie petitia aia , cat timp ascultarea telefoanelor va trimite mai multi infractori la inchisoara sunt foarte de acord cu asta

Posted

nenea mai du-te la scoala , citeste o carte , du-te la o plimbare prin parc si nu vorbi la telefon ca esti ascultat =))

(apropo tu parca erai desteptu lumii, ce legatura are afirmatia ta cu postul meu atata timp cat eu sunt de acord cu sau fara inregistrari ? remember ? mie mi-e complect tot una ? hmm? ringing the bell ?)

ia o perna , pune jucariile de-oparte , si somn!

Posted

"Potrivit Art. 28 din Constitutia Romaniei, "secretul scrisorilor, al telegramelor,

al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil"!

da, si potrivit art 53 tot din Constitutie

(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

din cum au pus ei problema, s-ar parea ca respecta conditiile astea. insa se ascund multe nereguli si daca o ia Curte Constitutionala la puricat nu cred ca va mai sta in picioare legea asta

Posted

hai sa fim seriosi , astia care au facut petitia is vanatori de ads'uri , vor strange milioane de voturi ca sunt contra ca sunt pentru tot una , ei isi fac trafic pe site si castiga bani din ads-uri si chirii pentru banere

Posted

mi se pare o mare prostie aceasta petitie cu care nu se va rezolva ce vreti voi..In orice caz ascultatul telefoanelor este ceva de care nu am mai auzit ca s-ar fi intamplat in orice alta tara civilizata,Numai la noi in Romania se intampla asa ceva ..redevenim o tara "comunista"!

Posted

N'am stat sa citesc toate prostiile debitate de tine.

Nu te'am facut prost si nici nu m'am luat de tine,am zis doar ca nu vor sta sa iti asculte tie convorbirile cu prietena.

Convorbiri inregistrate vor avea cei suspectati de anumite ilegalitati,afaceri dubioase sau ceva de genul,intelegi?

Posted

ce cacat faceti voi cu o petitie online =)))))))))))) ??

astia nu iau in serios nici protestele oamenilor in frig si ploaie, d'apoi pe petitia voastra :))

Eu nu voi semna nici o petiţie ! Sunt de acord cu acesta activitate, întrucât - cum zicea un user mai sus - poate fi folosită ca probă în instanţă împotriva celor care au comis fapte penale.

si impotriva cui crezi tu ca o sa se foloseasca... probele ? impotriva smecherilor ? ( ca doar aia "ajung" in fata legii) ??? ii doare-n cur pe aia de probele lu` peshte. poate sa se foloseasca probele sa prinda vreun gainar care voia sa sparga si el vreo banca sau eu mai stiu ce ;;)

and as a "btw" pt astia de se cred victimele sistemului si cred ca sta dracu sa le asculte lor telefoanele - inreg. sunt tinute 6 luni, si legea a fost facuta cu scopul de a a avea probe impotriva mafiotilor si interlopilor (care intr-un fel este o idee buna) dar nu uitati in ce tara traim

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...