Mister Sinister Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 La toate barurile mici vei gasi clar: "In aceasta unitate se fumeaza!" :P ... Degeaba fac astia ... pot umbla cu pistoalele pe strazi sa ne impushte ... pe cei care fumam ... ca tot nu rezolva nimic ...exact. de la 1 inuarie toate barurile cu suprafete mici au scris mare la intrare "unitate destinata exclusiv fumatorilor" sau ceva similar. pentru cei care nu pot amenaja un spatiu de nefumatori conform noilor reglementari, este MULT mai convenabil sa dedice unitatea in totalitate fumatorilor. ca un exemplu, acu 2 ani parca s-a interzis in franta fumatul in toate barurile/restaurantele etc. clientela a scazut cu ~90% (informatie preluata din mass-media). Ce patron intreg la minte ar vrea asa ceva? ;)
-HoneyBfly- Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Asta e bine...bn k s`au gandit si la nefumatori...akum ramane de vazut dak se vor respecta aceste reguli
[DezZza] Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Se va respecta.Toate barurile/cafenelele/restaurantele mici vor deveni unitati in care se fumeaza si restul vor avea un spatiu amenajat pentru nefumatori.Nu fumez,dar nu am avut probleme niciodata cu localurile in care se fumeaza.
pogo_mg Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 stai linistit, asa e in toata europa, nu doar in Elvetia si chiar ma bucur. Cine vrea sa fumeze, iese afara.corect !p.s. lipsa educatiei si a repectului pentru cel de langa tina a condus la aceasta legiferare .atat timp cat un spatiu privat devine public(restaurant , bar, magazin, etc) atunci e normal sa fie accesibil pentru oricine...
dontaskme Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 ar fi bine sa se respecte ... pentru ca m-am cam saturat sa port o bluza o zi ... si a doua zi sa nu o mai pot lua ca miroase a tigari ...
Mister Sinister Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 corect !p.s. lipsa educatiei si a repectului pentru cel de langa tina a condus la aceasta legiferare .atat timp cat un spatiu privat devine public(restaurant , bar, magazin, etc) atunci e normal sa fie accesibil pentru oricine...pai e accesibil. nu te opreste nimeni ca nefumator sa intri intr-un local de fumatori. toate localurile isi rezerva dreptul de a-si alege clientela. cele mai multe au ales-o pe cea fumatoare.
LuckyShot Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 nu mai spuneti ca nu se va respecta. drept dovada ca se respecta, toate barurile in care mergeam acum sunt exclusiv pentru fumatori. pentru ca au mai putin de 100 mp si nu prea ar avea cum sa delimiteze un spatiu de nefumatori in zona care sa nu fie de trecere. asa ca au ales calea cea mai simpla :D plus ca si patronilor le convine mai mult asa. inainte pierdeau clienti pentru ca omul venea, nu avea loc la fumatori si nu se indura sa stea la nefumatori si pleca.
