LeX LuTHoR Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Referendum anti-romani Elvetia vrea sa limiteze extinderea pentru Romania si Bulgaria a acordurilor de libera circulatie Nationalistii extremisti din Elvetia pregatesc limitarea drastica a drepturilor fundamentale ale cetatenilor romani pe teritoriul Confederatiei Helvetice. Uniunea Democratica de Centru (UDC) a lansat o campanie dura impotriva extinderii acordului de libera circulatie pentru Romania si Bulgaria, cu o luna inaintea referendumului programat la 8 februarie. In aceasta campanie, romanii sunt asemuiti cu "corbii", fiind considerati drept cea mai mare amenintare la adresa Elvetiei. UDC vrea sa "trezeasca" poporul prin campania sa, care vizeaza, in primul rand, criminalitatea din strainatate. Campania este condusa de catre Pirmin Schwander, care este si presedintele Actiunii pentru o Elvetie Independenta si Neutra (ASIN). O respingere de catre elvetieni, la 8 februarie, a proiectului de extindere a liberei circulatii, va fi benefica economiei, a declarat luni, la Berna, un comitet "interpartinic" reprezentat de fostul consilier federal Christophe Blocher. In calitate de ministru, el a negociat acest acord, dar, in prezent, Blocher considera ca libera circulatie pentru romani si bulgari va antrena o crestere a somajului in Elvetia. El a adaugat ca cheltuielile sociale "vor creste considerabil". La o saptamana dupa aripa politica a dreptei ultranationaliste, mai multe organizatii de orientare nazista din Elvetia si-au exprimat sprijinul pentru un vot negativ la refe?rendumul de luna viitoare. Romania si Bulgaria - lumea a treia Campania ii revolta pe membrii comunitatii romanesti din Tara Cantoanelor. Intr-o scrisoare trimisa pe adresa redactiei ZIUA de Mihai Briciu, membru al diasporei romane din Elvetia, "in aceasta tara se va organiza un referendum in ziua de 8 februarie care are drept scop, printre altele, limitarea drepturilor cetatenilor romani pe teritoriul elvetian". Potrivit sursei citate, principalele orase elvetiene au fost "tapetate" cu aceste afise, preluate si raspandite de mass-media centrala si locala. Insotit de sloganul "Sa deschidem portile pentru abuzuri? Nu!", afisul Uniunii Democratice de Centru vine dupa cel cu "oile negre", care, de asemenea, cerea expulzarea romanilor. Elvetienii, care nu sunt membri UE, dar au cu Uniunea numeroase acorduri de cooperare, se vor pronunta la 8 februarie asupra prelungirii acordurilor de libera circulatie care le dau dreptul europenilor sa lucreze pe teritoriul sau si asupra extinderii acestor acorduri la bulgari si romani. "Corbii sunt rapace, pasari agresive si hoate, care ameninta existenta altor pasari", a explicat Toni Bruner, presedintele partidului de dreapta populist, antieuropean si xenofob. "In mitologie sunt deseori asociati cu vrajitoarele", a adaugat el, pentru a explica de ce aceste pasari au fost alese pentru a simboliza pretinsele pericole ce ar plana asupra tarii, in cazul unui "da" la 8 februarie. In opinia UDC, Bulgaria si Romania sunt "doua tari din lumea a treia in cadrul UE, marcate de coruptie si infractionalitate" si a caror emigratie este considerata "enorma". sursa : ziua
Stargate Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 au foarte mare dreptatece bine ar fi daca ar fi mai multe tari cu asa atitudine....
1234 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Elvetia e o tara prea civilizata pentru majoritatea romanilor :)
turbomaxim Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Respect Elvetia....Afara cu tiganii!!!!!!!!!!
Guest stefteo21 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Uneori mi-e asa rusine ca m-am nascut in Romania -_-
Denzel_Lsd Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ne-au rupt la faza asta...umilinta...asta e , trecem cu vederea... ;) si ne facem ca nu ne intreseaza ...
