Jump to content
()mar

Lentilele heliomate

Recommended Posts

:news:

Lentilele heliomate sunt benefice pentru vedere daca sunt folosite în timpul sezonului rece, precizează medicii oftalmologi. Specialiştii afirmă că lumina este la fel de puternică, ca şi în timpul verii. ?Lumina soarelui nu îşi modifică intensitatea, decât atunci când cerul nu este înnorat. Atunci când alegem să ne petrecem vacanţa la munte, unde este zăpadă, este absolut obligatoriu să purtăm ochelari de soare, pentru că lentilele heliomate sunt aproape ineficiente”, subliniază prof. dr. Monica Pop de la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti. Specialistul explică că, din cauza zăpezii, lumina se reflectă, iar intensitatea ei devine şi mai puternică. Neprotejarea adecvată a ochilor în sezonul rece, avertizează specialiştii, duce la afectarea temporară a vederii, dar există şi riscul apariţiilor unor afecţiunii destul de grave, precum cataracta sau chiar leziuni ale retinei.

Lentilele heliomate, spun oftalmologii, au capaciatea de a se închide la culoare, în funcţie de intensitatea luminii. Mai mult, specialiştii menţionează că perechile de ochelari, atât cele heliomate cât şi cele de soare, trebuie să fie de bună calitate, pentru că, în caz contrar, retina are de suferit. Totuşi, medicii oftalmologi menţionează că protejarea ochiului împotriva ultravioletelor creează persoanelor care recurg la lentile heliomate sau ochelari de soare o sensibilitate mai mare la soare, comparativ cu persoanele care nu folosesc astfel de produse.

SURSA

Link to comment

Am avut si eu lentile heliomate (cam in jur de 2 mil ambele) si cel mai bine se observa fenomenul la zapada in timpul zilei, de preferat imediat dupa o ninsoare .. sau incercati la munte. Daca la zapada nu se inchid atunci clar nu sunt helio. Oricum conteaza si gradul .. de ex o lentila helio 10% se va inchide mai putin decat una helio la 50%.

Link to comment

Folosesc de peste 10 ani lentile heliomate si se merita, inclusiv noaptea la condus te ajuta oarecum, atenueaza lumina farurilor celor care vin din fata. Si la schi e de real ajutor, dar e oarecum incomod sa iei ochelari de schi peste ochelari de vedere sau soare :). O lentila heliomata, din plastic, tratata pentru antireflex si durificare a stratului superficial costa cel putin dublu fata de o lentila de sticla obisnuita cu aceleasi dioptrii. Ponderea partii heliomate din pret probabil e de aproximativ 30%.

Link to comment

de 8 ani am lentile heliomate; NU as putea sa ma intorc la cele normale, pur si simplu sunt un pic mai sensibil la lumina puternica. Daca o fi din cauza lor, nu stiu, dar mie imi plac la nebunie. La fel de practice sunt si vara. Zeiss face lucruri de calitate si rezistente, chiar daca sunt din plastic. ;)

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...