Jump to content
Luci

În Bucureşti parcarea e mai scumpă decât maşina

Recommended Posts

În unele cazuri, un loc de parcare subteran este mai scump cu 1.000 de euro faţă de unul suprateran

Previziunile pentru acest an arată că preţul parcărilor va creşte cu până la 10%

Un loc de parcare în noile ansambluri rezidenţiale depăşeşte cu mult valoarea unui autoturism Dacia Logan. Astfel, preţul mediu pentru un loc de parcare subteran ce are o suprafaţă de 12 metri pătraţi este de 15.000 de euro plus TVA. Cele mai ieftine locuri de parcare sunt cele supraterane, care se vând ca pâinea caldă, unde preţurile diferă în funcţie de proiect. Prin urmare, un astfel de loc de parcare costă 4.000 de euro plus TVA într-un ansamblu din Colentina, 6.000 de euro plus TVA într-unul din zona Splaiul Unirii şi 8.000 de euro într-unul situat în zona Băneasa.

Chiar dacă noile ansambluri rezidenţiale oferă un număr mai mare de parcări decât cel al apartamentelor, în unele cazuri cererea depăşeşte oferta, iar dezvoltatorii caută terenuri în apropierea acestora pentru dezvoltarea altor locuri de parcare, este de părere Sorin Lăcustă, directorul de proiecte rezidenţiale din cadrul firmei imobiliare Regatta.

Chiar şi asa, locurile de parcare rămâne una dintre marile probleme ale Bucureştiului. La un parc auto estimat de Poliţia Rutieră la 1,1 milioane de maşini, cu o creştere de 125.000 de alte autoturisme pentru acest an, cele aproape 40.000 de locuri de parcare ?oficiale” existente la nivelul Capitalei nu fac faţă, trotuarele şi pistele pentru biciclişti devenind cel mai adesea locuri de parcare.

Parcările blocurilor vechi, mai ieftine

Locatarii blocurilor vechi din sectorul 1 plătesc 76 de lei pe an pentru locul de parcare. ?S-a discutat acum o lună despre scoaterea taxei pentru locul de parcare din apropierea blocurilor vechi, însă nu s-a ajuns la nici o hotărâre oficială”, spune Liviu Ungureanu, şef birou parcaje la primăria sectorului 1. În unele cazuri, un loc de parcare suprateran este mai ieftin decât unul subteran cu până la 1.000 de euro. Pentru acest an, specialiştii estimează că preţul parcărilor ar putea să se aprecieze cu maximum 10% faţă de anul trecut.

Sursa:Gandul

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...