Jump to content
Razvan

question

Recommended Posts

Posted

ei bine la mine la liceu majoritatea profesorilor daca ai sa zicem 9,9,10 in oral si 10 in teza calculeaza asa:

9+9+10=28

28/3=9.33333333333333333333333333...~9.33

9.33*3=27.99

27.99+10=37.99

37.99/4=9.4975~9.49~9

da bine am zis cum calculeaza ei

normal ar fi desigur ((9+9+10)/3)*3=28

adica lol^^

((9+9+10)/3)*3=(28/3)*3=9.(3)*3=28

sau mai simplu 28*3/3=28 logic^^

dupa ei vine ca

28/3=9.33333333333333333333333333..~9.33

9.33*3=27.99

adica 27.99=28.00

cam absurd..

erm.. pe mn ma enerveaza treaba asta de aceea am postat.. la voi se calculeaza asa? si treaba e ca sunt la clasa de mate info si vine profa de eng si imi zice ca stie ea mai bine sa calculeze.. si de multe ori ii ies medii cu 9.49 sau 8.49..

Posted

La materile la care dai teza se calculeaza asa cum o fac profesorii. Sistemul asta e de vreo 2-3 ON, ma bucur ca te-ai prins si tu :P

Avantajul e ca poti cu o medie mare in oral sa iei o nota foarte mica in teza ...

Posted

pana semestru trecut nu am mai patit asta..

adica la 9,9,10 si 10 in teza sa imi dea media 9^^.. chiar e absurd

adica (28*3/3+10)/4=38/4=9.5 nu 9.49..

Posted

Asta e ...

Singura treaba buna e ca teza nu te ajuta sa-ti maresti media ci te ajuta sa nu o scazi... puteai si tu sa te straduiesti sa mai iei un 10 :P

Dupa mine e mult mai bine asa - nu ma mai stresez asa de mult la teze :P

PS: probabil esti inca in 5-8 dar ai sa vezi ca la liceu o sa tragi pt fiecare nota ca nebunu si nu cred ca o sa-ti convina sa prinzi o zi proasta in ziua tezei si sa se duca totu pe rapa ...

Posted

btw sunt in clasa a10a^^

si nu ma refeream ca nu imi convine faptul ca teza e 25%, ci ca ma oftica faptul ca profii is atat de prosti incat nu pot calcula corect.. adica

(9+9+10)*3/3=28, si in niciun caz 27.99

adica (28+10)/4=9.5, si in nicidecum 9.4975.. la asta ma refeream.. si te intrebam daca si la tine 28/3*3=27.99 sau este egal cu 28?

edit: "si nicidecum" *

Posted

cica e de la minister regula cu .49, dar tot profesorii care stiu ca x*y/y=x mai pun o nota din burta ca sa nu mai iasa cu .49

regula lor tampita contrazice matematica, dar traim in romania...

daca la bac merge sa dau un raspuns cu x.49 ?:)

Posted

btw sunt in clasa a10a^^

si nu ma refeream ca nu imi convine faptul ca teza e 25%, ci ca ma oftica faptul ca profii is atat de prosti incat nu pot calcula corect.. adica

(9+9+10)*3/3=28, si in niciun caz 27.99

adica (28+10)/4=9.5, si in nicidecum 9.4975.. la asta ma refeream.. si te intrebam daca si la tine 28/3*3=27.99 sau este egal cu 28?

:))

pasta n-am mai auzit-o ...

profesoru ala ori e idiot ori nu vrea sa-ti dea media 10 ;)

Posted

:))

pasta n-am mai auzit-o ...

profesoru ala ori e idiot ori nu vrea sa-ti dea media 10 ;)

pai uite de ce da asa.. ca ei calculeaza: 28/3= 9.(3)~ 9.33 de asta nu da

ca 9.33*3=27.99, iar 9.(3)*3=28

oricum.. inv in romania e de rahat.. si majoritatea profilor fac asa..

Posted

eeeii facem din tzantzar armasar . roaga-te si tu de el unpic mai mult .. :/

voi va rugati de profi sa va puna 10? :rofl1: ce vremuri au mai fost si in liceu :crazy:

Avantajul e ca poti cu o medie mare in oral sa iei o nota foarte mica in teza ...

cam asa e :P

Posted

Ma, nu stiu dc te strezi asa ...

Si eu sunt tot a 10-a si notele pot sa spun ca sunt ultimul motiv pt care ma duc la scoala. Ma duc la scoala sa raman cu ceva din cap dupa ce stau 6-7 in banca, ma duc sa ma simt bine, nicidecum sa stau stresat ca nu stiu lectia, si mai sunt si alte motive mult mai bune de a merge la scoala . Conteaza si notele in oarecare masura, asta pt "demnitatea" ta, note care o sa vina de la sine daca esti serios ....