Burne Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 bun ... sa fie clar fiecare tara are un personaj gen Vadim Tudor care vrea sa taie sa spanzure maghiari, turci , tatari, tigani si alte nationalitati. Toata Europa se plange de infractorii romani da ia hai sa ne uitam putin la rata de infractionalitate ( si mai ales la ce nivel ) din Napoli sau Palermo ( da in Italia orase controlate de ogranizatii mafiote ), Marsilia sau Paris ( toate drogurile din Africa trec pe acolo, toate armele catre Africa pleaca pe acolo ) la fel si Spania se aduc o groaza de substante interzise din Maroc, toata Europa stie ca cei mai buni spargatori de masini si aparatamente locuiesc la Budapesta, Irlanda este tarisoara care gazduieste IRA, Romania este acuzata de imoralitate what about Amsterdam un Bangkok european unde aproape totule este posibili ( in materie de droguri si sex ) sa nu vorbim de talharii and stuff .... hai sa nu ne mai flatam atat ca nici macar la capitolul asta nu excelam, suntem romani si atat.Domnule ministru de externe ce facem ? ciocu mic si inghitim toate acuzatiile ?
vLaur Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Exista o vorba:Fiecare padure are uscaciunile ei ;)
Guest stefteo21 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Exista o vorba:Fiecare padure are uscaciunile ei ;)Asta e vorba tiganilor... inceteaza cu asta ca nu ajuti la nimic
c3nz0r Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Mai dai in mortii lor si p-astia. Li s-a urcat independenta la cap.Ce fac romanii de le este asa frica de ei ? Cati criminali in serie are Romania ? Cate crime au loc, zilnic pe teritoriul nostru ? Suntem una din tarile care stau cel mai bine la acest capitol. Americanii au restrictii in Elvetia ? pun pariu ca nu si ei sunt cu mult mai periculosi ca noi. Intr-un stat din S.U.A. cu o suprafata egala cu a Romaniei dar cu o populatie mult mai mica, are cel putin 2-3 criminali in serie si alti infractori periculosi. Noi NU. Si Marea Britanie sta cam la fel ca S.U.A.La noi lumea omoara de foame, de gelozie nu de satisfacerea nevoilor criminale !!!Chestia cu romanii a degenerat datorita faptului ca noi am plecat cu milioanele afara si le-am invadat piata muncii. Ca unii mai si fura, asta e altceva, si cetatenii din tarile lor fura deci nu suntem un popor de infractori ba chiar mult mai pasnici decat marea majoritate a tarilor unde este democratie de peste 50 de ani.Asta e motivul si singurul pentru care suntem mediatizati atat de mult la nivel european. Totul tine de situatia financiara.Nu ne vor printre ei pentru ca le luam painea de la gura muncitorilor de rand de acolo.Si mi se pare corect, nici eu nu mi-as dori, ca sef de stat, ca poporul meu sa nu poata munci din cauza unora care le este de ajuns 2 lei pe zi.
