a1urea Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 tera aparata ? de ce nu ... aici totul depaseste perceptia si rationamentul omului , omul nu poate sa inteleaga cum ziua nu mai are 24 de ore dar totusi poate sa perceapa si sa simta schimbarile prin care trecem .Oricum , nu cred ca cei ce studieaza ''fenomenul'' acesta .. 2012 au termiinat liceul Tehnic sau ceva asemanator .. mai ales in Romania . asa ca nu va puneti sa judecati acest raport ca fiind o prostie :) e simplu sa zici ca e o mare prostie . Totusi cei care il studieaza sunt scoliti ... este implicata chiar si NASA , dar nu se vrea stiut acest lucru ... e simplu ca in massmedia sa zici ca niste 'nebuni' de cercetatori .au descoperit peste noapte ''chestia'' asta . cand se implica si guvernul , mai ales NASA eu cred ca totul are un sens ... acuma daca voi luati lucrurile asa , treaba voastra :) NASA si guvernul American ...implicit RUSIA ascund lucruri pe care oamenii nu ar fi pregatiti sa le inteleaga .. un bun exemplu ar fii , experimentele dintr-o padure de langa Stalingrad ( actualul VolvoGrad) pe o asa numita masina a timpului ... se stiu multe lucruri , dar nu se vor facute public aceste lucruri . Pace.:) Hai sa te iau altfel ... Terra aparata ... Media perioadei orbitei cometei Halley este de 76 ani dar nu pot fi calculate datele reapariţiilor doar scăzând multipli de 76 ani din 1986. Gravitaţia planetelor alterează perioada orbitală de la o revoluţie la alta. Efectele nongravitaţionale (cum ar fi reacţia gazelor fierbinţi rezultate din trecerea sa prin apropierea Soarelui) joacă şi ele un rol important, însă mai mic în modificarea perioadei orbitei. Între 239 înainte de Cristos şi 1986, perioada orbitei a variat între 76,0 ani (în 1986) şi 79,3 ani (în 451 şi 1066). Cea mai apropiată trecere pe la periheliu de perioada lui Cristos a fost în 11 înainte de Cristos şi 66 după Cristos; nici unul din evenimente nu s-a întâmplat deci în timpul vieţii lui Cristos. Cea mai cunoscută apariţie s-a întâmplat în 1066 când a fost văzută în timpul bătăliei de la Hastings, eveniment comemorat în pictura pe material textil Bayeux. http://www.astrotm.home.ro/Cele%20noua%20planete/halley.htm Cred ca avea ocazia sa se "topeasca" de vreo 10-20 ori pana acum. :) Acum sa calculam ... Avem cometa Halley si inca cativa asteroizi care au trecut de cateva ori pe parcursul a 2000 de ani periculos de aproape de pamant. Ce mai avem ? O bariera de provenienta extraterestra despre care nu se specifica decat ca a fost descoperita ... La ce distanta de Terra se afla acea bariera; si ma refer la o distanta exacta ? Ti-ai pus intrebarea asta ? La ce mai exista gravitatia planetelor din Sistemul Solar ? Mai departe ... Vorbind strict stiintific, o inversare a polilor Terrei este PERFECT posibila. Acest fenomen s-a mai produs in trecut de foarte multe ori. Din pacate nu exista o ciclicitate precisa dupa care sa se poata prezice exact cand se va intampla. Totul depinde de dinamica interna a nucleului pamantului. Practic, s-au putut observa, studiind rocile vulcanice, schimbari ale polilor magnetici, uneori la intervale de sute de mii de ani, alteori la intervale de cateva luni sau chiar zile. In ceea ce priveste perioada de timp in care exista civilizatia umana, s-a constatat o slabire constanta a intensitatii campului magnetic, precum si