Oricum notele nu reflecta valoare adevarata a unui elev. De ex, recent,eu am luat un 3 la romana (n-am avut caietul) ... asta nu inseamana ca sunt de 3; nu-i nimic - am timp sa recuperez.

Si ... pe viitor la toate facultatile se va intra pe baza examenului de admitere.

Posted

stiu refresh.. dar e vorba ca eu is olimpic la cateva (mate/fizica) si nu pot sa am media sub 9.50.. deja m-am distrat destul.. si mi-a iesit 9.40.. intelegi? asta e treaba

Posted

stiu refresh.. dar e vorba ca eu is olimpic la cateva (mate/fizica) si nu pot sa am media sub 9.50.. deja m-am distrat destul.. si mi-a iesit 9.40.. intelegi? asta e treaba

De ce nu poti sa ai sub 9.50, e vreo regula? (chiar nu stiu) :-?

Posted

nu.. dar la noi in clasa e cam asa.. intre 9.30-10.00 aia buni, sub 9.30 aia prosti.. nu vreau sa fiu atat de aproape de limita..

Posted

Aveti si voi o mentalitate ... #-o

Esti olimpic la mate si fizica, brovo tie. Pai ... daca esti olimpic la fizica nu inseamana ca trebuie sa ai media 10 la romana sau biologie ;).

Oricum invatamantul romanesc este inca la stadiul : " este olimpic la mate, sa-i dam 10 pe linie la toate materiile "

Si tocmai ca esti olimpic ar trebui sa fi lipsit de griji. E clar ca o sa mergi pe mate-fizica asa ca pe restu materiilor... La facultate o sa ai loc asigurat daca menti stacheta sus ...

Hai ca am spus tot ce aveam de spus . (punct ) :D

Posted

nu.. dar la noi in clasa e cam asa.. intre 9.30-10.00 aia buni, sub 9.30 aia prosti.. nu vreau sa fiu atat de aproape de limita..

:rofl1: :rofl1: :rofl1:

Asta e cea mai mare tampenie pe care am auzit-o azi. Adica daca eu am fost la faza pe tara la o anumita olimpiada, iar la chimie (de exemplu) nu sunt de 9-10, sunt automat prost? Dude, daca tu te axezi pe anumite materii, nu e obligatoriu sa ai 10 la toate (inveti mai mult la materiile care iti plac si de care ai nevoie). Daca dai la medicina, ai nevoie de 10 la istorie&geografie?

Posted

da omule ...ai nevoie ,pt ca ai nevoie de medii...dar daca aduci rezultate bune la olimpiada vei intra la ce facultate vrei :D

Posted

suferi rau de tot omule, ma rog suferiti, voi, colectivu daca aveti mentalitatea asta

si legat de 9.4999999999999999 e normal si legal sa-ti dea 9 si nu 10 pentru ca 4<5 deci aproximarea se face prin scadere nu prin adaos, tu ala olimpic la mate, ar trebui sa sti asta si sa nu faci atata zarva, dar w/e

Posted

da bine.. totusi e dreptul meu ala.. si nu imi poti zice ca nu is de 10 la istorie..

Man, era un exemplu. Din partea mea, poti sa fi de 11 la toate materiile :tiphat:

Posted

suferi rau de tot omule, ma rog suferiti, voi, colectivu daca aveti mentalitatea asta

si legat de 9.4999999999999999 e normal si legal sa-ti dea 9 si nu 10 pentru ca 4<5 deci aproximarea se face prin scadere nu prin adaos, tu ala olimpic la mate, ar trebui sa sti asta si sa nu faci atata zarva, dar w/e

deci si la tine 28/3*3=27.99?

Posted

:blink: nu ma mai mira nimic legat de sistemul educational romanesc..din pacate in ultimii ani s-a dus totul pe rapa..admiterea..mediile...examenele :) asa ca de ce nu si notele ?

Posted

Lol, mi s-a intamplat si mie acum vreo 3 , 4 ani... prin clasa a 11 a parca. Am rezolvat, a rotunjit media proful dupa ce m-am certat cu el o jumatate de ora (culmea era prof de mate) . Mi se pare o porcarie ... ca tot sistemul :P

Posted

acum asa e regula asta :|

desi mi se pare o lege stupida,pana acum nu prea avea cum sa-ti iasa 9,49..dar acum :|

si sunt profesori care iti dau 10 dar altii dau 9 :|

:banghead:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...