IceMan Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 China intenţionează să trimită pe Lună un vehicul fără echipaj uman înainte de 2012, pregătind terenul pentru viitoarele misiuni prin care va trimite oameni pe satelitul natural al Pământului, potrivit Beijing News.În octombrie 2003, China a devenit a treia ţară care a trimis un astronaut în spaţiu cu o navetă proprie, după fosta Uniune Sovietică şi Statele Unite. În octombrie 2005, China a trimis încă doi astronauţi într-o misiune de cinci zile in spaţiu, la bordul unei navete Shenzou VI.Primul satelit lunar lansat de China, în 2007, a fost Chang'e-1, denumit astfel după numele unei zeiţe din mitologia chineză, despre care legenda spune că trăia pe Lună alături de un iepure şi tânjea după soţul ei. Satelitul şi-a terminat misiunea luna trecută, după ce a făcut înconjurul Lunii de câteva mii de ori."China va trimite o sondă şi un vehicul pe Lună în jurul anului 2012", a declarat agenţia Beijing News, citând televiziunea de stat.Înainte de trimiterea sondei lunare, China va lansa satelitul Chang'e-2, într-o altă misiune pe orbita lunară.Experţii chinezi au declarat că misiunea va include trei etape principale: zborul pe orbită, aselenizarea şi întoarcerea pe Terra, dar nu au precizat dacă au alcătuit deja programul primei misiuni lunare cu oameni la bord.mediafax
Guest bLa- Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Cand te-ai plictisit de pamant te urci in nava si navighezi
Guest stefteo21 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Daca ei ajung pe luna eu ma mut la tsara . Am vazut un documentar - acuma ceva vreme - la televizor in care era demascata aceasta " aselenizare pe luna " a americanilor de la NASA in anul 1969 daca nu ma insel. Erau acolo mai multe detalii, cum ar fi : Pe luna nu bate vantul pentru ca nu exista atmosfera iar steangul american flutura de zor... Acea masina spatiala care seamana foarte bine cu un cart mergea la o viteza de 2 ori incetinita... pentru ca s-a derulat imaginea de 2 ori mai repede si mergea ca un cart normal in atmosfera terestra etc. dar nu astea sunt importante. Au descoperit recent, prin 2005 imi pare, ca la 100.000 km de pamant se afla niste campuri magnetice extrem de puternice care nu pot fi patrunse nici cu tehnologia actuala - ma rog, daca n-a mai evoluat - dar cu tehnologia din 1969, adica la 3-4 ani dupa primul satelit in spatiu ( iar nu stiu exact daca in 1965 a fost primul satelit in spatiu, dar cu aproximatie ). Nu pot sa zic decat HA-HA. Daca reusesc chinezii sa ajunga pe luna probabil ca ei sunt primii si nu americanii si probabil ca ei au aceasta tehnologie. Dar daca ne trag astia iar in piept ?!
IoNutzZ Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 ^ am vazut si eu chestia aia...mai era faza cu umbrele sau cu craterul cand au aterizat.In fine...@ Succes chinezilor.Sunt curios daca vor "comenta" americanii sau daca o sa se mai auda ceva cand vor ateriza chinezii pe Luna.
RaifalM3n Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 rusii au fost primii care au lansat un satelit (sputnik) si tot primii cand au lansat primul om in spatiu` (yuri gagarin in 1969.)
Velasquez Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Probabil chinezii urmaresc ceva , ceva ce le pare suspect . Oricum cu totii speram sa nu aiba probleme la lansare sau pe Luna .
Fury Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 sa ajunga cu bine :) , oricum nu cred ca vor incepe sa face ceva proiecte curand pe luna , ca deocamdata e criza asta financiara
NoComment Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Cand te-ai plictisit de pamant te urci in nava si navighezi daca o sa mai traim pana o sa se populeze luna ... sau alte planete ... o sa ne mutam ... daca nu murim pe pamant...
Anthyc Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Cand te-ai plictisit de pamant te urci in nava si navighezi dupa ce distrugem pamantul trecem la urmatoarea planeta si o distrugem
talentatu27 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 dar cn vrea sa trimita un vehicul de pe luna pe pamant
[StayHigh] Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 china are putere mare economica..are cu ce..totusi eu nu vad rostul acestor studii..oricum nu exista conditii de viata acolo iar ca sa le creeam noi ar fi un pic imposibil :) totusi bafta lor..si bravo ca au cu ce ;)
Stalk3r Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 o sa fie funny , sa vezi un aparat made-in-china , sa ajunga in spatiu si dupaia sa-l lase bateria