musthyzz Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Hai sa privim realist intrebarea "Exista sau nu extraterestrii "Drake equation N=R* x Fp x Ne x Fe x Fi x Fc x L N is the number of civilizations in our galaxy with which communication might be possible; R* is the average rate of star formation in our galaxy fp is the fraction of those stars that have planets ne is the average number of planets that can potentially support life per star that has planets fℓ is the fraction of the above that actually go on to develop life at some point fi is the fraction of the above that actually go on to develop intelligent life fc is the fraction of civilizations that develop a technology that releases detectable signs of their existence into space L is the length of time such civilizations release detectable signals into space.Este absurd sa spui ca suntem singuri intr-un univers vechi de 13.73 miliarde de ani (+ - 120 milioane) , cu o lungime de 93 de miliarde de ani lumina (est) , cu 50 (est) de miliarde de galaxii vizibile cu tehnologia existenta , cu 100 miliarde X 100 miliarde de planete , dintre care aplicand formula de mai sus (pentru cazul cel mai nefavorabil) ar rezluta 10,000,000,000 (10 miliarde) de planete capabile sa suporte forme de viata (inteligente 'au ba).Meditati.
ShoX Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Hai sa privim realist intrebarea "Exista sau nu extraterestrii "Drake equation N=R* x Fp x Ne x Fe x Fi x Fc x L N is the number of civilizations in our galaxy with which communication might be possible; R* is the average rate of star formation in our galaxy fp is the fraction of those stars that have planets ne is the average number of planets that can potentially support life per star that has planets fℓ is the fraction of the above that actually go on to develop life at some point fi is the fraction of the above that actually go on to develop intelligent life fc is the fraction of civilizations that develop a technology that releases detectable signs of their existence into space L is the length of time such civilizations release detectable signals into space.Este absurd sa spui ca suntem singuri intr-un univers vechi de 13.73 miliarde de ani (+ - 120 milioane) , cu o lungime de 93 de miliarde de ani lumina (est) , cu 50 (est) de miliarde de galaxii vizibile cu tehnologia existenta , cu 100 miliarde X 100 miliarde de planete , dintre care aplicand formula de mai sus (pentru cazul cel mai nefavorabil) ar rezluta 10,000,000,000 (10 miliarde) de planete capabile sa suporte forme de viata (inteligente 'au ba).Meditati.Normal k trebuie sa fie ceva vietati, nu neaparat forme de viata inteligente, unii inteleg extraterestru prin cap mare, verde si fff destept, posibil sa fie unele bacterii sau microbi cine stie pe unde, deci exista extraterestrii. :)
rhazek Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Mereu m-a fascinat subiectu asta. Poate exista extraterestrii dar nu stie nimeni, poate exista dar e pastrat secret, dar e absurd sa spui ca nu exista viata de orice fel in tot Universul. Oricum avand in vedere ca nu exista nici un fel de dovezi concrete si acceptate de toata lumea trebuie sa fim deschisi ambelor posibilitati (exista/nu exista)Eu cred ca exista pe undeva p-acolo :)
Razvan Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Hai sa privim realist intrebarea "Exista sau nu extraterestrii "Drake equation N=R* x Fp x Ne x Fe x Fi x Fc x L N is the number of civilizations in our galaxy with which communication might be possible; R* is the average rate of star formation in our galaxy fp is the fraction of those stars that have planets ne is the average number of planets that can potentially support life per star that has planets fℓ is the fraction of the above that actually go on to develop life at some point fi is the fraction of the above that actually go on to develop intelligent life fc is the fraction of civilizations that develop a technology that releases detectable signs of their existence into space L is the length of time such civilizations release detectable signals into space.Este absurd sa spui ca suntem singuri intr-un univers vechi de 13.73 miliarde de ani (+ - 120 milioane) , cu o lungime de 93 de miliarde de ani lumina (est) , cu 50 (est) de miliarde de galaxii vizibile cu tehnologia existenta , cu 100 miliarde X 100 miliarde de planete , dintre care aplicand formula de mai sus (pentru cazul cel mai nefavorabil) ar rezluta 10,000,000,000 (10 miliarde) de planete capabile sa suporte forme de viata (inteligente 'au ba).Meditati.stii? crezi ca o ecuatie ca aia poate demonstra ceva? poate ca "viata" nu este peste tot tinuta de aer, mancare si apa.. poate ca alienii aia nu se imnultesc prin fecundatie.. si stii care e