Jump to content
LeX LuTHoR

Taxa auto se intoarce, de saptamana viitoare, la varianta din iulie

Recommended Posts

Taxa auto se intoarce, de saptamana viitoare, la varianta din iulie

Ministrul Mediului va propune, astazi, in sedinta de Guvern, suspendarea taxei auto triple si intoarcerea la varianta din iulie 2008, pana la elaborarea unei legi in acord cu cerintele Uniunii Europene.

Decizia ar urma sa intre in vigoare saptamana viitoare si ar putea fi valabila in urmatoarele opt luni, potrivit unor surse din industria auto.

"Voi propune Guvernului suspendarea aplicarii ordonantei din decembrie si, in acelasi timp, demararea procedurilor de elaborare a unei legi care sa treaca prin Parlament si care sa tina cont de normele europene de taxare si care sa respecte principiul european "poluatorul plateste"", a declarat, ieri, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Potrivit formei adoptate in iulie, birul pentru o masina veche este mai mic decat cel pentru un autoturism nou. Asadar, taxa pentru un Opel Corsa vechi de noua ani (1.200 cmc, benzina, Euro 3) va scadea de la 558 euro acum, la 185 de euro.

Pentru un Opel Corsa nou (1.200 cmc, benzina, Euro 4), taxa va creste de la zero euro in prezent, la 170 de euro.

sursa : adevarul

Link to comment

E chiar o idiotenie daca se face acest lucru. In alte tari din UE se platesc pana la 70% din valoarea masinii cu taxele pentru inmatriculare, ex Portugalia: ford focus 2004 1.6, cu 2 usi deoarece la 4 se plateste mai mult, euro 3 a ajuns la 14.000 de euro cu tot cu taxe. Asta e doar pentru bisnitari, ca 90% din cei care au facut marsuri au fost ei, nu omul de rand, nu isi mai vindeau masinile luate din germania cu 3-4 euro si le vindeau in Romania cu 5-6 euro, dupa ce umblau la kilometraj si un pic de polish sa luceasca.

Link to comment

nu, nu ma dau banii afara din casa dar mai bine o masina noua decat 1 forjata din germania cum fac toti "jmenii"

si taxa inca nu a fost scoasa ;)

Si tu crezi ca o sa iesi as dupa ce termini scoala de soferi ? Iei o masina noua, o mai lovesti , ii mai strice una alta. Ai bani sa o intreti ?

Tu stii macar ce masini sunt in Germania ? Uita-te la o masina din Germania cu 160.000 km, sa vezi cum arata ;).

Decat sa dau 3000-4000 pe o solenza la mana a 2a , mai bine imi iau una din Germania ;). Taxa nu e scoasa, dar se va scoate :)

Link to comment

mai bine ramane asta triplata... sper sa nu treaca de parlament 8-|

dc sa ramana asa? 90% aleg sa isi ia o masina la mana a doua decat sa ia o dacie , iar la masinile cu motor mare de peste 2000 cm3 si vrei sa platesti taxa paci incepi sa le pomenesti familia la toti parlamentarii

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...