Jump to content
[k1ll]

Orezul cu trandafiri, bun pentru ficat!

Recommended Posts

Imagine IPB

Puţini ştiu că florile pot fi folosite şi pe post de alimente. În medicina tradiţională chineză, foarte multe reţete au la bază florile parfumate, care conţin şi multe vitamine. Specialistul Click!, medicul chinez Hao Chun Yuan, vă oferă azi trei astfel de reţete, gătite în cel mai simplu mod cu putinţă.

1. Florile de trandafir au vitamine şi elemente esenţiale cu rezultate foarte bune împotriva îmbătrânirii pielii, dar şi a îmbunătăţirii activităţii sistemului nervos. Consumul lor stimulează circulaţia sângelui şi echilibrează energia ficatului. Pentru pilaful de orez cu trandafiri avem nevoie de florile de trandafir nedesfăcute, dar uscate.

Se pune la fiert apa (1000 ml) şi când dă în clocot, se adaugă orezul şi se fierbe până când este aproape gata. Se adaugă 5 grame de flori uscate de trandafir şi se mai fierbe 5 minute. După gust, se poate adăuga puţină miere, dar cel mai indicat este să se consume simplu, chiar dacă nu e aşa de gustos.

2. Florile de iasomie conţin şi ele foarte multe vitamine şi sunt foarte bune pentru piele. În lunile iulie, august, când florile încă nu s-au desfăcut, se culeg şi se pun la uscat. Se prepară un pilaf, folosindu-se cantităţile de mai sus. Se adaugă cinci grame de flori de iasomie. Preparatul va avea un parfum pătrunzător şi extrem de liniştitor.

3. Florile de piersic conţin vitaminele A ,B şi C. Consumul lor contribuie la dilatarea vaselor de sânge, ajută la deblocarea meridianelor, hidratează pielea şi sunt foarte bune împotriva petelor apărute la bătrâneţe. Florile de piersic se fierb aproximativ 10 minute împreună cu orezul care este aproape gata. Preparatul e foarte bun pentru persoanele cu ten uscat.

Florile de cais vă scapă de coşuri

Florile de cais îmbunătăţesc calitativ energia organismului, deblochează meridianele, sunt de ajutor în reumatism, dar efectul cel mai recunoscut este împotriva petelor negre şi a coşurilor.

Sunt recomandate pentru o prospeţime a feţei. Aceste flori sunt folosite în special în scopuri de înfrumuseţare şi bineînţeles că femeile sunt cele care pot profita cel mai mult de proprietăţile lor.

Sursa:Click.ro

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...