paradoxul? ca oamenii, care nu au vazut asa ceva niciodata, care cica studiaza acest tabu, isi permit sa isi dea cu parerea, sa se autointituleze experinti in asa ceva, cand defapt habar nu au.. parca e asa.. urat sa spui ceva despre un lucru, despre care nu ai habar si nu ai cum sa ai habar.. adica e ca si cum oamenii din antichitate ar fi zis ca centrul pamantului este o stanca.. si ar fi incercat prin nujce metode sa demonstreze asta ca ei ar fi ferm convinsi.. de ce? pentru ca la suprafata pamantul este solid.. si daca sapi e din ce in ce mai greu.. ar fi fost o logica, dar nu ar fi insemnat ca este adevarat.. ala a fost doar un exemplu de al meu ca nu aveam la ce sa ma gandesc.. dar in fine.. ecuatia aia nu demonstreaza nimic.. nu mi se pare nimic atat de filosofic si complicat.. daca stii ceva engleza si citesti putin acolo e normal sa fie logic asa ceva.. bine.. asta daca stii sa numeri.. in plus "varsta" universului este de asemenea estimata, si atat se crede asta nu inseamna neaparat ca e chiar atat de "batran", sau ca e mai "tanar" sau chiar mai "batran", cat despre suprafata.. oamenii nu au echipament destul de performant sa ajunga la un "capat" al universului.. poate ca defapt e un string, sau poate ca intr-adevar e infinit.. who knows? adica e usor sa te joci cu cifrele, dar nu inseamna ca ai si dreptate.. eu sincer cred ca exista, si stii de ce? cred ca "inceputul timpului nu exista".. nu cred ca dumnezeu a facut lumea, cred in teoria stringurilor, cred ca noi avem "vieti" doar din intamplarea de a ne afla pe terra.. cred ca sufletul e o unda, cred ca totul poate fi explicat de fizica si orice lucru are o "forma fizica".. si cred ca asa cum noi suntem din intamplare poate mai sunt si "altii" ca noi.. si cred ca am zis prea mult..le: care vrea sa comenteze, va rog cititi de 2 ori, vedeti unde vreau sa bat, cititi o data teoria stringurilor si abia apoi apasati pe add replay.. multumesc!
Bl0ndA- Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 (edited) Am si eu o fantoma o blonda cu ochi albastri si cu niste balcne mari si ma bantuie si o zis ca mi-o trage la nopte:))warn up Edited August 7, 2008 by IceMan
qwertyz0r Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Am si eu o fantoma o blonda cu ochi albastri si cu niste balcne mari si ma bantuie si o zis ca mi-o trage la nopte:))serios? pleaca mah dp forum ca nu esti un superstar.
Bl0ndA- Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 serios? pleaca mah dp forum ca nu esti un superstar. Mane nu stiu la ce te referi
Glau Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 tot se vorbeste de anumite descoperiri , aterizari , capturari ma uit mult la Tv :P Parerea altora !? sunt sau nu ? eu cred ca exista dar nu cred in ce-am vazut in asa zisele "stiri de senzatie"
Extrem One Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Normal ca exista, voi chiar credeti ca traim intr-un univers NELIMITAT singuri ? trebuie sa fi prea incuiat...asa cum am evoluat si noi, evuleaza pe alte planete si altii, nu mi se pare nimic iesit din comun...
Agr3siv Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Dupa parerea mea, credinta in Dumnezeu si cea in extraterestrii sta astfel:In preistorie, oamenii credeau in anumite puteri miraculoase ale catorva animale. Ele cu adevarat nu existau. In antichitate se credea in zei care, de asemenea, nu existau. In ziua de astazi credem in Dumnezeu, Allah, etc. Peste cateva secole nu o sa mai credem nici in El.Asa si cu extraterestrii.
Domino628 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Dupa parerea mea, credinta in Dumnezeu si cea in extraterestrii sta astfel: In preistorie, oamenii credeau in anumite puteri miraculoase ale catorva animale. Ele cu adevarat nu existau. In antichitate se credea in zei care, de asemenea, nu existau. In ziua de astazi credem in Dumnezeu, Allah, etc. Peste cateva secole nu o sa mai credem nici in El. Asa si cu extraterestrii. Gresesti enorm,faci niste confuzii mari Credinta difera de la cultura la cultura,de ex dacii credeau in Zamolxes,popoarele arabice is cu Allah de mult timp,egiptenii cu zeii lor care de multe ori sunt diverse animale. Nu cred ca este cineva care sa creada in extraterestii in sensul asta,adica sa se inchine la o fiinta de pe Marte :-j
Agr3siv Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Ai inteles gresit ce am vrut mai sus sa spun. Am enumerat cateva perioade istorice cu un popor si in ce credeau ei. Adevarul este ca nu m-am exprimat nici eu cum trebuie.Nu a zis nimeni ca ne inchinam la fiinte extra-terestre. Aici se pune intrebarea: crezi ca exista?Eu unul cred si imi doresc foarte mult sa vad una. Am intentii pasnice. :)
