Jump to content
uMix

Noul permis de conducere va fi adus acasă de poştaş

Recommended Posts

Noul permis de conducere va fi eliberat de la începutul săptămânii viitoare şi va fi primit acasă. Deşi va avea o calitate mai bună şi mai multe sisteme de siguranţă decât modelul anterior, preţul noului document rămâne acelaşi - 50 de RON. Potrivit chestorului Mihai Stancu, şeful Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări, sistemul va fi implementat iniţial în judeţul Teleorman, urmând a fi extins în întreaga ţară până la sfârşitul anului. În Bucureşti, noul permis va apărea de luna viitoare.

Practic, deşi nu îşi schimbă forma, noul model de permis este realizat conform normelor Uniunii Europene, pe suport unicarbonat, iar datele şi fotografia sunt gravate cu laser. Spre deosebire de varianta anterioară, permisul european de conducere este foarte greu de falsificat, întrucât prezintă o serie de elemente de siguranţă, lizibile doar în anumite condiţii. Surse din cadrul DRPCIV ne-au declarat că vechiul model de permis a fost falsificat în mai multe rânduri şi au fost cazuri, în special în rândul şoferilor de etnie rromă, în care aceştia din urmă circulau cu documente false.

Aşa cum am prezentat în ziarul Gândul, noul permis va conţine şi menţiuni codificate privind anumite restricţii, cum ar fi conducerea unei maşini având cutia automată sau manual, dar şi menţiuni privind starea de sănătate.

În ceea ce priveşte modalitatea de dobândire a documentului, există o serie de schimbări. Astfel, în maxim două ore de la depunerea actelor necesare, şoferul va primi o dovadă care confirmă că deţine legal dreptul de a conduce. Documentul e valabil timp de 15 zile. În acest interval, prin intermediul unei firme de curierat, DRPCIV îi va trimite acasă permisul, fără cheltuieli suplimentare. Noile premise vor fi eliberate la cererea şoferilor cărora le-a expirat perioada de valabilitate a documentului vechi, dar şi, bineînţeles, celor care au trecut cu bine probele examinării pentru dobândirea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Tot de luni, vor fi eliberate şi primele certificate de înmatriculare a autovehiculelor la standard european. Noul tip de act include data primei înmatriculări şi date referitoare la titularul autovehiculului, dar şi un cod de omologare comunitară. Aparatura pentru emiterea acestor acte permite editarea a 1200 permise de conducere şi a 500 de certificate de înmatriculare într-o oră.

video >

sursa gandul

Link to comment

huh?

asta n-am auzito , eu urmez sa ma programez pt sala , ar fi mai urat asa deoarece eu am scoala + munca

cine o sa fie acasa?

Folosind serviciul unui curierat probabil vei lasa si un numar de telefon la care sa fi contactat de catre curier in caz ca nu esti gasit acasa.

Link to comment

Nu inteleg ce avea vechiul permis de l'au schimbat :/

adresa unde stai

si la cel nou are asa

no adress ( in caz daca te muti la alta casa sti ca trebuia sa te duci la sectie sa iti depui dosarul nou cu adresa.. )

la asta nou nu mai trebuie adresa

are "sanatatea ta" adica daca esti prost cu vederea , daca ai o boala scrie in permis

poza alb negru :| ( 2 poze fata si pe spate la permis am inteles ca mai are o poza ... deci nu sunt sigur 100% )

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...