LeX LuTHoR Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 În 2014 ajungem din nou pe Lună Pregătiri intense la NASA pentru ca, în anul 2014, o nouă navă spaţială să ajungă pe Lună. În acest scop, de ani buni, Agenţia Spaţială americană lucrează la proiectul Constellation. Acesta constă dintr-un nou vehicul folosit în explorarea spaţiului, numit Orion. Nava va fi ridicată pe orbită folosind noile rachete Ares, iar pentru explorarea Lunii se va folosi un modul nou, îmbunătăţit faţă de cel folosit în programul Apollo, numit de data asta Altair. Proiectul Constellation ne va ajuta să administrăm mai bine Staţia Spaţială Internaţională, ne va plasa din nou pe Lună, ne va duce în preajma unor asteroizi şi, în cele din urmă, cândva în jurul anului 2030, va transporta primul om pe suprafaţa planetei Marte. NASA a proiectat o rachetă revoluţionară : Lansatorul Ares V: racheta va purta modulul de lansare şi modulul lunar până pe orbita Pământului 1. Învelişul protector de la capătul rachetei se va desprinde la puţin timp după decolare 2. Modulul lunar 3. Modulul de lansare are un singur motor J-2X, folosit şi în proiectul Apollo 4. Inelul de mijloc 5. Două propulsoare extrem de puternice 6. Rezervoare externe modificate, care alimentează cele şase motoare ale rachetei Lansatorul Ares I: transportă vehiculul cu membrii echipajului pe orbită 7. Sistem de abandonare a lansării 8. Modulul pentru persoane şi servicii 9. Adaptor pentru rachetă 10. Primul rezervor. Înainte de lansare, motorul, model J-2X, va fi alimentat cu hidrogen lichid şi cu oxigen lichid 11. Al doilea rezervor. În faza post lansare, racheta utilizează combustibil solid reciclabil, dezvoltat din tipurile de carburant solid folosite în prezent de navetele spaţiale Modulul Orion este format din modulul lunar, purtat de Ares V, şi modulul pentru persoane, purtat de Ares I 12. Modulul de servicii 13. Modulul pentru persoane 14. Partea de decolare are spaţiu şi pentru patru membri ai echipajului 15. Partea de aselenizare (n.r. - aterizarea pe Lună) transportă combustibil şi oxigen pentru persoanele de la bord sursa : Libertatea
Parazitu' Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 pana o sa se puna in practica...si totusi testele de la noi nu se pot compara cu datele reale ale unei expeditii in spatiu..nimic nu e sigur :)
clasutzz Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 pana o sa se puna in practica...si totusi testele de la noi nu se pot compara cu datele reale ale unei expeditii in spatiu..nimic nu e sigur :) pe dreacu.. :-j
Parazitu' Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 pe dreacu.. :-jspameaza..dar macar dezvolta'ti ideea pruncule :)
Valek Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 In 2014 incepe proiectul. Mersul pe Luna va avea loc in ~2018, dar si asta e nesigur din cauza fondurilor mici ce le primeste NASA.
Buugy Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 De ce o trebuit sa construiasca un nou modul spatial si sa dureze inca 45 de ani de la apollo 11 ca americani sa realizeze din nou aselinizarea. Inca o dovada ca americanii nu au ajuns vreodata pe Luna.
zonic Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 "în jurul anului 2030, va transporta primul om pe suprafaţa planetei Marte" deci mai avem de asteptat :-j
Stargate Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 din nou pe Luna? aiurea - NU au fost nici prima oara. Adica cu echipamentul de acu 30 ani au ajuns (conform teoriei si minciunii lor) si si acum brusc si-au dat seama ca tre sa mearga din nou? Au uitat ceva p'acolo??? sa fim seriosi. Dc rusii nu au sacrificat oameni sa mearga pe luna? Pt ca la ora actuala omul nu poate parasi terra in afara barierei electromagnetice, nu are tehnologia necesara. Vrajeli d'astea propagandistice nu mai impresioneaza nici pe talibani. Pacat de cercetatorii care isi pierd timpul cu studierea ideilor vechi, in loc sa faca loc altora noi si mai putin costisitoare. Daca omu nu a juns nici macar pe Luna, cum o sa ajunga direct pe Marte? Basme... :(
Valek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 din nou pe Luna? aiurea - NU au fost nici prima oara. Adica cu echipamentul de acu 30 ani au ajuns (conform teoriei si minciunii lor) si si acum brusc si-au dat seama ca tre sa mearga din nou? Au uitat ceva p'acolo??? sa fim seriosi. Dc rusii nu au sacrificat oameni sa mearga pe luna? Pt ca la ora actuala omul nu poate parasi terra in afara barierei electromagnetice, nu are tehnologia necesara. Vrajeli d'astea propagandistice nu mai impresioneaza nici pe talibani. Pacat de cercetatorii care isi pierd timpul cu studierea ideilor vechi, in loc sa faca loc altora noi si mai putin costisitoare. Daca omu nu a juns nici macar pe Luna, cum o sa ajunga direct pe Marte? Basme... :( Conspirationist nedocumentat. Modulul de acum este mult mai mare decat cel anterior, si modelul rachetei va fi construit pentru a transporta baze ce vor fi construite pe luna, experiment ce va lamuri cum vor functiona acestea pe Marte. Rusii au sacrificat mai multi oameni decat toate tarile in cursa spatiala. Ei sunt pionerii adevarati ai spatiului. Sigur ca oamenii pot depasi bariera electromagnetica, doar au scut antiradiatii, ca si toti satelitii trimisi (si ei foarte vulnerabili la valurile electromagnetice). Experimentul pe Luna va fi un inceput pentru misiunea pe Marte.
