Jump to content
Adi

Arheologii au descoperit primul teatru al lui Shakespeare

Recommended Posts

Arheologii au descoperit vestigiile primului teatru în care s-au jucat piesele lui Shakespeare, în estul Londrei, pe locul unde urmează să se construiască un nou teatru, au anunţat reprezentanţii Muzeului Londrei, citat de

Tower Theatre Company construieşte o nouă sală de spectacole pe locul care adăposteşte vestigiile Teatrului Shoreditch, pe scena căruia dramaturgul elisabetan a apărut mai întâi ca actor, iar mai târziu au fost montate acolo primele sale piese.

Shakespeare era actor în trupa The Lord Chamberlain's Men (oamenii lordului Chamberlain), care dădea reprezentaţii la Teatrul Shoreditch, unde au avut loc primele reprezentaţii din "Richard al III-lea", "Visul unei nopţi de vară" şi "Neguţătorul din Veneţia", consideră experţii.

Din cauza unui conflict cu trupa, în 1599, proprietarii teatrului din lemn l-au demontat în timpul nopţii şi au folosit materialul pentru a construi un alt teatru, The Globe, la sud de Tamisa.

Arheologii de la Muzeul Londrei au descoperit situl Teatrului Shoreditch, în formă octogonală, în timpul lucrărilor pentru construirea noului teatru al Tower Theatre Company.

Existenţa Teatrului Shoreditch este cunoscută de mult timp, însă nicun vestigiu nu a fost găsit până acum, potrivit reprezentantului muzeului, Tim Morley. Vestigiile vor fi conservate pe locul pe care va fi înălţat noul teatru.

"Faptul că vom construi un teatru pentru secolul al XXI-lea acolo unde câteva piese ale lui Shakespeare au fost montate pentru prima dată reprezintă o mare sursă de inspiraţie", a declarat Jeff Kelly, preşedintele Tower Theatre Company.

Sursa: NewsIn

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...