Domino628 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Nu a zis nimeni ca ne inchinam la fiinte extra-terestre. Aici se pune intrebarea: crezi ca exista?Eu unul cred si imi doresc foarte mult sa vad una. Am intentii pasnice. :)Normal ca o fi pe undeva,crezi ca la fel nu s-au intrebat si oamenii preistorici?"Ba,o fi vreun om dupa oceanul asta?"ps:la cat de mare e universul asta...e ca si cum eu as avea un hard de 1 terra si tin pe el o melodie mp3 #-o
Razvan Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Gresesti enorm,faci niste confuzii mari Credinta difera de la cultura la cultura,de ex dacii credeau in Zamolxes,popoarele arabice is cu Allah de mult timp,egiptenii cu zeii lor care de multe ori sunt diverse animale. Nu cred ca este cineva care sa creada in extraterestii in sensul asta,adica sa se inchine la o fiinta de pe Marte :-j stii? asta e faza.. ca nujce cercetatori din sua vor sa demonstreze ca pe vremea mayasilor au aterizat extrateresti pe terra si ei au crezut ca sunt zei.. de aia is nujce statui cu mainile ridicate spre cer, si alte asemenea "dovezi" .. in fine sa vezi: tot aia sustineau ca extraterestii s-au imperecheat cu mayasii ca au descoperit un craniu mai ciudat.. nu prea iti pot da mai multe informatii ca sincer mai mult de atat nici eu nu am inteles/retinut, dar daca te-ai uitat pe discovery sau national geographic probabil ca stii despre ce e vorba.. oricum presupun ca simti ca-ti insulti inteligenta daca poti crede in asemenea aberatii .. cat despre religie eu cred ca e doar.. o lege facuta de oameni pentru oameni, insa inteleasa gresit.. Nu a zis nimeni ca ne inchinam la fiinte extra-terestre. Aici se pune intrebarea: crezi ca exista? Eu unul cred si imi doresc foarte mult sa vad una. Am intentii pasnice. chiar si numai dupa nick se vede :kar:
PoC Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Existenta formelor de viata pe alte planete in univers este foarte posibila, a vietii inteligente mai mult sau mai putin.Oricum daca ar exista esti sansa foarte misca sa semene cu ce ne-am obisnuit noi, ma refer la aspect, mod de comunicare.Viata si evolutia depind de n factori, si la noi daca nu ar fi fost comenta care ar fi schimbat fata planetei ma refer la disparitia dinozaurilor, poate acum am fi fost niste soparle, sau poate nu ar fi existat viata inteligenta pe Terra :)E un subiect larg si aici fiecare e cu parerile lui :)
Domino628 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 stii? asta e faza.. ca nujce cercetatori din sua vor sa demonstreze ca pe vremea mayasilor au aterizat extrateresti pe terra si ei au crezut ca sunt zei.. de aia is nujce statui cu mainile ridicate spre cer, si alte asemenea "dovezi" .. in fine sa vezi: tot aia sustineau ca extraterestii s-au imperecheat cu mayasii ca au descoperit un craniu mai ciudat.. nu prea iti pot da mai multe informatii ca sincer mai mult de atat nici eu nu am inteles/retinut, dar daca te-ai uitat pe discovery sau national geographic probabil ca stii despre ce e vorba.. oricum presupun ca simti ca-ti insulti inteligenta daca poti crede in asemenea aberatii ..E foarte posibil,mai ales ca in multe biserici s-au gasit picturi foarte ciudate:http://www.descopera.ro/galerie/1058271-oz...arta-medievala#http://www.razboiulnevazut.com/ozn-ul-din-...a-lapusnic.html
Razvan Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 a2a chestie chiar e interesanta.. am sa ma duc si eu acolo o saptamana sa vad cu ochii mei presupusele ciudatenii..
Guest wrwxz Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 EXISTA (punct) (daca nu ar fi nu s-ar povesti)
Razvan Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 EXISTA (punct) (daca nu ar fi nu s-ar povesti)asa.. deci si sfinxul si fat-frumos si griffonul si pestisorul de aur au existat pentru ca se povesteste de ei?
Extrem One Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 sa.. deci si sfinxul si fat-frumos si griffonul si pestisorul de aur au existat pentru ca se povesteste de ei? Nu vad legatura, esti complet pe langa subiect, nu vorbim aici de basme sau de imaginatia unui poet oarecare.Vorbim de lucruri simple si logice, hai sa merg mai incet...ce ai invatat la scoala ? unde este apa este viata, asa-i ? sunt sigur ca te-ai convins si tu de asta. Ok...si deci ? pai simplu, avem universu, galaxii...milioane de planete/stele...TERRA e singura planeta cu apa ? :dooh: chiar daca raspunsul este DA, un microorganism se poate adapta si fara apa, depinde doar de cativa factori (nici nu cunostem toate resursele existente in univers, ce sa mai vorbim de combinatii si legaturi complexe intre TOATE elemente).Daca stau si ma gandesc serios, posibilitatile sunt NELIMITATE si ma depasesc la cate sunt deja cunoscute...Raspunsul este garantat ca exista extrateresti care sunt cu mult peste noi sau cu mult sub noi din punct de vedere tehnologic.