Flogger Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Americanii n-au fost niciodata pe luna.De ce?-Testele cu navetele lor spatiale in desert au esuat lamentabil,cum de a fost posibil,sa aterizeze fara nici-o problema pe suprafata Lunii in 1969!?Tehnologia din acea vreme era ca cea a unui calculator de buzunar din zilele noastre...-De ce steagul American flutura ciudat dupa ce a fost infipt pe suprafata Lunii?Batea vantul? :D -In pozele facute de ei de pe suprafata Lunii de ce nu apar stelele...?!Din cate stiu,exista o centura radioactiva in jurul Pamantului,la o anumita distanta,iar oamenii de stiinta rusi sustin faptul ca nu poate supravietui nimeni dincolo de ea,cu atat mai putin sa ajunga pe Luna....Rusii au fost primii in spatiu,au facut si statia spatiala Mir,functionala timp de 15 ani,si le-a fost gazda de multe ori si astronautilor americani.Ca sa nu mai zic si de roverul rusesc Lukhonoid,ce a cercetat suprafata Lunii,controlat dintr-o statie spatiala,dupa ce americanii sustinusera ca nu e posibil asa un vehicul.Sunt multe de zis,dar detaliile sunt ignorate,nu va intrebati oare de ce nu e nici-o tara interesata sa faca misiuni pe Luna sau chiar pe Marte,cu echipaj uman?Nu e posibil,pana si Laika,a murit in spatiu,din cauza stresului si fricii si a fost un caine...Acum,ca tehnologia a evoluat,cred ca este posibila o expeditie pe Luna.Americanii au pierdut 13 oameni in cursa spatiala fata de 5 cat au pierdut rusii..
Valek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Americanii n-au fost niciodata pe luna.De ce?-Testele cu navetele lor spatiale in desert au esuat lamentabil,cum de a fost posibil,sa aterizeze fara nici-o problema pe suprafata Lunii in 1969!?Tehnologia din acea vreme era ca cea a unui calculator de buzunar din zilele noastre...-De ce steagul American flutura ciudat dupa ce a fost infipt pe suprafata Lunii?Batea vantul? :D -In pozele facute de ei de pe suprafata Lunii de ce nu apar stelele...?!Din cate stiu,exista o centura radioactiva in jurul Pamantului,la o anumita distanta,iar oamenii de stiinta rusi sustin faptul ca nu poate supravietui nimeni dincolo de ea,cu atat mai putin sa ajunga pe Luna....Rusii au fost primii in spatiu,au facut si statia spatiala Mir,functionala timp de 15 ani,si le-a fost gazda de multe ori si astronautilor americani.Ca sa nu mai zic si de roverul rusesc Lukhonoid,ce a cercetat suprafata Lunii,controlat dintr-o statie spatiala,dupa ce americanii sustinusera ca nu e posibil asa un vehicul.Sunt multe de zis,dar detaliile sunt ignorate,nu va intrebati oare de ce nu e nici-o tara interesata sa faca misiuni pe Luna sau chiar pe Marte,cu echipaj uman?Nu e posibil,pana si Laika,a murit in spatiu,din cauza stresului si fricii si a fost un caine...Acum,ca tehnologia a evoluat,cred ca este posibila o expeditie pe Luna.Americanii au pierdut 13 oameni in cursa spatiala fata de 5 cat au pierdut rusii..Testele cu *rachetele spatiale au esuat in primele lansari, dupa care au fost reglate (ca si naveta spatiala) si modificate ca sa ramana stabile. Nu au aterizat fara nici o problema, chiar au fost probleme mari la aterizari.Steagul nu flutura dupa ce e infipt, se misca datorita inertiei dupa care ramane pe loc. Chiar crezi ca Americanii nu se gandeau la asta daca faceau un fake?Daca tu faci o poza la un camp luminat noaptea fi sigur ca nu o sa vezi stelele datorita expunerii.Gandeste-te ca nici o tara nu are o agentie spatiala mai puternica decat NASA. Insa acum cei 'slabi' s-au unit cu NASA pentru a crea proiecte internationale (lipsa de fonduri din partea tuturor).Laika nu a fost trimisa pe Marte, ci doar intr-o cursa orbitala. Banuiesc ca nu exista nici Statia Internationala Spatiala, sau naveta spatiala. Sunt modele 3d.
