Luci Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 NVIDA cauta solutii si cere ajutor de la VIA pentru a realiza o platforma low-cost ce include chipset, procesor si grafica, care sa surclaseze variantele Intel.NVIDIA a dezvaluit planurile de dezvoltare pentru ceea ce compania numeste "Cel mai ieftin PC Vista Premium din lume". Platforma va utiliza un procesor VIA Isaiah cuplat cu un chipset NVIDIA integrat. Conform declaratiilor, combinatia Isaiah + NVIDIA IGP poate tine in frau 36 GFLOPS fata de cei 6,4 GFLOPS de care este capabila o combinatie comparabila, bazata pe Celeron si un chipset Intel 945 IGP/ICH4. NVIDIA mai sustine ca aceasta platforma va rula fara probleme sub Windows Vista Premium, va avea suport pentru Blu-ray HD si DX10, si va costa sub 45$.Testul real insa va trebui sa puna fata in fata Isaiah cu noile procesoare Diamondville bazate pe nucleul Atom de la Intel ce vor inlocui actualele procesoare Celeron folosite in platformele low-cost. In acest moment nu exista teste independente pentru a vedea cum se comporta in realitate procesoarele Intel Atom, dar sunt sperante ca NVIDIA si VIA vor reusi sa zdruncine suprematia Intel in acest segment. Sursa: DailyTech
Razvan Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 nici eu nu cred ca o sa surclaseze intelul prea curand..si totusi nu am inteles 2 lucruri: 1. or sa aiba si chipset si placa video separat?2. "o platforma low-cost ce include chipset, procesor si grafica"toate acestea vor fi intr-un ansamblu? daca da nu cred ca or sa aiba succes.. majoritatea incearca sa isi imbunataseasca calculatorul piesa cu piesa, asta a fost principiul pe care m-am bazat cand am zis aia..
Luci Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 nici eu nu cred ca o sa-l surclaseze prea tarziu,dar baietii muncesc...si incet incet eu zic ca o sa reuseasca :>
Stalk3r Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 am inteles mai mult decat n`am inteles nimic , deci ei vor sa fac o platforma complect noua .. , Box ... mother board .. etc etc etc etc .. , sau doar procesor si ce mai zicea acolo ?
Azra'il Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 n`o sa surclaseze Intel niciodata :)De ce nu? NVIDIA face placi de baza bune, chiar foarte bune, iar VIA face procesoare low-cost (care mai si consuma foarte putin) excelente.
Mysterio Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 De ce nu? NVIDIA face placi de baza bune, chiar foarte bune, iar VIA face procesoare low-cost (care mai si consuma foarte putin) excelente. sincer nu stiam ca nVidia face placi de baza .. dar daca o fii cum zici tu .. poate iese ceva :tiphat: sa ne asteptam la ceva frumos din partea lor :)
johnyioan Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 S-ar putea sa fie un fel de consola :)cred :yum:
oclaudiu Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Oricum, nu va asteptati sa jucati Crysis sau Unreal Tournament 3 cu detaliile la maxim pe aceasta platforma. Nici nu stiu daca vor rula aceste titluri macar pe low.
Sabotor78 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 De fapt nVidia nu produce placi de baza sau placi video, numai chipseturile pentru ele.... Iar procesoarele VIA nu sunt excelente, sunt doar extrem de economice. Dar pretul platit pentru asta e performanta.
Razvan Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 De fapt nVidia nu produce placi de baza sau placi video, numai chipseturile pentru ele.... Iar procesoarele VIA nu sunt excelente, sunt doar extrem de economice. Dar pretul platit pentru asta e performanta.te inseli amarnic prietene.. NVidia nforce is chipseturile.. NVidia gforce sunt placile video.. si ca sa vezi si placi de baza nvidia nforce:http://www.nvidia.com/page/mobo.html
Sabotor78 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 te inseli amarnic prietene.. NVidia nforce is chipseturile.. NVidia gforce sunt placile video.. si ca sa vezi si placi de baza nvidia nforce:http://www.nvidia.com/page/mobo.html Amice, stai jos, ai 1 pe ziua de astazi. Nici nu ma chinui sa-ti explic de ce, intreaba si tu in dreapta si-n stanga, poate asa mai aflii una-alta...
Stalk3r Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 ok ... ma lamureste si pe mine cineva ? pana la urma e un sistem complect nou sau doar mobo .. procesor etc ?