pogo_mg Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 pai e accesibil. nu te opreste nimeni ca nefumator sa intri intr-un local de fumatori. toate localurile isi rezerva dreptul de a-si alege clientela. cele mai multe au ales-o pe cea fumatoare.vorbesti ca un fumator :> , insa ideea era ca desi e accesibil nu e agreabil pentru toti din localcat priveste alegera unor locale de a-si alege DOAR clientii fumatori eu sant de parere ca sant in pierdere :) F+NEF=100 sau F=100-NEF :P oricum ai lua-o sant in pierdere de clienti ...of of, mai mai :beer:
nu ma cunosti Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 e putin cam prosteasca regula asta..deci:daca eu vin cu 4 prieteni intr`un bar, care are 2 spatii : nefumatori respectiv fumatori.. si sa ziceam asa ca dintre cei 4 prieteni ai mei.. 3 fumeaza. Ce o sa fac atunci, nu o sa stau cu ei la aceiasi masa, in spatiul pentru fumatori, eu fiind nefumator? O sa trebuiasca sa ma despart de ei ? #-o
LuckyShot Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 vorbesti ca un fumator :> , insa ideea era ca desi e accesibil nu e agreabil pentru toti din localcat priveste alegera unor locale de a-si alege DOAR clientii fumatori eu sant de parere ca sant in pierdere :) F+NEF=100 sau F=100-NEF :P oricum ai lua-o sant in pierdere de clienti ...of of, mai mai :beer:gandeste putin ca nu e greu1. in foarte, foarte putine grupuri gasesti numai nefumatori. un nefumator sta cu prietenii lui la fumatori, pe cand invers nu.2. cand erau delimitate locurile si nu era loc in bar la fumatori, plecam din bar pentru ca unui fumator nu-i convine sa stea la nefumatori. mai bine pleaca.din 1 si 2 => acum tot barul va fi plin => nu pierde clienti, ci castiga
pogo_mg Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 e putin cam prosteasca regula asta..deci:daca eu vin cu 4 prieteni intr`un bar, care are 2 spatii : nefumatori respectiv fumatori.. si sa ziceam asa ca dintre cei 4 prieteni ai mei.. 3 fumeaza. Ce o sa fac atunci, nu o sa stau cu ei la aceiasi masa, in spatiul pentru fumatori, eu fiind nefumator? O sa trebuiasca sa ma despart de ei ? #-oraspunsul este NU , insa ei o sa trebuiasca, sa se comporte civilizat, asa cum sigur ai putea sa vezi in multe tari din Europa, si sa iasa afara sa-si satisfaca "necesitatea" de a fuma si apoi sa revina la masa.
Mister Sinister Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 tu chiar crezi ca in europa nu exista crisme in care se fumeaza? o tot bagi inainte pe-asta cu civilizatu. civilizat este sa ma lasi pe mine sa fumez in liniste. nu-ti place, te muti tu de langa mine, nu io. pentru ca pe tine te deranjeaza.vrei sa nu mai mirosi a fum? te duci in mc, in springtime, in orice alta crisma in care nu se fumeaza sau care are un spatiu amenajat pentru nefumatori. vezi cati dintre prietenii tai te vor insoti.
nu ma cunosti Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 raspunsul este NU , insa ei o sa trebuiasca, sa se comporte civilizat, asa cum sigur ai putea sa vezi in multe tari din Europa, si sa iasa afara sa-si satisfaca "necesitatea" de a fuma si apoi sa revina la masa.o sa astepti tu mult si bine pana o sa vezi asa ceva. mai greu la romani.
pogo_mg Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 tu chiar crezi ca in europa nu exista crisme in care se fumeaza? (crasme in care se fumeaza am vazut, restaurante insa nu ) o tot bagi inainte pe-asta cu civilizatu. civilizat este sa ma lasi pe mine sa fumez in liniste (desigur , dar afara) nu-ti place, te muti tu de langa mine, nu io. pentru ca pe tine te deranjeaza. vrei sa nu mai mirosi a fum? te duci in mc, in springtime, in orice alta crisma in care nu se fumeaza sau care are un spatiu amenajat pentru nefumatori. vezi cati dintre prietenii tai te vor insoti. pana la urma nu am hotarat eu regulile astea, de repectat insa trebuie sa le respectam cu totii ;) o sa astepti tu mult si bine pana o sa vezi asa ceva. mai greu la romani. crede-ma bugetul tarii "sufera" , asadar daca exista o hotarare in acest sens se v-a aplica cu amenzile necesare :) ...mai devreme sau mai tarziu
LuckyShot Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 ce anume nu e clar? regulile se respecta. si tocmai ca se respecta, patronii barurilor care sunt exclusiv de fumatori ies in castig. ce te deranjeaza? tu esti afectat de faptul ca mai nou sunt baruri in care nu-s locuri de nefumatori? daca asta te deranjeaza, ti-e greu sa te duci in alta parte? sau inainte, cand in acelasi bar puteai sta la nefumatori, ai stat vreodata acolo cu prietenii tai fumatori? ma-ndoiesc. vorbiti degeaba in necunostinta de cauza si va dati de ceasul mortii ca nu se respecta regulile ca nu e civilizatie...voi cititi si ce scriu altii inaintea vostra? sau macar va documentati inainte sa faceti acuzatii din astea?
