1234 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Windows 7 nu mai are nevoie de placa videoIn timp ce ambele mari companii producatoare de procesoare se lupta sa integreze capabilitati grafice in produsele proprii ( de exemplu Intel Larabee ), Microsoft le-au luat-o inainte si au anuntat o tehnologie ce va fi integrata in Windows 7 si care va permite accelerare grafica fara a fi nevoie de vreo placa video.Tehnologia denumita “WARP” va permite randarea graficii chiar si in cazul in care placa video integrata in sistem are probleme ? in acel moment sarcinile grafice sunt preluate de procesor. WARP suporta instructiuni Direct 3D10, 10.1 si chiar Direct3D11, si in acelasi timp mai este suportat si MSAA pana la 8X, plus Anisotropic Filtering.Configuratia minima necesara pentru WARP sa functioneze este un procesor de 800MHz si 512 MB de memorie RAM identica de altfel cu configuratia minima solicitata de WIndows Vista.Interesant este ca tehnologia WARP este mai performanta decat orice solutie grafica integrata de la Intel, obtinand 5.69FPS-uri in Crysis, fata de Intel care a obtinut 5.17FPS.Sursa: DailyTech
Lucian Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 eu n-am gasit nimic aici sau aici despre warp :/
Stargate Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 concluzie: este foarte eronata ideea ca nu iti mai trebe placa videoOricum, nu mi se pare chiar asa de interesanta realizare; prefer un procesor care sa NU se incalzeasca. Duuh
Parazitu' Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 ca si vista nu stiu ce succes o sa aiba..tot xp'u o sa domneasca zic eu ceva timp :)
xIcarus Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Am ramas chiar masca. E o idee foarte buna, si vad ca da rezultate bune. Deci vom zice adio momentelor in care ai probleme la placa si trebuie s-o schimbi etc etc care rezulta in cateva zile fara computer?
ratseloP Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 E interesanta ideea, dar nu sunt convins ca vor reusii s-o implementeze. O sa vedem :)
celmaislabaN Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 buna idee :> eu folosesc pe laptop windows 7, nu`i urat
Tweety Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Sa ia procesorul sarcinile? Si ce temperatura o sa aiba procesorul daca o sa ia sarcinile astea?P.S.: Tot XP-ul ramane la putere!
[k1ll] Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Kewl =]daca procesorul va prelua toate comenzile .. ar avea o temperatura cam .. exagerata :D
<3MoNeY* Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 imi place ideea ... fara placa video ... la orice joc apare hop iar bagi 5 milioane in pc nu mai bine e asa bagi un windows