MiTzA- Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 bun ... sa fie clar fiecare tara are un personaj gen Vadim Tudor care vrea sa taie sa spanzure maghiari, turci , tatari, tigani si alte nationalitati. Toata Europa se plange de infractorii romani da ia hai sa ne uitam putin la rata de infractionalitate ( si mai ales la ce nivel ) din Napoli sau Palermo ( da in Italia orase controlate de ogranizatii mafiote ), Marsilia sau Paris ( toate drogurile din Africa trec pe acolo, toate armele catre Africa pleaca pe acolo ) la fel si Spania se aduc o groaza de substante interzise din Maroc, toata Europa stie ca cei mai buni spargatori de masini si aparatamente locuiesc la Budapesta, Irlanda este tarisoara care gazduieste IRA, Romania este acuzata de imoralitate what about Amsterdam un Bangkok european unde aproape totule este posibili ( in materie de droguri si sex ) sa nu vorbim de talharii and stuff .... hai sa nu ne mai flatam atat ca nici macar la capitolul asta nu excelam, suntem romani si atat. Respect. Perfect de acord
Stalk3r Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 niste vai-si-amar de oameni, cum sa gandesti asa despre o tzara intreaga ? Adica daca un puradel a mers acolo si a furat ceva , inseamna ca si eu o sa fac la fel daca merg ? Ce meritam mai ? i-auzi si pe astia "asta meritam" santeti dobitoci ? dusi cu pluta ? va considerati tigani sau ce dzo ? santeti prosti de bubuiti ca scoateti pe gura asa ceva , vai de capu meu , pai mai .. daca ganditi asa asta santeti si gata ! Eu is mandru si o sa fiu in continuare ca sunt roman , sa stea ei in elvetia lor si in america lor si in beteshigu' lor de tzara , rasistii naibii , ce legatura au romanii cu tziganii .. vai doamne , am auzit`o si pe asta. Apropo .. la macaronari in tzara is de 10 ori mai multi tigani decat in romania .+1 burne apropo
xIcarus Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 +1 for burne si c3nz0r. Despre astia care spuneti ca meritam... Sincer... Cenzor tocmai v-a spus un argument care este foarte probabil sa fie motivul adevarat al actiunii acesteia. Parerea mea personala: li s-a urcat la cap. Chestia asta pur si simplu atrage cu sine ura indreptata catre elvetia. Acum o sa li se faca jocul, o sa se organizeze proteste cel mai probabil si eventual vor da vina pe romani si bulgari pentru criminalitatile de acolo. Hah marii ganditori ai lumii, ahm pardon, marii inapti ai lumii.
1234 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 niste vai-si-amar de oameni, cum sa gandesti asa despre o tzara intreaga ? Adica daca un puradel a mers acolo si a furat ceva , inseamna ca si eu o sa fac la fel daca merg ? Ce meritam mai ? i-auzi si pe astia "asta meritam" santeti dobitoci ? dusi cu pluta ? va considerati tigani sau ce dzo ? santeti prosti de bubuiti ca scoateti pe gura asa ceva , vai de capu meu , pai mai .. daca ganditi asa asta santeti si gata ! Eu is mandru si o sa fiu in continuare ca sunt roman , sa stea ei in elvetia lor si in america lor si in beteshigu' lor de tzara , rasistii naibii , ce legatura au romanii cu tziganii .. vai doamne , am auzit`o si pe asta. Apropo .. la macaronari in tzara is de 10 ori mai multi tigani decat in romania .+1 burne apropomarocani is tigani #-o
iReaLRauL Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Cum sa meritam ma ? Nu esti mandru ca esti roman ? Sau esti mandru de cei care conduc tara ? Daca sunt tigani si golani care merg in tari straine si fura sau fac stiu eu ce, crezi ca toti care au ROMANIA in buletin fura ? +1 Stalk3r .
[IlluSioN] Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 la ce reclama fac tiganii in TOATE tarile unde ii intalnesti .. astia baremi actioneaza cu ceva eu raman la parerea mea tiganii ar trebuii exilati
Stalk3r Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 marocani is tigani #-osau asa , dar n-am vrut sa fiu nesimtit fata de ei.. ca sunt si oameni de treaba
[DezZza] Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Pacat.Pentru cativa care fac ce fac prin strainatate,sufera multi tineri cu potential care ar avea succes afara.
Buugy Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 marocani is tigani #-osau asa , dar n-am vrut sa fiu nesimtit fata de ei.. ca sunt si oameni de treabaDin cat se crede au venit din India deci nu amestecati Africani cu asiatici e o mica mare branza.Cat despre ceea ce fac elvetieni, nu are treaba cu tiganii, hotii, cum zicea si c3nz0r e vb de forta de munca, romanul munceste mult si pe bani putini iar elvetieni de rand is pierd painea de la gura.
Lancelot Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 hmm..clar acest discurs nationalist-extremist nu are decat conotatii electorale si economice..a devenit la moda sa arunci cu pietre in estici..a facut-o si Sarkozy ..o vor mai face si altii..momentan..prin expunerea mediatica a faptelor dragilor nostri tigani..suntem cei mai expusi..alaturi de fratii nostrii din jur :(