Mister Sinister Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 de fapt fumez inauntru. tu vrei aer curat, tu stai afara ;). oricum am privi, legea asta nu face altceva decat sa incurajeze fumatul
Buugy Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 de fapt fumez inauntru. tu vrei aer curat, tu stai afara ;). oricum am privi, legea asta nu face altceva decat sa incurajeze fumatul Sinister ai fost in europa sa vezi ca acolo nu exista baruri de fumatori? Toti fumeaza afara din restaurante, baruri, nu zic de puburi deoarece acolo e permis. Ai o mentalitate de copil, cum sa zici daca vreau aer curat sa stau afara deoarece tu ai un viciu pe care nefumatorii nu-l au si ei trebe sa sufere. Grow up, restaurantele si barurile sunt spatii publice deci fumatul ar trebui interzis. Si regula asta cu 100 mp patrati e varza, am fost in baruri(nu restaurante, pizzerii sau alte locuri unde poti servi masa) in UE si erau spatii pentru fumatori, care nu erau delimitate de nimic, nu pereti nimic. Doar ca acolo se putea fuma in care erau uriase instalatii de ventilare deasupra capurilor lor si nu vedeai pic de fun, dar asa e romanul sa te intorci din oras mirosind a fum.
Mister Sinister Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 da de unde ideea asta ca voi ca nefumatori ati avea mai multe drepturi decat mine, in calitate de fumator? tocmai pentru asta s-a dat legea asta, pentru a nu mai exista conflicte. vrei sa fumezi? te duci unde se fumeaza. vrei sa nu fumezi, te duci unde nu se fumeaza. simplu si clar. restaurantele si barurile nu sunt chiar spatii publice, in adevaratul sens, altfel spus, nu-s deschise oricui. de asta scrie mare peste tot "acest local isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela". iar criteriile de selectie si le alege fiecare patron in parte.am mai zis, vrei sa nu mirosi a fum? te duci in mc.pana una alta, cu legea asta: fumatori 1 - nefumatori 0, pentru ca daca pana acum ORICE local era obligat sa aiba zona de nefumatori, acum nu mai este.
LuckyShot Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 ia zi tu buugy, in ce tari din europa nu exista baruri de fumat? stiai ca-s mai multe state in europa in care se permite fumatul in localuri, decat cele in care nu se permite deloc? din moment ce un bar e exclusiv de fumatori, cine dumnezeului te pune sa mergi acolo? nu vad unde e mentalitatea de copil. asa cum voi vreti locuri curate, noi vrem locuri in care sa putem fuma. mentalitate de copil e sa tot faci comparatii cu ce e in afara, cu aparenta "civilizatie" din cateva state si sa te dai de ceasul mortii ca in romania nu se respecta regulile de fumat. uite ca se respecta si se pare ca nici asa nu va convine.
Guest stefteo21 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 e putin cam prosteasca regula asta..deci:daca eu vin cu 4 prieteni intr`un bar, care are 2 spatii : nefumatori respectiv fumatori.. si sa ziceam asa ca dintre cei 4 prieteni ai mei.. 3 fumeaza. Ce o sa fac atunci, nu o sa stau cu ei la aceiasi masa, in spatiul pentru fumatori, eu fiind nefumator? O sa trebuiasca sa ma despart de ei ? #-oÎn cazul acesta te sacrifici şi mergi cu prietenii tăi fumatori în secţiunea pentru fumători şi-i laşi pe bieţii oameni care nu fumează să-şi savureze cafeaua în linişte. PS: Întrebare de doi lei