anomalii magnetice (inversari locale de polaritate) care indica o inversale a polilor in viitorul apropiat. Viitor apropiat = ma refer la scara geologica a pamantului si in nici un caz un numar de luni sau ani = sute sau mai probabil cateva mii de ani pana se va ajunge la inversare. Aici nu e vorba de un fenomen de genul "hocus pocus preparatus". Inversarea polilor consta in primul rand in scaderea intensitatii campului magnetic pana la 0 urmata de reintensificarea campului magnetic dar cu polaritate inversata. (http://en.wikipedia.org/wiki/Schumann_resonance) In aceasta perioada ce poate dura de la cateva luni, pana la 2-3 ani, pamantul va fi expus pe deplin radiatiei solare; radiatia ionizanta, particulele de inalta energie, asa zisul vant solar. Acestea vor avea efecte catastrofale asupra sistemelor de comunicatie, satelitii aflati pe orbita pamantului in special, dar si asupra retelelor de transport a energiei electrice ce vor fi puternic afectate. Canadienii stiu deja despre ce e vorba, ei avand deja experienta furtunilor solare si a penelor de curent cauzate de acestea (concluzia mea ... NASA = vacs). Ce trebuie retinut e ca o inversare a polilor este perfect normala, s-a mai intamplat in trecut, se va mai intampla in viitor si cu siguranta nu va insemna sfarsitul civilizatiei noastre, iar eventualele daune produse vor putea fi remediate cu destula usurinta, dar nu poate fi prevazuta cu exactitate. Totusi posibilitatea ca acest "hocus pocus" sa se intample in timpul vietii noastre sau chiar a copiilor nostrii e EXTREM de redusa. Daca studiai putina fizica si electrotehnica stiai si d c se intampla asa. ^^ Btw, gaurile nerge is cele mai bune masini ale timpului; dar nu pot fi percepute/interpretate/descifrate cum trebuie, din cauza, ca ? Te las pe tine sa raspunzi. ^^ L.E.: Tu, ca om percepi universul tau intr-un anumit fel (univers figurativ vorbind); dar vrei sa-ti impui alte limite practic inexsitente. Cu alte cuvinte, vrei sa te proiectezi direct pe traiectoria unei gauri negre ~! D c nu? Dar le poti intelege? ... Pentru ca omul inca mai gandeste d.p.d.v. al mecanicii quantice. Next time ... nu te mai intreba DE CE ni se ascund anumite lucruri. Nu-s de noi. :) Ti-am explicat mai sus ca acel calendar a fost "prelucrat" numai pentru un anumit numar de ani; mai departe lasam imaginatia sa zboare.
Stalk3r Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 mama cat posturi gandite cu dosu am citit in topicu asta .. de mi`e jena , si culmea e .. ca toti is d`astia care zic ca romania e de rahat .. , pai cred ca vedem de ce.treaba cu 24 ore .. ca trece mai repede , nu trec orele mai repede , ce timpul curge mai repede , doar nu o sa treaca timpu si o sa ramana ceasu in urma .. , thaaa ???treaba cu extraterestrii .. parerea mea exista .. sub forma de celule .. sau chiar fiintze cat un bloc .. nush da exista zic eu.treaba cu bariera ..made in outerspace .. , nu cred ca are nici o legatura cu campul magnetic .. , e altceva , si nici eu nush ce sa zic ca e facuta sau nu de extraterestrii ... deci is "shishe` shishe`" daca e facuta de extraterestrii .. atunci are o explicatzie foarte logica ... pt ce`i care nu au inteles.. , de ce asteroizii mici sau alte corpuri mici trec de ea .. , e simplu ca buna ziua .. pt ca aia mici ard ca paiele in atmosfera terrei ............... , doh.
