Jump to content
Luci

Prima bursă a locurilor de muncă pentru deţinuţi

Recommended Posts

Pentru prima dată în România, Penitenciarul Galaţi a găzduit o bursă a locurilor de muncă pentru deţinuţii care vor părăsii închisoarea în următoarea lună. Evenimentul a avut loc vineri, atunci când angajatorii au oferit deţinuţilor interesaţi aproximativ 150 de slujbe. Oferta a fost mai mult decât generoasă, pentru că la târgul de slujbe au participat doar 100 de deţinuţi. Majoritatea job-urilor au provenit din domeniul construcţiilor: zidar, tâmplar, instalator. Nu au lipsit nici domenii de activitate mai puţin întâlnite.

Unul dintre actualii puşcăriaşi are şansa, peste câteva zile, să devină peisagist, activitate pentru care poate fi plătit cu până la 4.000 lei pe lună. Omul va trebui să dovedească, în viitoarea meserie, că deţine cunoştinţe serioase de mecanică şi horticultură, după cum îşi doreşte patronul firmei care urmează să-l angajeze. La această bursă a locurilor de muncă, deţinuţii s-au pregătit din timp şi au învăţat de la cunoscători cum trebuie completat un CV pentru ca angajatorul să-şi facă o imagine corectă despre solicitant.

Nu au lipsit nici ofertele de posturi care necesitau ca angajatul să aibă studii superioare. Cel mai dezamăgit la târgul de job-uri a fost un ofertant din domeniul confecţionării de încălţăminte, care nu a primit nici o cerere de angajare. La polul opus s-au aflat deţinuţii participanţi la bursa de locuri de muncă, oameni care atunci când vor fi liberi se vor lovi de reticenţa angajatorilor, din cauza cazierului. Pentru că această primă experienţă a fost o reuşită, conducerea Penitenciarului Galaţi afirmă că va organiza trimestrial târguri de slujbe pentru deţinuţii care se apropie de momentul eliberării.

Sursa:Gandul

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...