Jump to content
Luci

Vizitatorii unei expozitii au privit nepasatori un caine torturat in numele artei

Recommended Posts

Doua milioane de oameni au semnat deja o petitie in care este condamnat modul in care a fost tratat bietul animal

Despre cruzimea si dispretul cu care sunt tratate animalele, in special cainii, s-a tot scris in ultima vreme si cu siguranta ne vom mai intalni cu cazuri de torturare a patrupedelor nevinovate. Un exemplu in acest sens este Natividad, un maidanez din Nicaragua, care a fost legat de peretele unei galerii de arta, banuindu-se ca a fost lasat sa moara. Povestea l-a facut celebru pe cainele vagabond, intrucat doua milioane de oameni au semnat deja o petitie in care se condamna modul in care a fost tratat. Desi mai multe asociatii care lupta pentru drepturile animalelor au investigat acest caz, nimeni nu poate sti, in acest moment, daca patrupedul este viu sau mort. Intre timp, Guillermo "Habacuc" Vargas, care era necunoscut in afara Nicaraguei, a devenit unul dintre cei despre care se vorbeste cel mai mult in ultima vreme. Asta pentru ca Nicaragua a aparut legat intr-o expozitie ce a apartinut pretinsului artist.

Expozitia a avut loc in luna octombrie a anului trecut la o galerie din Manwhichagua. Nu se stie insa cu exactitate cat timp a fost catelul acolo sau ce s-a intamplat cu el dupa incheierea evenimentului, intrucat Vargas a refuzat sa faca declaratii cu privire la starea de sanatate a catelului. Acest lucru a alimentat si mai mult speculatiile potrivit carora totul a fost doar o manevra de presa. La inceput s-a spus ca Natividad a fost legat de un perete pentru a se urmari reactia oamenilor la vederea bietului animal. Ulterior, dupa ce incidentul a facut inconjurul lumii, Vargas a sustinut ca a vrut sa scoata in evidenta chinurile prin care trec in fiecare zi miile de caini vagabonzi din America Centrala. Exista totusi informatii potrivit carora Guillermo Vargas Habacuc a luat catelul, l-a legat de un perete in incinta galeriei de arta si l-a lasat sa moara de foame si de sete. Din pacate, in tot acest timp, vizitatorii galeriei nu au facut nimic pentru bietul animal.

Dupa presiunile tot mai mari facute de asociatiile care lupta pentru drepturile animalelor, presedintele galeriei, Juanita Bermudez, a declarat: "In afara de trei ore, timpul in care a fost deschisa expozitia, cainele nu a fost legat. El a fost hranit in mod regulat chiar de Vargas". La randul sau, un reprezentant al Asociatiei Mondiale pentru Protectia Animalelor a spus ca "toate incercarile de a discuta despre cele intamplate cu Vargas sau cu unul dintre reprezentantii lui au fost intampinate de tacere".

Sursa:Ziua

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...