iLoveCalifornia Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Laika Nu stiu ce sa zic , au mai fost pe Luna , direct pe Marte , momentan au facut un costum spatial mai comod , dar mie mi se pare ca-i lemn. E ca un carucior dintr-ala care merge un copil mic in el :lol: Ma Valek , am si eu o intrebare . De ce cam toti astronautii au murit de cancer sunt multi.
john™ Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 În 2014 ajungem din nou pe Lună :kiss: mam linistit acuma cred ca o sa pot dormi mai bine :right:
john™ Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 În 2014 ajungem din nou pe Lună :kiss: mam linistit acuma cred ca o sa pot dormi mai bine :right:
Glau Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Din ce in ce mai departe. Primul om pe Marte in 2030, nu-i curand dar ma bucur ca au aproximat :) chiar sunt f curios cum va fi
Flogger Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Testele cu *rachetele spatiale au esuat in primele lansari, dupa care au fost reglate (ca si naveta spatiala) si modificate ca sa ramana stabile. Nu au aterizat fara nici o problema, chiar au fost probleme mari la aterizari.Steagul nu flutura dupa ce e infipt, se misca datorita inertiei dupa care ramane pe loc.Au fost probleme la "aterizari"?Sa inteleg ca au aterizat de mai multe ori pe Luna?Asa e,steagul nu flutura dupa ce e infipt...flutura dupa ce trece Neil Armstrong in viteza pe langa el...inertia asta :D
darth_sirus Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Nu e posibil,pana si Laika,a murit in spatiu,din cauza stresului si fricii si a fost un caine...Laika nu a fost trimisa pe Marte, ci doar intr-o cursa orbitalaTu macar citesti? Unde vezi tu cuvantu "Marte" in ce a zis el. Din moment ce iai dat quote si apoi ai comentat pe acel quote banuiesc ca eu el discutai.Americanii si NASA sunt full of shit. Pe Luna din nou? Vor sa zica pe Luna pt PRIMA OARA. Si asta e alta schema ieftina de a lor dupa criza economica ca sa isi mentina statusu in lume.
Valek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Au fost probleme la "aterizari"?Sa inteleg ca au aterizat de mai multe ori pe Luna? Asa e,steagul nu flutura dupa ce e infipt...flutura dupa ce trece Neil Armstrong in viteza pe langa el...inertia asta :D Au amerizat (am scris gresit aterizat) de 6 ori. Apollo 13 a anulat amerizarea din cauza unei probleme majore. Cat despre steag, eu nu vad nici un fluturat, poate il atinge. S-ar observa daca ar fi vant sau doar o atingere.
darth_sirus Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 se vede clar ca adia de parca ar fi batut vantu chiar si dupa ce nul mai atingea. Daca era inertia nu flutura incet dreapta si stanga.....
Buugy Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ma Valek , am si eu o intrebare . De ce cam toti astronautii au murit de cancer sunt multi.Raspund eu la intrebarea aceasta. Datorita radiatiilor nocive din spatiu, aproximativ identice cu cele emanate de materialul radioactiv nuclear . Cum cei care au reusit aselinizarea traiesc bine mersi si astazi?
dev Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 In studio ca si prima oara ... cel putin ce tine de Americani ... in studio-ul "Area 52" o sa fie iara :rofl2: Rusii o sa mearga-n 2013, Vineri 13 Septembrie ... defapt va fi a doua plimbare la rusi ... ei au fost cu un pas inaintea americanilor tot timpul ... :>
iNm Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Plin de conspirationisti pe aici ( sa nu uitam ce fonduri avea NASA in perioada aceea si ce miza avea cursa spatiala in acea vreme ) , astfel ca putem explica de ce dupa Armstrong nu a mai fost nimeni pe luna pana acum :)p.s Nu va mai tot legati de steag si de cum umbla astronautii , chiar daca era un montaj ... cred ca geniilor de la NASA nu le scapau astfel de detalii ...