john™ Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 fie ca ne apara ei sau nu dar nu mai avem mult daca se mai incalzeste clima globala cu 2-3 *C suntem dusi dreq si asta se poate intampla in 40-50 de ani daca o tinem tot asa am vazut eu pe discovery :D
Guest Lamerboy Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 subiect interesant,,,insa voi traitiva clipa, viata e scurta oricum,deja americani ,rusi,chineji,cauta locuri in univers sa se mute,pentru ca tera e deja prea poluata si in urmatori ani se asteapta modificari serioase lale climei, sintem prea mici pentru universul asta mare
TartzZone Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Terra aparata de harry potter fiti ma seriosi...daca existau se dovedea de mult...fac rusii sau americanii misto de noi navete zburatoare si alte porcarii
Gabuz Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Defapt e ziar de 0.50 de bani si in weekend de 0.70 bani. Nu cred in extraterestri,cred ca este o mare minciuna, daca erau extrateresti trebuia sa zicem sa se arate.De unde stim ca daca tot exista extrateresti ca sunt foarte dezvoltat in domeniul tehnologie,poate ei sunt mult mai jos ca noi,parerea mea ca nu ar trebui discutate aceste cazuri de extrateresti,deoarece nu exista o dovada concreta cum ca ar exista asa ceva. :beer: la cate triliarde de milarde de stele sunt tu spui ca sigur ca nu sunt.... esti pur si simplu idiot nu ignorant citeste amintiri despre viitor. 'Centura' aceea este defapt campul electromagnetic al Pamantului, ca si al multor alte planete. Doamne ce prostii scot astia... are dreptate. Daca e vorba despre centurile de radiatie Van Allen (singurele din vecinatatea Pamantului) atunci totul e clar.. ceva natural care nu are legatura cu nici o tehnologie extraterestra ci cu campul magnetic generat de planeta.Cine a descoperit asta? India Daily Tehnology Team?... Leepu si Bernie de la Bangla Bangers? Zilnic Terra este lovita de corpuri de dimensiuni mici.. alea cum au trecut de "centura extraterestra"? Nu.. daca vom fi distrusi o vom face singuri.. cu mana noastra.Sunt atatea metode.. (vezi experimentul Large Hadron Collider care incepe in luna mai.. mai putin de doua luni..experiment cu un risc ridicat de generare a microgolurilor negre "inofensive" conform teoriei radiatiei Hawkins.Ce ne facem daca teoria este gresita? Then we`re sooo screwed :beer: ) am sa ma interesez si eu.... eu cred ca hawkins ...fiind paraplegic si-o baga in noi si asta e planul lui diabolic de a ne omora pe toti..joking...dar daca.... stiam de acest experiemnt...am vazut cum il construiau (la t.v.) .... eu as baga o bila de sticla in acceleratorul ala de particule...si dupa aia....un hamster... :) dar ........... na..... poate ei cauta o accelerare in alta dimensiune/timp (teoria relativitatii) .... ar fi f****ea de pe lume sa nu incerce sa accelereze la un moment dat celule la viteze f mari pt ....ceva oricum.... cica s-a realizat si o tehnologie pt teleportare..dar inainte sa sariti : e o particula de lumina teleportata la 10(la puterea-nu stiu cat)...dar e teleportata... eu cred , ca am avut noroc pana acum...ne-au ocolit meteoritii mari.. si inca o ipoteza: noi suntem superiori furnicilor... dar nu putem comunica cu ele.... poate si extraterestrii sunt asa de avansati fata de noi... poate acum milioane de ani, in dezvolatarea lor si evolutia lor... nu vanau cu sulite...ci reflectau razele soarelui in animal cine stie...poate au evoluat diferit. POATE!
Razvan Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Terra aparata de harry potter fiti ma seriosi...daca existau se dovedea de mult...fac rusii sau americanii misto de noi navete zburatoare si alte porcarii ^^.. haha ce tare.. defapt e aparata de power rangers^^
filip Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 'Centura' aceea este defapt campul electromagnetic al Pamantului, ca si al multor alte planete. Doamne ce prostii scot astia...cred exact la fel si eu sunt de partea ta :clap: :cool2: B)
filip Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 silenr sau paote de naruto cine stie :beer: :beer: dar tot nu cred in extraterestri :violent: nu zic ca na ar exista in lume dar nu cred in ei :error:
Th3B0SS Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Fiti seriosi.. in nici un caz nu este aparata de extraterestri :D